Audi A6 e-tron 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Audi A6 e-tron je nový luxusní elektromobil od Audi. Kombinuje luxus a výkon s nejnovější technologií elektromobilů. A6 e-tron je plnohodnotný sedan s elegantním a moderním designem. Má dojezd až 310 mil a maximální rychlost 155 mph. A6 e-tron je nabitý nejnovější technologií, včetně 12palcového dotykového displeje, vyspělých asistenčních systémů pro řidiče a systému bezdrátového nabíjení. Audi A6 e-tron 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Audi A6 e-tron se může pochlubit elegantním, moderním designem, který jistě zaujme. Jeho charakteristická maska ​​chladiče Singleframe a LED světlomety mu dodávají sportovní, ale sofistikovaný vzhled. Jeho nízko posazená linie střechy a svalnaté podběhy kol přispívají k jeho atletické přitažlivosti. A6 e-tron se dodává v různých barvách exteriéru, včetně černé Mythos, šedé Daytona a modré Navarra. Je k dispozici také s řadou exteriérových paketů, včetně exteriérového paketu S line a paketu Black Optics. A6 e-tron je také vybaven řadou praktických prvků, jako jsou elektricky sklopná boční zrcátka a zadní výklopné dveře. K dispozici je také panoramatické střešní okno, které vám umožní užívat si při jízdě pod širým nebem. Audi A6 e-tron 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Audi A6 e-tron je poháněno 2,0litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem s výkonem 248 koní a točivým momentem 273 lb-ft. Je spojeno se sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou a je k dispozici buď s předními pohon kol nebo pohon všech kol. A6 e-tron je také vybaven elektromotorem, který v případě potřeby poskytuje dodatečné zvýšení výkonu. Tento elektromotor je poháněn 17,9 kWh lithium-iontovou baterií, kterou lze dobít za velmi krátkou dobu. jako dvě hodiny. A6 e-tron má podle EPA spotřebu paliva 27 mpg ve městě a 33 mpg na dálnici. Má také dojezd až 310 mil na jedno nabití. Audi A6 e-tron 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Audi A6 e-tron má luxusní interiér, který určitě zaujme. Vyznačuje se řadou prémiových materiálů, včetně koženého čalounění, dřevěného obložení a akcentů z broušeného hliníku. Má také dostupný 12,3palcový displej Virtual Cockpit, který poskytuje snadný přístup k různým funkcím vozu. A6 e-tron má také řadu technických funkcí, včetně dostupného zvukového systému Bang & Olufsen, bezdrátového nabíjení a dostupného head-up displeje. Má také dostupný navigační systém MMI s dopravními informacemi v reálném čase. A6 e-tron má také dostupný systém klimatizace, který lze nastavit na požadovanou teplotu. Má také k dispozici čtyřzónovou klimatizaci, která umožňuje každému cestujícímu nastavit si vlastní teplotu.

Cena

Audi A6 e-tron začíná na 54 900 dolarech, což je na horní hranici cenového rozpětí pro luxusní vozy střední velikosti. Má také řadu dostupných balíčků, které mohou zvýšit náklady, včetně exteriérového balíčku S line a Balíček Black Optics. A6 e-tron je k dispozici také s řadou volitelných funkcí, jako je panoramatické střešní okno, zvukový systém Bang & Olufsen a head-up displej. Tyto funkce mohou zvýšit cenu vozu, ale může také přispět k celkovému zážitku z jízdy. A6 e-tron má také řadu dostupných možností financování, včetně možností leasingu a úvěru. Má také nárok na federální daňový kredit až 7 500 USD, což může pomoci snížit celkové náklady auto.

Bezpečnost

Audi A6 e-tron je vybaveno řadou bezpečnostních prvků, včetně standardních asistenčních prvků pro řidiče, jako je adaptivní tempomat a asistent pro jízdu v pruzích. Má také dostupný systém nočního vidění, který vám pomůže vidět ve tmě. A6 e-tron má také dostupný systém Pre Sense, který dokáže detekovat potenciální kolize a upozornit řidiče. Má také dostupnou zadní kameru, která vám pomůže bezpečně couvat. A6 e-tron má také dostupný systém sledování mrtvého úhlu, který vám pomůže zůstat na silnici v bezpečí. A6 e-tron má také dostupný parkovací asistent, který vám pomůže zaparkovat na stísněných místech. Má také dostupný kamerový systém s prostorovým výhledem, který vám poskytuje 360stupňový výhled na vaše okolí.

Barvy

Audi A6 e-tron se dodává v řadě barev, včetně černé Mythos, šedé Daytona a modré Navarra. Je k dispozici také s řadou exteriérových paketů, včetně exteriérového paketu S line a paketu Black Optics. A6 e-tron má také řadu barev interiéru, včetně Black/Rock Grey, Nougat Brown a Magma Red. Je k dispozici také s řadou interiérových paketů, včetně interiérového paketu S line a paketu Black Optics. A6 e-tron má také dostupný balíček ochrany laku exteriéru, který pomáhá chránit lak vozu před povětrnostními vlivy. Má také dostupný balíček ochrany interiéru, který pomáhá chránit interiér vozu před opotřebením.

Výbava

A6 e-tron je k dispozici ve dvou různých konfiguracích. Standardní model je dodáván s 95 kWh baterií, jedním elektromotorem a pohonem všech kol. Výkonný model má větší baterii a dva elektromotory pro zvýšení výkonu. Má také adaptivní odpružení, větší brzdy a sportovnější vzhled. Oba modely přicházejí s řadou funkcí, včetně panoramatického střešního okna, vyhřívaných a chlazených sedadel a prémiového audio systému.

Rozměry

A6 e-tron má délku 196,2 palce, šířku 75,7 palce a výšku 56,3 palce. Má rozvor 115,3 palce a pohotovostní hmotnost 4895 liber. A6 e-tron má velkorysé nákladového prostoru, s kapacitou kufru 16,5 kubických stop a celkovým vnitřním objemem 115,9 kubických stop.A6 e-tron má také nízko položené těžiště a nízký koeficient odporu vzduchu, což mu pomáhá dosáhnout působivého dojezdu a výkonu.

Konkurenti

Audi A6 e-tron konkuruje dalším luxusním elektromobilům, jako je Tesla Model S a Porsche Taycan. A6 e-tron má nižší startovací cenu než obě tato vozidla, přesto nabízí luxusní interiér a pokročilé technologie. A6 e-tron má také delší dojezd a rychlejší nabíjení než mnoho jeho konkurentů, takže je skvělou volbou pro cestování na dlouhé vzdálenosti.

Závěry

Audi A6 e-tron je skvělou volbou pro zákazníky, kteří nakupují luxusní elektromobily. Má elegantní design, pokročilé technologie a působivý rozsah. A6 e-tron má také konkurenceschopnou cenu, což z něj činí skvělou hodnotu pro ty, kteří hledají luxusní elektrické vozidlo. Pokud hledáte luxusní elektrické vozidlo, které kombinuje výkon, luxus a hodnotu, Audi A6 e-tron je skvělou volbou.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com