Jaguar XJ 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Jaguar XJ je úžasný luxusní sedan, který nabízí plynulou jízdu a elegantní design. Jeho výkonný motor a luxusní interiér z něj činí nejlepší volbu pro řidiče, kteří hledají prémiový zážitek. XJ nabízí různé výbava, od základního XJ R-Sport až po vlajkovou loď XJ Autobiography. S řadou funkcí a možností je tu perfektní XJ pro každého. Rozměry XJ jsou působivé a nabízí dostatek prostoru pro cestující i náklad. Jeho dlouhý rozvor a široký postoj mu dodávají atletický vzhled, který vyčnívá z davu. Jaguar XJ 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Jaguar XJ je elegantní a stylové auto s dlouhou, svalnatou karoserií a zakřivenou kapotou. Ikonická mřížka chladiče a světlomety dodávají klasickému a zároveň modernímu vzhledu. XJ má panoramatické střešní okno, které umožňuje dostatek přirozeného světla a skvělý výhled na oblohu. 20palcová litá kola dodávají vozu sportovní šmrnc. Vzhled XJ je zakončen řadou barev, od jasných a odvážných až po jemné a sofistikované. Jaguar XJ 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Jaguar XJ je poháněn 3,0litrovým motorem V6, který produkuje 340 koní a 332 liber-stop točivého momentu. Motor je spárován s 8stupňovou automatickou převodovkou. XJ je k dispozici také s 5,0litrovým motorem V8, který produkuje 470 koňských sil a 424 liber-stop točivého momentu. Tento motor je spárován s 6stupňovou automatickou převodovkou. Oba motory jsou schopny poskytnout hladkou, citlivou jízdu a dostatek výkonu pro dlouhé jízdy. Jaguar XJ 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér XJ je luxusní a pohodlný, se sedadly potaženými kůží a ergonomickou palubní deskou. Informační a zábavní systém se snadno používá a má spoustu funkcí. XJ také přichází s řadou asistenčních funkcí pro řidiče, jako je asistent udržování v jízdním pruhu a adaptivní tempomat. Díky těmto funkcím je řízení jednodušší a bezpečnější. XJ také nabízí řadu komfortních prvků, jako jsou vyhřívaná sedadla a vícezónový systém klimatizace, který pomáhá udržovat v kabině pohodlí.

Cena

Základní model Jaguaru XJ začíná na 74 000 dolarech. Vyšší úrovně výbavy mohou stát až 90 000 USD v závislosti na zvolených funkcích a možnostech. XJ je luxusní vůz, takže je dražší než mnoho jiných vozů ve své třídě. XJ však za tu cenu stojí, se silným motorem a luxusním interiérem. XJ je také k dispozici s řadou možností financování, takže kupující mohou najít plán, který vyhovuje jejich rozpočtu.

Bezpečnost

Jaguar XJ je bezpečný vůz s řadou asistenčních prvků a silnou strukturou karoserie. Vůz byl také testován Národním úřadem pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) a získal 5hvězdičkové hodnocení. XJ je také vybaven airbagy a řadou dalších bezpečnostních prvků, jako je sledování mrtvého úhlu a zpětná kamera. Tyto funkce pomáhají udržet řidiče a cestující v bezpečí. XJ je také vybaven řadou pokročilých asistenčních funkcí pro řidiče, jako je asistent pro jízdu v jízdním pruhu a adaptivní tempomat. Díky těmto funkcím je řízení jednodušší a bezpečnější.

Barvy

Jaguar XJ je k dispozici v řadě barev, od jasných a odvážných až po jemné a sofistikované. Barvy exteriéru zahrnují Firenze Red, Glacier White a Santorini Black. Barvy interiéru jsou stejně rozmanité, s možnostmi jako Tanzanite Blue, Ebony a Ivory. Kupující si mohou vybrat ze široké škály barev, aby vytvořili dokonalý vzhled svého vozu. XJ je také k dispozici v řadě barev speciální edice, jako je Ultra Blue a Ultimate Black. Díky těmto barvám bude XJ vyčnívat z davu.

Výbava

Jaguar XJ nabízí řadu konfigurací, které vyhovují jakémukoli životnímu stylu. Od základního modelu XJ R-Sport až po nejvyšší model XJ Autobiography si řidiči mohou upravit své XJ přesně podle svých potřeb. XJ R-Sport nabízí řadu standardních funkcí, včetně sportovně laděného podvozku a výkonného 3,0litrového motoru V6. XJ Autobiography nabízí ještě luxusnější zážitek s 5,0litrovým motorem V8 a řadou prémiových funkcí. Bez ohledu na to, jakou konfiguraci si vyberete, XJ nabízí hladkou a pohodlnou jízdu se spoustou výkonu a hbitosti.

Rozměry

Jaguar XJ s rozvorem 119 palců a celkovou délkou 201 palců nabízí dostatek prostoru pro cestující i náklad. Jeho široký postoj a dlouhý rozvor mu dodávají svalnatý, atletický vzhled. Interiér XJ je prostorný a pohodlný, se spoustou místa pro nohy a hlavu pro všechny cestující. Jeho kufr je také velký a nabízí dostatek místa pro zavazadla a další předměty. Vzhled XJ je elegantní a stylový, s nízkým profilem a aerodynamickými liniemi. Jeho elegantní křivky a ostré úhly mu dodávají výrazný vzhled, který vyčnívá z davu.

Konkurenti

Jaguar XJ je špičkovou volbou mezi luxusními sedany, ale není bez konkurentů. BMW řady 7 a Mercedes-Benz třídy S jsou dva hlavní rivalové XJ. BMW řady 7 nabízí silný motor a luxusní interiér, ale chybí mu uhlazený design XJ. Mercedes-Benz třídy S nabízí tradičnější vzhled, ale je méně výkonný než XJ. Jaguar XJ je nejlepší volbou pro řidiče, kteří hledají luxusní, výkonný sedan s elegantním designem. Jeho rivalové mohou nabízet podobné funkce, ale XJ vyčnívá z davu.

Závěry

Jaguar XJ je úžasný luxusní sedan, který nabízí plynulou jízdu a elegantní design. Jeho výkonný motor a luxusní interiér z něj činí nejlepší volbu pro řidiče, kteří hledají prémiový zážitek. XJ nabízí různé výbava, od základního XJ R-Sport až po vlajkovou loď XJ Autobiography. S řadou funkcí a možností je tu perfektní XJ pro každého. Jaguar XJ je nejlepší volbou pro zákazníky, kteří nakupují luxusní sedan, nabízí výkonný motor, luxusní interiér a elegantní atletický design. Jeho rivalové mohou nabízet podobné funkce, ale XJ vyčnívá z davu.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com