KIA Ceed 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














KIA Ceed je oblíbený hatchback, který nabízí jedinečnou kombinaci stylu, výkonu a pohodlí. Dodává se v různých konfiguracích, od základního LX až po plně nabitý EX. Toto auto má pro každého něco, ať už jste každodenním dojížděním nebo občasným víkendovým řidičem. KIA Ceed 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

KIA Ceed má elegantní, moderní exteriér se sportovním designem. Díky výrazným liniím a křivkám vyčnívá z davu. Ceed má na výběr 16, 17 a 18 palcová litá kola, která mu dodávají charakteristický vzhled. Má také LED denní svícení a řadu možností lakování. Vzhled Ceedu je stylový i praktický a nabízí dostatek prostoru pro zavazadla a vybavení. Jeho aerodynamický design také pomáhá zlepšit spotřebu paliva. KIA Ceed 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

KIA Ceed je poháněna řadou účinných motorů, včetně zážehového 1,4 l a vznětového 1,6 l. Oba motory nabízejí dostatek výkonu a točivého momentu. Ceed je také vybaven technologií KIA Intelligent Stop & Go (ISG), která pomáhá snížit spotřebu paliva a emise.Motor má také šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou automatickou převodovku Motory modelu Ceed jsou navrženy tak, aby byly spolehlivé a efektivní a poskytovaly řidičům plynulou a pohodlnou jízdu Motor má také nízkou hladinu hluku , což zajišťuje tichý a příjemný zážitek z jízdy. KIA Ceed 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

KIA Ceed má ergonomicky navržený interiér s dostatkem místa pro cestující i zavazadla. Sedadla jsou pohodlná a nosná a palubní deska se snadno používá. Ceed je také vybaven řadou technologií, včetně 7palcového dotykového informačního a zábavního systému s Apple CarPlay a Android Auto. Vůz má také řadu bezpečnostních prvků, jako je asistent udržování v jízdním pruhu a adaptivní tempomat. Interiér modelu Ceed je stylový i praktický a nabízí spoustu úložného prostoru. Použité materiály jsou vysoce kvalitní a kabina je dobře izolována od vnějšího hluku.

Cena

KIA Ceed je dostupné auto s cenami od přibližně 18 000 liber. Vůz je k dispozici v řadě úrovní výbavy, přičemž ceny se s každou úrovní zvyšují. Ceed je k dispozici také s řadou volitelných doplňků, jako je panoramatické střešní okno a head-up displej. Tyto doplňky mohou zvýšit cenu vozu, ale také zvýšit hodnotu vozu. Ceed je vůz za skvělou cenu, který za svou cenu nabízí spoustu funkcí a technologií. Je to také spolehlivý vůz, na všechny modely KIA nabízí sedmiletou záruku.

Bezpečnost

KIA Ceed je bezpečný vůz s řadou pokročilých bezpečnostních prvků. Má pětihvězdičkové hodnocení Euro NCAP a je vybaven řadou asistenčních systémů řidiče. Ceed má také řadu prvků pasivní bezpečnosti, včetně airbagů a předpínačů bezpečnostních pásů. Disponuje také řadou aktivních bezpečnostních prvků, jako je autonomní nouzové brzdění a sledování mrtvého úhlu. Ceed je bezpečný vůz, přičemž KIA nabízí řadu asistenčních systémů pro řidiče. Tyto systémy pomáhají učinit jízdu bezpečnější a příjemnější a mohou pomoci snížit riziko nehod.

Barvy

KIA Ceed je k dispozici v řadě barev, od klasické černé a bílé až po jasně červenou a modrou. Vůz je k dispozici také v řadě metalických a perleťových povrchů. Lak modelu Ceed je navržen tak, aby byl odolný a trvanlivý, přičemž KIA nabízí sedmiletou záruku na veškerý lak. Lak vozu je také navržen tak, aby byl odolný vůči poškrábání a vyblednutí. Ceed je k dispozici v řadě barev, což umožňuje řidičům přizpůsobit si vzhled svého vozu. Lak vozu je navržen tak, aby byl odolný a trvanlivý, takže je skvělou volbou pro ty, kteří hledají vůz s jedinečným vzhledem.

Výbava

KIA Ceed přichází s několika možnostmi, včetně výběru motorů, převodovek a úrovní výbavy. Nejoblíbenější jsou výbavy LX a EX, ale existují také verze GT-Line a GT. KIA Ceed je také k dispozici ve variantách s benzinovým i naftovým motorem, což řidičům poskytuje širokou škálu možností.

Rozměry

KIA Ceed je kompaktní vůz, který měří 4 315 mm na délku, 1 800 mm na šířku a 1 455 mm na výšku. Má rozvor 2 650 mm a světlou výšku 150 mm. KIA Ceed má také kapacitu palivové nádrže 50 litrů, díky čemuž je ideálním vozem na dlouhé cesty.

Konkurenti

KIA Ceed má několik konkurentů v segmentu hatchback, včetně Volkswagen Golf, Ford Focus a Hyundai i30. Ceed je známý pro svůj elegantní design, výkonný motor a pohodlný interiér. Má také konkurenceschopnou cenovku, díky čemuž je pro své funkce skvělou hodnotou.

Závěry

KIA Ceed je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivý, stylový a cenově dostupný hatchback. Nabízí různé výbava, výkonné motory a pohodlný interiér. KIA Ceed je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé auto, které nezruinuje.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com