Renault ZOE 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Renault ZOE je elektromobil určený pro městský život. Nabízí řadu funkcí, díky kterým bude vaše každodenní dojíždění hračkou. Elegantní design vozu je ideální pro městské ulice a jeho pokročilá technologie zajišťuje hladkou a pohodlnou jízdu. Renault ZOE je perfektní volbou pro každého, kdo hledá efektivní a moderní elektromobil. Renault ZOE 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Renault ZOE je stylový, moderní elektromobil. Jeho elegantní křivky a aerodynamický tvar mu dodávají výrazný vzhled, který vyčnívá z davu. Jeho přední a zadní LED osvětlení poskytuje jedinečný vzhled a lepší viditelnost. ZOE je k dispozici v řadě barev, od jasných a zářivých až po jemné a sofistikované. Jeho řada designů litých kol dodává nádech elegance a personalizace. Všechny modely jsou vybaveny panoramatickým střešním oknem, které dodává pocit otevřenosti a luxusu. ZOE má řadu funkcí navržených tak, aby usnadnily řízení a parkování, jako je automatizovaný parkovací systém, zadní parkovací senzory a zpětná kamera. Má také řadu bezpečnostních prvků, včetně varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Renault ZOE 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Renault ZOE pohání elektromotor o výkonu 100 kW, který produkuje točivý moment až 220 Nm. To zajišťuje plynulou a citlivou jízdu s okamžitým zrychlením a maximální rychlostí 135 km/h. ZOE má v závislosti na modelu dojezd až 395 km na jedno nabití. Lze jej nabíjet z běžné domácí zásuvky nebo z vyhrazené nabíjecí stanice. Lze jej také nabíjet z veřejné nabíjecí stanice s volitelným systémem rychlého nabíjení. ZOE má rekuperační brzdový systém, který dobíjí baterii během jízdy. To pomáhá prodloužit dojezd a zkrátit dobu nabíjení. Renault ZOE 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér vozu Renault ZOE je navržen tak, aby byl pohodlný a moderní. Má řadu funkcí, jako je 7palcový dotykový displej, vyhřívaná sedadla a volant a řadu možností konektivity. ZOE má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je adaptivní tempomat a asistent udržování v jízdním pruhu. Tyto funkce pomáhají usnadnit a zpříjemnit jízdu. ZOE je k dispozici s řadou možností čalounění, včetně kůže, látky a Alcantary. K dispozici je také řada barevných možností, od jemných po výrazné, což vám dává možnost přizpůsobit si interiér tak, aby vyhovoval vašemu stylu.

Cena

Renault ZOE je k dispozici v různých cenových relacích od přibližně 25 000 EUR. Tato cena je včetně baterie, na kterou se vztahuje 5letá záruka. V ceně je také řada funkcí, jako je LED osvětlení a panoramatické střešní okno. ZOE má také nárok na řadu vládních pobídek, jako jsou daňové úlevy a granty. Tyto pobídky mohou pomoci učinit ZOE dostupnější a mohou snížit celkové náklady na vlastnictví. ZOE je také k dispozici s řadou možností financování, včetně leasingu a nákupu na splátky. Tyto možnosti mohou pomoci učinit ZOE dostupnější a mohou poskytnout řadu výhod, jako jsou nižší měsíční platby.

Bezpečnost

Renault ZOE má řadu bezpečnostních prvků, které jsou navrženy tak, aby zajistily bezpečnost vás i vašich cestujících. Patří mezi ně airbagy, brzdy ABS, kontrola trakce a řada asistenčních prvků pro řidiče, jako je varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. ZOE má také řadu prvků pasivní bezpečnosti, jako jsou deformační zóny a ochrana proti bočnímu nárazu. Tyto funkce pomáhají snížit riziko zranění v případě kolize. ZOE byl testován organizací Euro NCAP a získal 5hvězdičkové hodnocení. Toto hodnocení je důkazem závazku ZOE k bezpečnosti a poskytuje klid pro řidiče i cestující.

Barvy

Renault ZOE je k dispozici v řadě barev, od jasných a zářivých až po jemné a sofistikované. Patří mezi ně odstíny červené, modré, zelené, černé, bílé a šedé. ZOE je k dispozici také s řadou úprav, které lze použít k přizpůsobení vzhledu vozu. Tyto ozdobné lišty zahrnují chrom, lesklý a matný povrch, což vám dává příležitost přizpůsobit si svůj vůz. ZOE je k dispozici také s řadou designů kol z lehkých slitin, které lze použít k dodání stylu a sofistikovanosti vozu. Tyto designy sahají od klasických po moderní, což vám umožní vybrat si perfektní vzhled vašeho vozu.

Výbava

Renault ZOE přichází s řadou konfigurací, které vyhovují vašim individuálním potřebám. Má různé pohonné jednotky, velikosti baterií a možnosti nabíjení. Pokročilá technologie vozu zahrnuje řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je varování před opuštěním jízdního pruhu a automatické nouzové brzdění. Vůz má také intuitivní informační a zábavní systém s řadou aplikací a funkcí, které vám zpříjemní cestu.

Rozměry

Renault ZOE je kompaktní vůz s délkou 3,67 metru a šířkou 1,73 metru. Jeho výška je 1,56 metru a rozvor náprav 2,50 metru. Vůz má objem zavazadlového prostoru 338 litrů a maximální užitečné zatížení 600 kg. Na jedno nabití má dojezd až 300 km. Vůz dosahuje maximální rychlosti 135 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne za 11,4 sekundy.

Konkurenti

Renault ZOE čelí tvrdé konkurenci jiných elektromobilů, jako jsou Nissan Leaf, BMW i3 a Volkswagen e-Golf. Všechny tyto vozy nabízejí podobné vlastnosti a výkon, ale Renault ZOE je nejdostupnější variantou s počáteční cenou 25 000 EUR. Vůz má také nejdelší dojezd ze všech elektromobilů ve své třídě s dojezdem až 300 km na jedno nabití.

Závěry

Renault ZOE je skvělou volbou pro každého, kdo hledá efektivní a moderní elektromobil. Má řadu funkcí, díky kterým bude vaše každodenní dojíždění hračkou. Vůz je také velmi dostupný s počáteční cenou 25 000 EUR a má nejdelší dojezd ze všech elektromobilů ve své třídě. Pokud hledáte moderní a efektivní elektromobil, Renault ZOE je perfektní volbou.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com