Toyota bZ4X 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Toyota bZ4X je nové, plně elektrické SUV, které posouvá inovace na další úroveň. Nabízí elegantní design, pokročilé technologie a působivý výkon. BZ4X se vyznačuje působivým dojezdem až 300 mil, výkonným elektromotorem a řadou asistenčních funkcí řidiče. Nabízí také luxusní interiér s dostatkem místa pro cestující i náklad. bZ4X je skvělou volbou pro ty, kteří hledají efektivní a spolehlivé elektrické vozidlo. Určitě to otočí hlavu a udělá prohlášení na silnici. Toyota bZ4X 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Toyota bZ4X má elegantní, moderní design, který vyčnívá z davu. Jeho svažující se linie střechy a svalnatá karoserie z něj činí hlavu. Jeho jedinečná mřížka chladiče a velké podběhy kol dodávají sportovní nádech. bZ4X přichází s řadou exteriérových prvků, včetně LED světlometů a zadních světel, 18palcových kol a elektricky ovládaných dveří zavazadlového prostoru. Má také panoramatické střešní okno pro skutečně zážitek pod širým nebem. bZ4X je k dispozici v řadě barev, včetně Super White, Silver Metallic a Black Mica. Dodává se také s řadou volitelných exteriérových paketů, jako je sportovní body kit a aero paket. Toyota bZ4X 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Toyota bZ4X je poháněna 2,5litrovým čtyřválcovým motorem, který produkuje výkon až 182 koní a točivý moment 176 lb-ft. Dodává se s plynule měnitelnou převodovkou (CVT) a pohonem předních kol. bZ4X přichází také s možností hybridního pohonu. Kombinuje 2,5litrový čtyřválcový motor se dvěma elektromotory s celkovým výkonem 232 koní a točivým momentem 221 lb-ft. Hybridní pohonné ústrojí také nabízí lepší spotřebu paliva. bZ4X má tažnou kapacitu až 3 500 liber, takže je ideální pro tažení lodí a přívěsů. Dodává se také s řadou asistenčních funkcí řidiče, jako je adaptivní tempomat a asistent udržování v jízdním pruhu. Toyota bZ4X 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Toyota bZ4X má prostorný a luxusní interiér s dostatkem místa pro pět cestujících. Dodává se s řadou prémiových materiálů, včetně koženého čalounění a povrchů měkkých na dotek. bZ4X má řadu technických funkcí, včetně 9palcového dotykového informačního a zábavního systému s Apple CarPlay a kompatibilitou Android Auto. Má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je adaptivní tempomat a asistent udržování v jízdním pruhu. bZ4X přichází s řadou praktických funkcí, jako jsou elektricky ovládané dveře zavazadlového prostoru, vyhřívaná a ventilovaná přední sedadla a podložka pro bezdrátové nabíjení. Má také řadu volitelných prvků, jako je panoramatické střešní okno a head-up displej.

Cena

Toyota bZ4X má počáteční cenu 37 495 $. To zahrnuje řadu standardních prvků, jako jsou LED světlomety a zadní světla, 18palcová kola a elektricky ovládané zadní dveře. bZ4X je také k dispozici v řadě úrovní výbavy, včetně XLE, XSE a Limited. Tyto úrovně výbavy nabízejí další funkce, jako je panoramatické střešní okno a head-up displej. Ceny za tyto úrovně výbavy se pohybují od 40 495 do 46 495 USD. BZ4X je také dodáván s řadou volitelných paketů, jako je sportovní body kit a aero paket. Ceny těchto balíčků se pohybují od 1 000 do 2 500 USD.

Bezpečnost

Toyota bZ4X má řadu bezpečnostních prvků, včetně zadní kamery, adaptivního tempomatu, asistenta pro udržování v jízdním pruhu a automatického nouzového brzdění. Disponuje také řadou pokročilých asistenčních funkcí pro řidiče, jako je sledování mrtvého úhlu a upozornění na příčný provoz zezadu. BZ4X také přichází s řadou prvků pasivní bezpečnosti, jako jsou airbagy, předpínače bezpečnostních pásů a systém monitorování tlaku v pneumatikách. Má také řadu volitelných bezpečnostních prvků, jako je systém prostorové kamery a upozornění na zadní sedadla. bZ4X byl testován Národním úřadem pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) a získal pětihvězdičkové celkové hodnocení bezpečnosti.

Barvy

Toyota bZ4X se dodává v řadě barev, včetně Super White, Silver Metallic a Black Mica. Dodává se také s řadou volitelných exteriérových paketů, jako je sportovní body kit a aero paket. bZ4X je k dispozici také v řadě dvoubarevných barevných kombinací, jako je Super White s černou střechou a Silver Metallic s šedou střechou. Dodává se také s řadou barevných možností interiéru, včetně černé, šedé a červené. bZ4X je také dodáván s řadou volitelných exteriérových paketů, jako je sportovní body kit a aero paket. Tyto balíčky přidávají řadu barev, včetně bílé, černé a modré.

Výbava

bZ4X je k dispozici ve dvou konfiguracích: bZ4X Concept-i a bZ4X Prime. Concept-i nabízí výkonnější elektromotor a vyšší dojezd až 300 mil. Výbava Prime obsahuje o něco méně výkonný motor a dojezd až 250 mil. Obě výbava nabízejí řadu asistenčních prvků a luxusní interiér. bZ4X je k dispozici v řadě barev a čalounění, což vám umožní přizpůsobit si jízdu tak, aby vyhovovala vašemu stylu a potřebám.

Rozměry

bZ4X je velké SUV, měří 184,3 palce na délku, 73,2 palce na šířku a 66,5 palce na výšku. Má rozvor 106,3 palce a světlou výšku 6,9 palce. BZ4X má pohotovostní hmotnost 4 340 liber a nosnost 1 650 liber. Má také tažnou kapacitu až 5 000 liber, takže je skvělou volbou pro ty, kteří potřebují táhnout. bZ4X má prostorný interiér s dostatkem místa pro hlavu a nohy pro cestující. Má také velký nákladový prostor se spoustou místa pro zavazadla a další předměty.

Konkurenti

bZ4X má na trhu elektrických SUV řadu konkurentů, včetně Tesla Model Y, Audi e-tron a Nissan Ariya. Každé z těchto vozidel nabízí řadu funkcí a výkonu. Tesla Model Y nabízí dojezd až 316 mil, výkonný elektromotor a působivý seznam funkcí pro podporu řidiče. Audi e-tron nabízí dojezd až 204 mil a luxusní interiér. Nissan Ariya je cenově dostupnější varianta s dojezdem až 300 mil. Nabízí také řadu asistenčních funkcí řidiče a prostorný interiér se spoustou místa pro cestující i náklad.

Závěry

Toyota bZ4X je skvělou volbou pro ty, kteří hledají efektivní a spolehlivé elektrické vozidlo. Nabízí řadu funkcí, luxusní interiér a působivý dojezd až 300 mil. bZ4X má na trhu elektrických SUV řadu konkurentů, ale vyniká svým elegantním designem, vyspělou technologií a působivým výkonem. Určitě to otočí hlavu a udělá prohlášení na silnici. Ať už hledáte efektivní a spolehlivé elektrické vozidlo nebo se jen chcete vyjádřit na silnici, bZ4X je skvělá volba. Určitě vám poskytne příjemnou a pohodlnou jízdu po mnoho let.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com