Toyota Highlander 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Toyota Highlander je působivé SUV, které nabízí skvělou kombinaci výkonu, komfortu a pohodlí. Má elegantní, moderní design a přichází s řadou funkcí, včetně výkonného motoru, pohodlného interiéru a pokročilých bezpečnostních prvků. Highlander je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, stylové a praktické vozidlo. Toyota Highlander 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Toyota Highlander je robustní, stylové SUV s výraznou maskou chladiče, tvarovanými světlomety a svalnatou karoserií. Má prostorný interiér s dostatkem nákladového prostoru a spoustu místa nad hlavou. Highlander je k dispozici v různých barvách, včetně klasické černé, tmavě modré a stříbrné. Má také k dispozici panoramatické střešní okno, které cestujícím poskytuje skvělý výhled ven. Highlander má výkonný motor s 3,5litrovým motorem V6, který poskytuje výkon 295 koní a točivý moment 263 lb-ft. Má také dostupný systém pohonu všech kol pro lepší trakci. Toyota Highlander 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Toyota Highlander je poháněna 3,5litrovým motorem V6, který poskytuje výkon 295 koní a točivý moment 263 lb-ft. Je spojen s 8stupňovou automatickou převodovkou, díky čemuž má hladkou a citlivou jízdu. Highlander má k dispozici systém pohonu všech kol, který mu dodává přidanou trakci a stabilitu. Má také dostupný systém Multi-Terrain Select, který umožňuje volit mezi různými jízdními režimy. Highlander má působivou spotřebu paliva, s odhadem EPA 21 mpg ve městě a 29 mpg na dálnici. Má také dostupný režim Eco, který pomáhá snižovat spotřebu paliva. Toyota Highlander 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Toyota Highlander má prostorný interiér se spoustou místa pro cestující i náklad. Má k dispozici elektricky sklopnou třetí řadu, která vám poskytuje flexibilitu pro umístění až osmi cestujících. Highlander je vybaven řadou komfortních a komfortních funkcí, včetně dostupného 10palcového dotykového displeje, bezdrátové nabíjecí podložky a dostupného audio systému JBL s 12 reproduktory. Highlander má k dispozici také systém Driver Easy Speak, který umožňuje řidiči komunikovat s cestujícími na zadním sedadle. Má také dostupnou kameru Bird’s Eye View, která vám poskytuje 360stupňový pohled na vaše okolí.

Cena

Toyota Highlander má počáteční cenu 36 870 $, což je konkurenceschopná cena ve srovnání s ostatními SUV ve své třídě. Má také k dispozici luxusní balíček, který přidává řadu funkcí a vybavení. Highlander je k dispozici s řadou volitelných paketů, včetně paketu Advanced Technology, který přidává různé bezpečnostní a asistenční prvky pro řidiče. Má také dostupný platinový balíček, který přidává řadu luxusních funkcí. Highlander má k dispozici hybridní model, jehož počáteční cena je 39 720 $. Hybridní model má podle EPA spotřebu paliva 36 mpg ve městě a 35 mpg na dálnici.

Bezpečnost

Toyota Highlander je vybavena řadou bezpečnostních a asistenčních funkcí pro řidiče, včetně dostupného předkolizního systému s detekcí chodců, který může pomoci snížit závažnost nehody. Highlander má také dostupný monitor mrtvého úhlu, který dokáže vás upozorní, pokud se vozidlo nachází ve vašem mrtvém úhlu. Má také dostupné upozornění na vybočení z jízdního pruhu, které vám pomůže udržet se ve vašem jízdním pruhu. Highlander má k dispozici zadní upozornění na křížový provoz, které vás může upozornit na blížící se vozidla, když ‚zálohování. Má také k dispozici inteligentní senzor clearance, který vám pomůže vyhnout se překážkám při parkování.

Barvy

Toyota Highlander je k dispozici v různých barvách, včetně klasické černé, tmavě modré a stříbrné. K dispozici je také dvoubarevná varianta, která dodává exteriéru jedinečný vzhled. Highlander je také dostupný v různých metalických barvách, včetně Magnetic Grey Metallic a Blizzard Pearl. Má také dostupnou půlnoční černou metalízu, která dodává exteriéru odvážný a stylový vzhled. Highlander má také k dispozici Salsa Red Pearl, která dodává exteriéru živý a poutavý vzhled. Má také k dispozici Celestial Silver Metallic, která dodává exteriéru klasický a nadčasový vzhled.

Výbava

Highlander je k dispozici v široké škále konfigurací, včetně dvou- a třířadých sedadel, různých úrovní výbavy a různých motorizací. Highlander také nabízí řadu komfortních a bezpečnostních prvků, jako je adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu. Highlander je také k dispozici s řadou funkcí pro zábavu a konektivitu, včetně kompatibility Apple CarPlay a Android Auto.

Rozměry

Highlander je SUV střední velikosti s rozvorem 109,8 palce, délkou 192,5 palce a šířkou 75,2 palce. Highlander má maximální kapacitu nákladu 84,3 kubických stop a maximální tažnou kapacitu 5 000 liber. Highlander také nabízí pohodlnou jízdu s hladkým odpružením a citlivým řízením.

Konkurenti

Hlavními konkurenty Highlanderu jsou Honda Pilot, Nissan Pathfinder a Ford Explorer. Highlander nabízí skvělou kombinaci výkonu, komfortu a pohodlí a je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, stylové a praktické vozidlo. Highlander také nabízí řadu funkcí a vybavení, včetně pokročilých bezpečnostních prvků, výkonného motoru a pohodlného interiéru.

Závěry

Toyota Highlander je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, stylové a praktické vozidlo. Nabízí skvělou kombinaci výkonu, komfortu a pohodlí a je k dispozici v různých konfiguracích. Highlander také nabízí řadu funkcí a vybavení, včetně pokročilých bezpečnostních prvků, výkonného motoru a pohodlného interiéru.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com