Volvo XC60 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Volvo XC60 je stylové, efektivní a bezpečné luxusní SUV. Nabízí plynulou jízdu, pokročilé technologie a pohodlný interiér. Má řadu motorů a konfigurací, takže je skvělou volbou pro různé potřeby. Má také řadu bezpečnostních prvků, jako je sledování mrtvého úhlu, varování před opuštěním jízdního pruhu a adaptivní tempomat. XC60 je ideální volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a luxusní vozidlo. Volvo XC60 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Volvo XC60 je elegantní a stylové SUV se svalnatým, aerodynamickým designem. Jeho působivý postoj a výrazné linie z něj dělají skutečně poutavou jízdu. XC60 má charakteristickou mřížku chladiče, LED světlomety a rozsáhlé panoramatické střešní okno. Je to vozidlo, které vynikne v každém davu. Dodává se s výběrem 18, 19 nebo 20palcových kol z lehké slitiny, stejně jako s řadou barev exteriéru, ze kterých si můžete vybrat, včetně Ice White a Osmium Grey. Volvo XC60 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Volvo XC60 je poháněno řadou motorů, od přeplňovaného 2,0litrového čtyřválce T5 až po plug-in hybrid T8. Oba nabízejí dostatek výkonu a točivého momentu. Motor T8 produkuje 400 koní a 472 lb-ft točivého momentu, což z něj dělá nejvýkonnější motor XC60. Má také působivou spotřebu paliva až 56 mpg. XC60 je také vybavena 8stupňovou automatickou převodovkou a systémem Start/Stop, který pomáhá snižovat emise a zlepšovat spotřebu paliva. Volvo XC60 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Volva XC60 je luxusní a pohodlný. Je vybaven koženým sedadlem, dřevěným obložením a 12,3palcovým digitálním displejem řidiče. XC60 také přichází s řadou funkcí, včetně 9palcového dotykového informačního a zábavního systému, Apple CarPlay a volitelného prémiového audio systému Bowers & Wilkins. XC60 nabízí také dostatek prostoru pro cestující a náklad, s velkorysým 39,8 kubických stop nákladového prostoru a sedadly až pro pět osob.

Cena

Volvo XC60 má výchozí cenu 41 000 $ za výbavu T5 Momentum. Hybrid T8 je o něco dražší, začíná na 53 000 dolarech. XC60 je k dispozici také v řadě vyšších výbav, včetně Inscription a R-Design, které začínají na 45 000, respektive 50 000 dolarech. XC60 je k dispozici také s řadou volitelných paketů, včetně paketu Luxury a balíčku Advanced, které přidávají ještě více funkcí a luxusu.

Bezpečnost

Volvo XC60 je jedním z nejbezpečnějších vozidel na silnici. Standardně se dodává s řadou prvků aktivní a pasivní bezpečnosti, včetně sady asistenčních systémů řidiče. XC60 je také vybavena řadou airbagů a systémem ochrany při převrácení, stejně jako zadní kamerou a sledováním mrtvého úhlu. Má také volitelný 360stupňový kamerový systém. XC60 získalo 5hvězdičkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration a je jedním z nejbezpečnějších vozidel na trhu.

Barvy

Volvo XC60 je k dispozici v řadě barev, včetně Ice White, Onyx Black, Osmium Grey a Crystal White. Má také řadu dvoubarevných možností. XC60 má také řadu barev interiéru, včetně Charcoal, Blonde a Amber. Má také řadu možností čalounění, včetně kůže a kůže Nappa. XC60 má také řadu možností vnějšího obložení, včetně chromu a lesklé černé. Má také řadu možností kol, od 18palcových až po 20palcová litá kola.

Výbava

Volvo XC60 je k dispozici v různých konfiguracích. Může být vybaven řadou motorů, od efektivního T5 až po výkonný hybrid T8. Interiér lze konfigurovat s různými možnostmi, jako jsou kožená sedadla, panoramatické střešní okno a prémiový audiosystém. Možnosti exteriéru zahrnují řadu barev, velikostí kol a úrovní výbavy.

Rozměry

Volvo XC60 je SUV střední velikosti s délkou 4 739 mm, šířkou 2 066 mm a výškou 1 724 mm. Zavazadlový prostor je velkorysý, jeho maximální kapacita je 1 730 litrů. Má také tažnou kapacitu 2 200 kg. XC60 má světlou výšku 210 mm, což mu umožňuje snadno zdolávat většinu terénu.

Konkurenti

Volvo XC60 má řadu konkurentů, včetně Audi Q5, BMW X3 a Mercedes-Benz GLC. Všechna tato vozidla nabízejí podobné vlastnosti a výkon, ale XC60 vyniká svými bezpečnostními prvky a luxusním interiérem. XC60 je také cenově dostupnější než jeho konkurenti, což z něj dělá skvělou hodnotu za peníze.

Závěry

Volvo XC60 je stylové a efektivní luxusní SUV, které nabízí skvělou kombinaci výkonu, bezpečnosti a luxusu. Je ideální volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a luxusní vozidlo, a je cenově dostupnější než jeho konkurenti. XC60 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a luxusní vozidlo.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com