Mazda MX-30 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Mazda MX-30 je elektrický crossover SUV, který je připraven způsobit revoluci v tomto odvětví. Přichází s působivým sortimentem, špičkovou technologií a elegantním designem. MX-30 je prvním počinem Mazdy v oblasti elektrických vozidel a určitě bude hitem. Vyznačuje se jedinečným designem interiéru a exteriéru a také řadou funkcí a možností. MX-30 se jistě stane oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, stylové a účinné elektrické vozidlo. Mazda MX-30 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Mazda MX-30 je průkopník s elegantními liniemi, nízkým, širokým postojem a odvážným, moderním vzhledem. Osmnáctipalcová litá kola dodávají nádech sportovnosti, zatímco bezrámová okna a skryté kliky zadních dveří dodávají nádech kultivovanosti. MX-30 vyniká také unikátními zadními dveřmi, které se otevírají v opačném směru než přední dveře. Jedná se o kývnutí na klasickou Mazdu RX-8, která také disponovala zadními pantovými dveřmi. MX-30 má také elektricky ovládané zadní dveře, LED světlomety a zadní světla a výběr ze sedmi barev exteriéru, včetně Soul Red Crystal a Polymetal Grey Metallic. Mazda MX-30 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Mazda MX-30 je poháněna 2,0litrovým čtyřválcovým motorem, který produkuje 122 koní a 112 liber-stop točivého momentu. Motor je spojen se šestistupňovou automatickou převodovkou a je k dispozici s pohonem předních nebo všech kol. MX-30 je také vybaven rekuperačním brzdovým systémem Mazda i-Eloop, který pomáhá dobíjet baterii, když vůz brzdí. To pomáhá zlepšit účinnost paliva a snížit emise. MX-30 je také vybavena systémem Mazda G-Vectoring Control, který pomáhá zlepšit ovladatelnost a stabilitu přenosem výkonu na kola, která to v zatáčkách nejvíce potřebují. Mazda MX-30 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Mazdy MX-30 je navržen s ohledem na řidiče. Palubní deska je nakloněna směrem k řidiči a středová konzola je navržena tak, aby byla snadno dosažitelná. MX-30 také obsahuje 7palcový informační a zábavní systém s Apple CarPlay a Android Auto, stejně jako digitální přístrojový štít. Interiér je také k dispozici s různými možnostmi obložení, včetně kůže a semiše. MX-30 má také panoramatické střešní okno a průhledový displej. MX-30 také nabízí spoustu nákladového prostoru, s 22,5 kubických stop prostoru za zadními sedadly a 44,3 kubických stop se sklopenými zadními sedadly.

Cena

Mazda MX-30 je k dispozici ve třech úrovních výbavy: Sport, Touring a Grand Touring. Základní model začíná na 29 900 dolarech, zatímco nejvyšší model Grand Touring začíná na 34 900 dolarech. MX-30 má také nárok na federální daňové úlevy až do výše 7 500 $, což může pomoci snížit náklady na vozidlo. Mazda navíc nabízí různé možnosti financování a leasingu, které pomohou učinit MX-30 dostupnější. MX-30 je také způsobilý pro program Mazda CPO, který nabízí další úspory na certifikovaných ojetých vozidlech. Program také nabízí omezenou záruku na hnací ústrojí 7 let/100 000 mil.

Bezpečnost

Mazda MX-30 je navržena s ohledem na bezpečnost. Standardně se dodává se sadou asistenčních funkcí pro řidiče, včetně sledování mrtvého úhlu, upozornění na křížový provoz vzadu a asistenta pro jízdu v jízdním pruhu. MX-30 je také vybavena systémem Mazda i-Activsense, který zahrnuje adaptivní tempomat, automatické nouzové brzdění a zadní kameru. MX-30 je také vybaven systémem monitorování tlaku v pneumatikách, který pomáhá zajistit správné nahuštění pneumatik. MX-30 je také vybavena sadou airbagů, včetně dvou předních, bočních a hlavových airbagů a také kolenního airbagu řidiče. MX-30 má také zesílenou strukturu těla pro dodatečnou ochranu v případě kolize.

Barvy

Mazda MX-30 je k dispozici v sedmi barvách exteriéru, včetně Soul Red Crystal, Polymetal Grey Metallic, Ceramic Metallic, Jet Black Mica, Machine Grey, Snowflake White Pearl a Arctic White. MX-30 také nabízí výběr ze dvou barev interiéru: černé a pergamenové. Interiér je také k dispozici s různými možnostmi obložení, včetně kůže a semiše. MX-30 také nabízí výběr ze dvou designů kol: 18palcová kola z lehké slitiny a 17palcová ocelová kola. MX-30 je také k dispozici s výběrem ze dvou barev střechy: černé a bílé.

Výbava

MX-30 je k dispozici ve dvou úrovních výbavy – Sport a Touring. Oba přicházejí s řadou funkcí a možností, včetně audio systému Bose, spouštění tlačítkem a head-up displejem. MX-30 je napájen 35,5 kWh lithium-iontovou baterií, která poskytuje dojezd až 124 mil. Je také vybaven rekuperačním brzdovým systémem a řadou asistenčních technologií. MX-30 je k dispozici s výběrem ze dvou motorů – 2,0litrový čtyřválec a 1,5litrový přeplňovaný čtyřválec. Oba motory jsou spárovány se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Rozměry

MX-30 je 168,3 palce dlouhý, 70,9 palce široký a 63,6 palce vysoký. Má rozvor 105,1 palce a světlou výšku 5,9 palce. MX-30 má pohotovostní hmotnost 3 743 liber a nosnost 1 098 liber. Má maximální tažnou kapacitu 2000 liber. MX-30 má prostorný interiér s místy až pro pět cestujících. Má také velkorysý nákladový prostor s celkovou nákladovou kapacitou 23,5 kubických stop.

Konkurenti

MX-30 čelí tvrdé konkurenci na trhu elektrických crossoverů SUV. Mezi jeho hlavní rivaly patří Tesla Model Y, Nissan Leaf a Hyundai Kona Electric. MX-30 má tu výhodu, že je cenově dostupnější než jeho konkurenti. Má také jedinečný design a řadu funkcí a možností, které z něj činí přesvědčivou volbu. MX-30 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají cenově dostupné, efektivní a stylové elektrické crossover SUV. Má potenciál změnit hru na trhu.

Závěry

Mazda MX-30 je působivý elektrický crossover SUV, který se u spotřebitelů jistě stane hitem. Má jedinečný design, působivý dojezd a řadu funkcí a možností. MX-30 je skvělou volbou pro ty, hledá cenově dostupné, efektivní a stylové elektrické crossover SUV. Má potenciál změnit hru na trhu. MX-30 je vzrušující vůz, který se jistě stane hitem u spotřebitelů. oblíbená volba pro ty, kteří hledají spolehlivé, stylové a účinné elektrické vozidlo.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com