Audi A5 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Audi A5 je ikonický vůz, který kombinuje styl a výkon. Jeho elegantní linie a luxusní interiér z něj činí oblíbenou volbu pro řidiče, kteří hledají špičkový zážitek z jízdy. A5 přichází s řadou možností motorů, od 2,0litrového přeplňovaného čtyřválce po 3,0litrový přeplňovaný V6. A5 je také vybavena řadou pokročilých bezpečnostních prvků, jako je adaptivní tempomat a asistent pro jízdu v pruzích. A5 je k dispozici v karosářských verzích kupé, kabriolet a Sportback, což řidičům poskytuje flexibilitu při výběru dokonalého vozu pro jejich potřeby. Audi A5 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Audi A5 je elegantní a stylové auto. Jeho exteriér se vyznačuje výraznou maskou chladiče, elegantními liniemi a sportovním postojem. Vzhled určitě otočí hlavu. A5 je k dispozici v různých barvách, včetně zářivě modré, klasické černé a bílé a jasně červené. Jeho exteriér jistě zaujme. Audi A5 je také vybaveno panoramatickým střešním oknem, které umožňuje cestujícím kochat se výhledem během jízdy. Jeho vnější design jistě zaujme. Audi A5 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Audi A5 pohání přeplňovaný čtyřválec o objemu 2,0 litru. Vyrábí 261 koní a 273 liber-stop točivého momentu. Motor je spárován se sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou. Poskytuje plynulé řazení a pomáhá A5 dosáhnout až 28 mpg. A5 je také vybavena systémem pohonu všech kol Audi Quattro, který zajišťuje vynikající přilnavost a ovladatelnost za mokra i za sucha. Audi A5 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Audi A5 se vyznačuje luxusním interiérem. Jeho sedadla jsou čalouněná kůží a mají elektricky nastavitelnou bederní opěrku. A5 je také vybavena 10,1palcovým dotykovým displejem informačního a zábavního systému. Má funkce Apple CarPlay a Android Auto a také Wi-Fi hotspot. V interiéru nechybí ani třízónová klimatizace. Má samostatné nastavení teploty pro řidiče, spolujezdce a cestující vzadu.

Cena

Audi A5 začíná na 44 200 dolarech za prémiovou výbavu. Výbava Prestige začíná na 52 400 dolarech a nejvyšší výbava Competition začíná na 58 600 dolarech. A5 je k dispozici také v provedení kabriolet. Začíná na 54 400 dolarech za výbavu Premium a 62 400 dolarech za výbavu Prestige. A5 je k dispozici také ve vysoce výkonné výbavě S5. Začíná na 54 400 dolarech a obsahuje přeplňovaný 3,0litrový motor V6.

Bezpečnost

Audi A5 je standardně vybaveno sadou pokročilých bezpečnostních prvků. Zahrnuje adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a automatické nouzové brzdění. A5 je také vybavena zpětnou kamerou a systémem sledování mrtvého úhlu. Má několik airbagů, včetně bočních záclonových airbagů pro cestující vzadu. A5 byl také testován Národním úřadem pro bezpečnost silničního provozu. Získal pětihvězdičkové celkové hodnocení bezpečnosti, tedy nejvyšší možné skóre.

Barvy

Audi A5 je k dispozici v různých barvách. Zahrnuje klasické odstíny jako černá, bílá a šedá, stejně jako živé odstíny jako červená a modrá. A5 je také k dispozici v několika metalických odstínech, včetně stříbrné a bronzové. Vyznačuje se také několika poutavými dvoubarevnými kombinacemi. A5 je také k dispozici v různých matných a lesklých povrchových úpravách. Má několik jedinečných barevných možností, které umožňují řidičům přizpůsobit si jízdu.

Výbava

Audi A5 přichází s řadou možností výbava, které řidičům umožňují přizpůsobit si vůz přesně podle svých specifikací. A5 je k dispozici s různými úrovněmi výbavy, motorizacemi a pakety. A5 může být vybaveno řadou možností interiéru, včetně koženého čalounění, vyhřívaných a chlazených sedadel a panoramatického střešního okna. Dodává se také s řadou pokročilých technologických funkcí, jako je 7palcový dotykový displej a zvukový systém Bang & Olufsen. A5 lze přizpůsobit různými vnějšími prvky, včetně 18palcových kol, sportovního podvozku a zadního spoileru. Díky široké škále možností lze A5 přizpůsobit přesně potřebám každého řidiče.

Rozměry

Audi A5 je vůz střední velikosti, měří 4 724 mm na délku, 1 843 mm na šířku a 1 422 mm na výšku. Má rozvor 2 824 mm, díky čemuž má prostorný interiér a pohodlnou jízdu. A5 má pohotovostní hmotnost 1 715 kg, což mu dává solidní a stabilní pocit na silnici. Má také velkorysou nákladovou kapacitu 480 litrů, takže je skvělou volbou pro řidiče, kteří potřebují přepravovat velké předměty. A5 má spotřebu paliva 7,3 l/100 km, což z něj dělá efektivní volbu pro řidiče, kteří chtějí ušetřit peníze u pumpy.

Konkurenti

Audi A5 má několik konkurentů v segmentu luxusních vozů střední třídy. BMW řady 4 je oblíbenou volbou, nabízí podobnou škálu funkcí a sportovní zážitek z jízdy. Mercedes-Benz třídy C je další oblíbenou volbou, která nabízí řadu možností motorů a luxusní interiér. Lexus IS je skvělou volbou pro řidiče, kteří hledají cenově dostupnější variantu. Audi A5 se odlišuje od svých konkurentů a nabízí jedinečnou kombinaci stylu, výkonu a luxusu. Jeho řada funkcí a konfigurací z něj dělá skvělou volbu pro řidiče, kteří hledají špičkový zážitek z jízdy.

Závěry

Audi A5 je skvělou volbou pro řidiče, kteří hledají špičkový zážitek z jízdy. Jeho řada možností motorů, pokročilé bezpečnostní prvky a luxusní interiér z něj činí oblíbenou volbu pro řidiče, kteří chtějí to nejlepší z obou světů. Řada možností výbava a exteriérových prvků A5 usnadňuje přizpůsobení vozu přesně podle potřeb každého řidiče. Jeho spotřeba paliva a kapacita nákladu z něj činí efektivní a praktickou volbu. Audi A5 je skvělou volbou pro řidiče, kteří hledají luxusní vůz, který nabízí jedinečnou kombinaci stylu, výkonu a luxusu. Se svou řadou funkcí a možností A5 jistě uspokojí potřeby každého řidiče.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com