Nissan Qashqai 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Nissan Qashqai je ikonický crossover SUV s elegantním a moderním designem. Je nabitý funkcemi, které z něj dělají skvělou volbu pro ty, kteří hledají spolehlivé a stylové vozidlo. Qashqai se dodává v různých konfiguracích, včetně hybridní verze. Nabízí také spoustu možností pro přizpůsobení interiéru a exteriéru vašemu osobnímu vkusu. Qashqai je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí spolehlivé a stylové vozidlo se spoustou funkcí a možností přizpůsobení. Nissan Qashqai 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Nissan Qashqai je stylový vůz s elegantním aerodynamickým exteriérem. Jeho charakteristická mřížka chladiče V-Motion a bumerangové světlomety mu dodávají moderní a sofistikovaný vzhled. Vůz se také vyznačuje charakteristickou plovoucí střechou a svalnatou linií karoserie. Vůz je k dispozici v řadě barev, včetně Gun Metallic, Blade Silver a Pearl White. Vůz má také 19palcová litá kola a chromované detaily pro skutečně luxusní vzhled. Nissan Qashqai je navržen pro maximální aerodynamickou účinnost s funkcemi, jako je aktivní clona mřížky chladiče a aerodynamické panely spodku. Nissan Qashqai 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Nissan Qashqai přichází s řadou výkonných a účinných motorů. Základní model je poháněn 1,3litrovým přeplňovaným zážehovým motorem, který produkuje 140 koní a 240 Nm točivého momentu. Motor je spojen se 6stupňovou manuální nebo 7stupňovou automatickou převodovkou. Vůz je k dispozici také s naftovým motorem 1,5 l, který produkuje 115 koní a 260 Nm točivého momentu. Dieselový motor je spojen se 6stupňovou manuální nebo 7stupňovou automatickou převodovkou. Nissan Qashqai je k dispozici také s hybridním pohonným ústrojím, které kombinuje zážehový motor 1,5 l s elektromotorem. Hybridní pohonné ústrojí produkuje kombinovaný výkon 140 koní a 240 Nm točivého momentu. Nissan Qashqai 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Nissan Qashqai má moderní a luxusní interiér. Vůz je vybaven 7palcovým dotykovým informačním systémem, který je kompatibilní s Apple CarPlay a Android Auto. Vůz má také digitální přístrojový štít, dvouzónovou klimatizaci a zvukový systém Bose. Vůz je také vybaven řadou pokročilých asistenčních systémů pro řidiče, jako je adaptivní tempomat, varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Vůz je také vybaven Around View Monitor, který poskytuje 360stupňový výhled na okolí vozu. Nissan Qashqai také nabízí řadu komfortních prvků, jako jsou vyhřívaná a ventilovaná přední sedadla, kožené čalounění a panoramatické střešní okno.

Cena

Nissan Qashqai je k dispozici v řadě úrovní výbavy s cenami od 20 000 GBP. Základní model je vybaven řadou funkcí, jako je 7palcový dotykový informační a zábavní systém, dvouzónová klimatizace a zvukový systém Bose. Stupně výbavy střední třídy jsou vybaveny dalšími prvky, jako je digitální přístrojový štít, vyhřívaná a ventilovaná přední sedadla a panoramatické střešní okno. Nejvyšší úrovně výbavy jsou vybaveny funkcemi, jako je Around View Monitor a pokročilé asistenční systémy řidiče. Nissan Qashqai je k dispozici také s řadou volitelných doplňků, jako jsou 19palcová litá kola a hybridní pohonné ústrojí. Volitelné doplňky mohou k celkové ceně vozu přidat až 5 000 liber.

Bezpečnost

Nissan Qashqai je vybaven řadou pokročilých bezpečnostních prvků, jako je adaptivní tempomat, varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Vůz je také vybaven Around View Monitor, který poskytuje 360stupňový výhled na okolí vozu. Vůz je také vybaven řadou prvků pasivní bezpečnosti, jako jsou airbagy, ABS a EBD. Vůz je také vybaven řadou aktivních bezpečnostních prvků, jako je kontrola trakce, asistent rozjezdu do kopce a asistent nouzového brzdění. Nissan Qashqai také získal 5hvězdičkové hodnocení Euro NCAP, což z něj činí jeden z nejbezpečnějších vozů na trhu.

Barvy

Nissan Qashqai je k dispozici v řadě barev, včetně Gun Metallic, Blade Silver a Pearl White. Vůz má také 19palcová litá kola a chromované detaily pro skutečně luxusní vzhled. Vůz je k dispozici také v řadě dvoubarevných variant, jako je Gun Metallic/Pearl White, Blade Silver/Pearl White a Gun Metallic/Blade Silver. Vůz je také vybaven řadou exteriérových doplňků, jako jsou střešní ližiny a boční prahy. Nissan Qashqai je k dispozici také s řadou možností obložení interiéru, jako je kožené čalounění a dřevěné obložení. Vůz je také vybaven řadou interiérových doplňků, jako jsou osvětlené prahy dveří a ambientní osvětlení.

Výbava

Nissan Qashqai je k dispozici v různých konfiguracích, včetně hybridní verze. Nabízí také spoustu možností pro přizpůsobení interiéru a exteriéru vašemu osobnímu vkusu. Qashqai je vybaven řadou pokročilých bezpečnostních prvků, včetně varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Nabízí také řadu možností výkonu a spotřeby paliva. Qashqai je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a stylové vozidlo se spoustou funkcí a možností přizpůsobení.

Rozměry

Nissan Qashqai je SUV střední velikosti s délkou 4,4 metru a šířkou 1,8 metru. Má světlou výšku 17,5 cm a nákladový objem 515 litrů. Qashqai je vybaven řadou pokročilých bezpečnostních prvků, včetně varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Nabízí také řadu možností výkonu a spotřeby paliva. Qashqai je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a stylové vozidlo se spoustou funkcí a možností přizpůsobení.

Konkurenti

Nissan Qashqai konkuruje celé řadě dalších středně velkých SUV, včetně Hyundai Tucson, Kia Sportage a Honda CR-V. Nabízí řadu funkcí a možností, které vyhovují každému rozpočtu. Qashqai je vybaven řadou pokročilých bezpečnostních prvků, včetně varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Nabízí také řadu možností výkonu a spotřeby paliva. Qashqai je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a stylové vozidlo se spoustou funkcí a možností přizpůsobení.

Závěry

Nissan Qashqai je ikonický crossover SUV s elegantním a moderním designem. Nabízí řadu funkcí a možností pro každý rozpočet a je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a stylové vozidlo. Qashqai je vybaven řadou pokročilých bezpečnostních prvků, včetně varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Nabízí také řadu možností výkonu a spotřeby paliva. Qashqai je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a stylové vozidlo se spoustou funkcí a možností přizpůsobení.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com