Subaru Impreza 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Subaru Impreza je kompaktní vůz, který existuje od roku 1992. Je známý svým pohonem všech kol, bezpečností a spolehlivostí. Impreza je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a cenově dostupné auto, které zvládne každý terén. Mezi řidiči je oblíbenou volbou již více než dvě desetiletí a dnes je stále oblíbenou volbou. Subaru Impreza 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Subaru Impreza má odvážný, atletický exteriér se sportovní přední maskou a elegantními liniemi. Jeho nízkoprofilové světlomety a zavinovací zadní světla mu dodávají moderní vzhled. Impreza má také širokou škálu barev, od klasické černé po zářivě žlutou. Impreza se dodává se 17palcovými litými koly, která jí dodávají agresivnější postoj. Má také střešní spoiler a zadní difuzor, což mu dodává sportovní, aerodynamický vzhled. Vzhled Imprezy je navržen tak, aby byl stylový i funkční, se širokou škálou prvků včetně elektricky ovládaného střešního okna, vyhřívaných bočních zrcátek a zadního spoileru. Subaru Impreza 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Subaru Impreza je poháněno 2,0litrovým motorem Boxer s přímým vstřikováním, který produkuje výkon 152 koní a točivý moment 145 lb-ft. Tento motor je spojen s převodovkou Lineartronic CVT, která poskytuje hladký a efektivní výkon. Impreza má také systém symetrického pohonu všech kol, který pomáhá zajistit vynikající trakci a ovladatelnost. Tento systém využívá kombinaci senzorů ke sledování stavu vozovky a podle toho upravuje rozložení výkonu. Impreza má také spotřebu paliva až 33 mpg na dálnici, což z ní dělá jedno z nejúčinnějších vozidel ve své třídě. Subaru Impreza 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Subaru Impreza má moderní, pohodlný interiér s řadou funkcí navržených tak, aby vám jízdu zpříjemnily. Má elektricky nastavitelné sedadlo řidiče v 6 směrech, stejně jako kůží potažený volant a řadicí páku. Impreza má také 7palcový dotykový informační a zábavní systém s kompatibilitou Apple CarPlay a Android Auto. Má také audio systém Harman Kardon s 10 reproduktory a subwooferem. Impreza má také řadu praktických funkcí, včetně elektricky ovládaných zadních výklopných dveří, zpětné kamery a samostmívacího zpětného zrcátka.

Cena

Subaru Impreza je k dispozici v řadě úrovní výbavy a cen, počínaje 19 995 dolary za základní model. Vyšší úrovně výbavy nabízejí více funkcí, jako je elektrické střešní okno a vyhřívaná sedadla, a mohou stát až 27 495 USD. Impreza také přichází s řadou volitelných paketů, jako je Sport Package, který přidává 18palcová kola a zadní spoiler, a Limited Package, který přidává kožené čalounění a elektricky ovládané zadní dveře. Impreza má také řadu možností financování, včetně financování s 0% RPSN po dobu až 72 měsíců a různých možností pronájmu.

Bezpečnost

Subaru Impreza je jedním z nejbezpečnějších vozidel ve své třídě s řadou pokročilých bezpečnostních prvků. Má zadní kameru, systém sledování mrtvého úhlu a systém varování před opuštěním jízdního pruhu. Impreza má také řadu prvků aktivní bezpečnosti, jako je adaptivní tempomat a varování před kolizí. Disponuje také řadou prvků pasivní bezpečnosti, jako jsou airbagy a zesílená konstrukce karoserie. Impreza také přichází s technologií Subaru EyeSight Driver Assist Technology, která využívá kamery k monitorování vozovky a poskytuje varování, pokud detekuje potenciální kolize.

Barvy

Subaru Impreza je k dispozici v řadě barev, od klasické černé a bílé po zářivě žlutou a modrou. Má také řadu metalických barev, jako je stříbrná a gunmetal šedá. Impreza má také řadu dvoubarevných barev kombinace, jako je černá a stříbrná a bílá a modrá. Tyto dvoubarevné kombinace dodávají Impreze jedinečný sportovní vzhled. Impreza má také řadu barev speciální edice, jako je Limited Edition Blue Pearl a STI Edition Red Tyto barvy dodávají Impreze výraznější vzhled.

Výbava

Subaru Impreza se dodává v různých konfiguracích. Je k dispozici jako sedan, hatchback nebo kombi. Nabídka motorů sahá od 2,0litrového čtyřválce až po 2,5litrový přeplňovaný čtyřválec. Dodává se také s možností výběru manuální nebo automatické převodovky. Impreza je také k dispozici s řadou funkcí, včetně střešního okna, navigace a zpětné kamery.

Rozměry

Subaru Impreza je kompaktní vůz s malými rozměry. Měří 175,8 palce na délku, 68,5 palce na šířku a 57,3 palce na výšku. Sedan má rozvor 104,1 palce a pohotovostní hmotnost 2 837 liber. Hatchback je o něco kratší s délkou 175,5 palce. Impreza má při sklopených zadních sedadlech maximální objem nákladu 55,3 kubických stop.

Konkurenti

Subaru Impreza má několik konkurentů, včetně Honda Civic, Toyota Corolla a Mazda3. Každý z těchto vozů nabízí podobný výkon, vlastnosti a rozměry. Impreza však vyniká systémem pohonu všech kol. Impreza také nabízí více vnitřního prostoru než její konkurenti, takže je skvělou volbou pro ty, kteří potřebují více místa.

Závěry

Subaru Impreza je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a cenově dostupné auto, které zvládne každý terén. Má řadu konfigurací, funkcí a rozměrů, aby vyhovoval všem potřebám. Vyniká také systémem pohonu všech kol. Impreza je výbornou volbou pro ty, kteří potřebují spolehlivé a cenově dostupné auto, které zvládne každý terén.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com