Jaguar XE 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Jaguar XE je luxusní, sportovní sedan, který zaujme. Jeho elegantní design a výkonný motor z něj dělají skvělou volbu pro automobilové nadšence. XE je vybaveno řadou funkcí, od pokročilých asistenčních systémů řidiče až po výkonný motor a pokročilý informační a zábavní systém. XE je všestranné skvělé auto, které jistě zaujme a udělá prohlášení. Jaguar XE 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Jaguar XE je elegantní a stylový sedan, který se může pochlubit odvážným designem exteriéru. Jeho svalnatou karoserii doplňuje charakteristická mřížka chladiče a světla pro denní svícení s čepelí J. XE se vyznačuje aerodynamickým tvarem, který pomáhá snižovat odpor vzduchu a zlepšuje spotřebu paliva. Jeho 19palcová litá kola a chromované prvky dodávají nádech sofistikovanosti. XE je k dispozici v různých barvách, od šedé Corris po bílou Fuji. Jaguar XE 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

XE je poháněn 2,0litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem s výkonem 247 koní a točivým momentem 269 lb-ft. Je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou. Motor je schopen zrychlit z 0-60 mph za 6,2 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 155 mph. Je také úsporný, s odhadem EPA 22 mpg město/30 mpg dálnice. XE také nabízí dostupný vznětový motor, který produkuje 180 koní a 318 lb-ft točivého momentu. Je spojen se šestistupňovou manuální převodovkou. Jaguar XE 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér XE je luxusní a pohodlný. Vyznačuje se vysoce kvalitními materiály, jako je kůže měkká na dotek a dřevěné obložení. Sedadla jsou nosná a nabízejí dostatek prostoru pro nohy. XE je vybaveno 8palcovým infotainment systémem s Apple CarPlay a Android Auto. Je také vybaven audio systémem Meridian s 10 reproduktory a panoramatickým střešním oknem. XE nabízí řadu asistenčních funkcí, jako je asistent pro jízdu v jízdním pruhu, sledování mrtvého úhlu a adaptivní tempomat.

Cena

XE má počáteční doporučenou cenu 37 000 $. Je k dispozici ve třech úrovních výbavy: SE, S a R-Dynamic. Nejvyšší výbava R-Dynamic začíná na 48 000 dolarech. XE má ve srovnání s jinými luxusními sedany konkurenceschopnou cenu. Mezi jeho rivaly patří BMW řady 3 a Mercedes-Benz třídy C. XE nabízí za dané peníze více výkonu a funkcí. XE je také k dispozici s řadou balíčků a možností, jako je Black Pack a Technology Pack. Tyto balíčky přidávají další funkce a vybavení.

Bezpečnost

XE je vybaveno řadou pokročilých bezpečnostních prvků. Má pokročilý systém airbagů a kamerový systém s prostorovým výhledem. Nabízí také funkce pro podporu řidiče, jako je asistent udržování v jízdním pruhu a adaptivní tempomat. XE byl Vysoce hodnoceno pojišťovacím institutem pro bezpečnost silničního provozu (IIHS). Získalo hodnocení Dobré ve všech nárazových testech a hodnocení Přijatelné v testu světlometů. XE také nabízí dostupný balíček Driver Assistance Pack, který přidává funkce jako např. sledování mrtvého úhlu, upozornění na křížový provoz vzadu a rozpoznávání dopravních značek.

Barvy

XE je k dispozici v různých barvách, od klasické Corris Grey po výraznou bílou Yulong. Je k dispozici také v řadě zářivých barev, jako je Cesium Blue a Farallon Pearl. XE také nabízí řadu exteriérových akcentů, jako je lesklá černá a chrom. Tyto akcenty lze použít k přizpůsobení vzhledu XE a k tomu, aby vyčníval z davu. XE je také k dispozici s řadou barev interiéru, od Ebony po Light Oyster. Tyto barvy lze použít k vytvoření jedinečného a personalizovaného interiéru.

Výbava

Jaguar XE se dodává v různých konfiguracích, od základního modelu až po vrcholný model S. Každá výbava nabízí jiné funkce a možnosti. XE je k dispozici s řadou motorizací, od 2,0litrového přeplňovaného čtyřválce po 3,0litrový přeplňovaný V6. Na výběr jsou také různé úrovně výbavy. Bez ohledu na to, jakou konfiguraci si vyberete, XE bude jistě skvělou volbou pro vaše potřeby.

Rozměry

Jaguar XE je sedan střední velikosti s délkou 191,7 palce, šířkou 72,8 palce a výškou 54,9 palce. Má rozvor 111,6 palce. XE má pohotovostní hmotnost 3 400 až 3 800 liber v závislosti na konfiguraci. Má také kapacitu palivové nádrže 17,7 galonů. XE je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí kompaktní, ale výkonný sedan.

Konkurenti

Jaguar XE je skvělé auto, ale má své konkurenty. BMW řady 3 a Mercedes-Benz třídy C jsou dva hlavní rivalové XE. BMW řady 3 je o něco dražší než XE, ale má silnější motor a luxusnější interiér. Mercedes-Benz třídy C je o něco levnější, ale nemá tolik funkcí. Bez ohledu na to, jaké auto si vyberete, XE bude jistě skvělou volbou pro ty, kteří hledají luxusní a sportovní sedan.

Závěry

Jaguar XE je skvělé auto pro ty, kteří hledají luxusní a sportovní sedan. Má výkonný motor, pokročilé asistenční systémy a různé úrovně výbavy, ze kterých si můžete vybrat. XE je také skvělou volbou pro ty, kteří hledají kompaktní, ale výkonný sedan. Má skvělý design a různé výbava, ze kterých si můžete vybrat. Bez ohledu na to, jakou konfiguraci si vyberete, Jaguar XE se určitě prosadí.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com