Audi Q4 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Audi Q4 je luxusní SUV, které nabízí silnou kombinaci stylu, výkonu a pohodlí. Je nabitý nejnovější technologií a funkcemi, díky čemuž je skvělou volbou pro řidiče, kteří chtějí spolehlivou a stylovou jízdu. Q4 nabízí různé výbava, včetně řady motorů a úrovní výbavy. Jeho exteriér je elegantní a moderní a interiér je prostorný a luxusní. Má dostatek místa pro cestující i náklad, takže je skvělou volbou pro rodiny. Audi Q4 také přichází s řadou bezpečnostních prvků, včetně airbagů, varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Jeho výkon a ovladatelnost jsou špičkové, což z něj dělá skvělou volbu pro řidiče, kteří chtějí spolehlivou a stylovou jízdu. Audi Q4 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Audi Q4 je elegantní a stylové SUV s odvážným designem exteriéru. Jeho ostré linie a křivky mu dodávají sportovní nádech, zatímco LED světlomety a zadní světla mu dodávají moderní vzhled. Kola z lehké slitiny a chromované prvky dotvářejí vzhled, díky čemuž je na silnici otočkou. Audi Q4 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Audi Q4 je poháněno 2,0litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem s výkonem 187 koní a točivým momentem 236 liber-stop. Motor je spárován s osmistupňovou automatickou převodovkou a standardně je dodáván s pohonem všech kol pro lepší trakci a kontrolu. Audi Q4 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Audi Q4 je luxusní a prostorný, se spoustou místa pro hlavu a nohy pro všech pět cestujících. Sedadla jsou pohodlná a nosná a interiér je plný špičkových materiálů, jako je kůže a dřevo. Informační a zábavní systém se snadno používá a technologické funkce jsou aktuální.

Cena

Audi Q4 začíná na 42 000 dolarech, což z něj dělá jedno z cenově dostupnějších luxusních SUV na trhu. Dodává se s dlouhým seznamem standardních prvků, včetně informačního a zábavního systému, koženého čalounění a pohonu všech kol. Vyšší výbavy přidávají další funkce, ale cena podle toho stoupá.

Bezpečnost

Audi Q4 je nabité bezpečnostními prvky, včetně standardního adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a automatického nouzového brzdění. Jako volitelné příslušenství je k dispozici monitorování mrtvého úhlu a upozornění na příčnou dopravu zezadu, stejně jako systém prostorových kamer pro lepší viditelnost.

Barvy

Audi Q4 se dodává v řadě barev, včetně klasických odstínů, jako je černá a bílá, a také v zářivějších variantách, jako je modrá a červená. Vzhled lze upravit volitelným dvoubarevným lakováním, které mu dodává ještě unikátnější vzhled.

Výbava

Audi Q4 je k dispozici v různých konfiguracích, s řadou motorů a úrovní výbavy. Základní model je poháněn 2,0litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem s výkonem až 248 koní a točivým momentem 273 lb-ft. Dodává se také s 8stupňovou automatickou převodovkou. Q4 také nabízí řadu prémiových úrovní výbavy, včetně řady S a řady RS. Řada S dodává sportovní vzhled a dojem, s výkonnějším motorem a většími koly. Řada RS přidává ještě více výkonu, s většími brzdami a silnějším motorem. Q4 také nabízí řadu komfortních prvků, včetně panoramatického střešního okna, vyhřívaných sedadel a elektricky ovládaných dveří zavazadlového prostoru. Dodává se také s řadou asistenčních funkcí pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a automatického nouzového brzdění.

Rozměry

Audi Q4 je středně velké SUV s délkou 187 palců a šířkou 74 palců. Má rozvor 112 palců a světlou výšku 8,5 palce. Má pohotovostní hmotnost 4 000 liber a maximální tažnou kapacitu 4 400 liber. Q4 má prostorný interiér s místy až pro pět cestujících. Má nákladovou kapacitu 25,5 kubických stop a maximální kapacitu nákladu 57,3 kubických stop. Má také kapacitu palivové nádrže 18,5 galonu. Q4 má také řadu praktických funkcí, včetně elektricky ovládaných zadních výklopných dveří, panoramatického střešního okna a elektricky ovládaných zadních výklopných dveří. Má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a automatického nouzového brzdění.

Konkurenti

Audi Q4 soutěží na trhu luxusních SUV s řadou konkurentů. Patří mezi ně BMW X3, Mercedes-Benz GLC a Lexus RX. Q4 nabízí silnou kombinaci stylu, výkonu a pohodlí s řadou funkcí a technologií. BMW X3 je luxusní SUV střední velikosti, které nabízí řadu motorů, luxusní interiér a řadu komfortních prvků. Mercedes-Benz GLC je luxusní SUV střední velikosti, které nabízí řadu motorů, luxusní interiér a řadu asistenčních prvků. Lexus RX je luxusní SUV střední velikosti, které nabízí řadu motorů, luxusní interiér a řadu komfortních prvků. Nabízí také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a automatického nouzového brzdění.

Závěry

Audi Q4 je luxusní SUV, které nabízí silnou kombinaci stylu, výkonu a pohodlí. Má řadu konfigurací s řadou motorů a úrovní výbavy. Má také řadu bezpečnostních prvků, včetně airbagů, varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Q4 také nabízí řadu komfortních prvků, včetně panoramatického střešního okna, vyhřívaných sedadel a elektricky ovládaných dveří zavazadlového prostoru. Má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a automatického nouzového brzdění. Audi Q4 je skvělou volbou pro řidiče, kteří chtějí spolehlivou a stylovou jízdu. Je nabitý nejnovější technologií a funkcemi, díky čemuž je skvělou volbou pro řidiče, kteří chtějí spolehlivou a stylovou jízdu.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com