Volvo V90 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Volvo V90 je stylové, luxusní kombi s elegantním designem. Nabízí řadu funkcí a konfigurací, aby vyhovovaly jakémukoli životnímu stylu. V90 je nabitý špičkovými technologiemi, včetně pokročilých bezpečnostních prvků, špičkového informačního a zábavního systému a výkonného motoru. Je to perfektní volba pro ty, kteří hledají auto, které zvládne všechno – od každodenního dojíždění až po víkendové výlety. Volvo V90 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Volvo V90 je elegantní a stylové kombi s klasickým designem, který zdůrazňuje elegantní linie vozu. Jeho exteriér je vyroben z vysoce kvalitních materiálů, se svažující se linií střechy a dlouhým rozvorem pro moderní vzhled. Vzhled V90 je navržen jako aerodynamický, s širokou mřížkou chladiče a tvarovanou kapotou. Vzhled také obsahuje LED světlomety, chromované akcenty a širokou škálu barev laku, ze kterých si můžete vybrat. V90 je navržen s ohledem na bezpečnost, s řadou funkcí, jako je adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a automatické nouzové brzdění. Vůz je také vybaven zadní kamerou a parkovacími senzory pro větší pohodlí. Volvo V90 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Volvo V90 je poháněno 2,0litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem, který produkuje výkon 250 koní a točivý moment 258 lb-ft. Motor je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou a může být vybaven pohonem všech kol. V90 je k dispozici také s plug-in hybridním pohonným ústrojím, které kombinuje přeplňovaný a přeplňovaný 2,0litrový čtyřválec s elektromotorem a lithium-iontovou baterií o kapacitě 9,2 kWh. Hybridní pohonné ústrojí produkuje kombinovaný výkon 400 koní a točivý moment 472 lb-ft. V90 je schopný výkon, s časem 0-60 mph za 6,2 sekundy a maximální rychlostí 130 mph. Vůz je také efektivní, s odhadovanou spotřebou paliva EPA 27 mpg v kombinaci pro model s benzínovým motorem a 65 MPGe pro hybridní verzi. Volvo V90 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Volva V90 je navržen s ohledem na pohodlí a komfort. Kabina je prostorná a pohodlná, se spoustou místa pro nohy cestujících na předních i zadních sedadlech. Interiér V90 je vybaven řadou funkcí, jako je 9palcový dotykový informační systém, kompatibilita s Apple CarPlay a Android Auto a 12,3palcový digitální přístrojový štít. V90 také obsahuje řadu pokročilých bezpečnostních prvků, jako je sledování mrtvého úhlu, varování před opuštěním jízdního pruhu a adaptivní tempomat. Vůz také přichází s řadou luxusních prvků, jako jsou vyhřívaná a ventilovaná sedadla, panoramatické střešní okno a prémiový audio systém.

Cena

Volvo V90 je k dispozici ve dvou úrovních výbavy: Momentum a Inscription. Výbava Momentum začíná na 52 000 dolarech a výbava Inscription začíná na 57 000 dolarech. Obě výbavy jsou dodávány s řadou standardních prvků, jako je kožené čalounění, elektricky nastavitelná sedadla a elektricky ovládané dveře zavazadlového prostoru. V90 je také k dispozici s řadou volitelných paketů, jako je Advanced Package, který přidává řadu pokročilých bezpečnostních prvků, a Luxury Package, který přidává řadu luxusních prvků, jako je panoramatické střešní okno a audiosystém Harman Kardon. . V90 je k dispozici také s řadou volitelných motorů, jako je plug-in hybridní pohonné ústrojí, které k cenovce přidává dalších 7 000 dolarů. Vůz je k dispozici také s řadou barevných variant exteriéru a interiéru, které mohou k ceně přidat až 1 000 $.

Bezpečnost

Volvo V90 je navrženo s ohledem na bezpečnost, s řadou pokročilých funkcí, jako je adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v pruzích a automatické nouzové brzdění. Vůz je také vybaven zadní kamerou a parkovacími senzory pro větší pohodlí. V90 je Je také vybaven řadou prvků pasivní bezpečnosti, jako jsou airbagy, předpínače bezpečnostních pásů a zesílená bezpečnostní klec.Vůz je také vybaven řadou pokročilých asistenčních systémů řidiče, jako je sledování mrtvého úhlu a varování před opuštěním jízdního pruhu. V90 je také vybaveno službou Volvo OnCall, která řidičům umožňuje přístup k tísňovým službám, silniční asistenci a dalším službám prostřednictvím informačního a zábavního systému vozu.Vůz je také dodáván s tříletou zárukou/36 000 mil pro větší klid.

Barvy

Volvo V90 je k dispozici v řadě barev exteriéru a interiéru, včetně klasických odstínů, jako je černá, bílá a stříbrná, a také sytějších odstínů, jako je perleťová krystalická bílá, šedá Osmium a modrá denim. V90 také nabízí řadu volitelných barevných paketů, jako je Luxury Package, který přidává řadu luxusních barev interiéru, a Advanced Package, který přidává řadu barev exteriéru. V90 je k dispozici také s řadou vlastních barev, jako je limitovaná edice Twilight Bronze, která dodává exteriéru vozu jedinečný odstín. Zákazníci si také mohou vybrat z řady exteriérových a interiérových akcentů, jako jsou chromované ozdobné prvky a dekory dřeva, aby si vzhled svého vozu dále přizpůsobili.

Výbava

Volvo V90 se dodává ve dvou modelech: T6 AWD Inscription a T8 AWD Inscription. Oba modely přicházejí s řadou možností přizpůsobení. T6 AWD Inscription je dodáván s 2,0litrovým přeplňovaným motorem a pohonem všech kol, zatímco T8 AWD Inscription má hybridní motor a pohon všech kol. Oba modely přicházejí s řadou funkcí, včetně panoramatického střešního okna, elektricky ovládaných zadních výklopných dveří a vyhřívaného volantu.

Rozměry

Volvo V90 je velké kombi, měří 196,9 palce na délku, 78,2 palce na šířku a 58,3 palce na výšku. Rozvor náprav je 115,8 palce a světlá výška 8,3 palce. Pohotovostní hmotnost je 4 209 liber. V90 nabízí dostatek místa pro cestující a náklad, s místy k sezení pro pět a kapacitou nákladu až 64,4 kubických stop.

Konkurenti

Volvo V90 má na trhu luxusních kombi několik konkurentů, včetně Audi A6 Avant, BMW řady 5 Touring a Mercedes-Benz třídy E kombi. V90 nabízí stylovější design než jeho konkurenti a také řadu funkcí a možností. Nabízí také výkonnější motor než ostatní modely. Volvo V90 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají luxusní kombi, které vyčnívá z davu.

Závěry

Volvo V90 je stylové, luxusní kombi s řadou funkcí a konfigurací, které vyhovuje jakémukoli životnímu stylu. Nabízí výkonný motor, špičkový informační a zábavní systém a pokročilé bezpečnostní prvky. Nabízí také dostatek prostoru pro cestující a náklad. Volvo V90 je perfektní volbou pro ty, kteří hledají vůz, který zvládne vše – od každodenního dojíždění až po víkendové výlety.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com