Volkswagen Tiguan 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Volkswagen Tiguan je kompaktní crossover SUV, který kombinuje pohodlí SUV s efektivitou automobilu. Má elegantní design a vynikající výkon, díky čemuž je skvělou volbou pro každodenní ježdění. Tiguan je k dispozici v různých konfiguracích, od základního modelu až po vyšší výbavu R-Line. Nabízí řadu funkcí, od panoramatického střešního okna až po digitální displej v kokpitu. Rozměry Tiguanu jsou ideální pro městské a příměstské jízdy, s délkou 4,49 metru a šířkou 1,84 metru. Nabízí také dostatek nákladového prostoru a pohodlný interiér. Volkswagen Tiguan 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Volkswagen Tiguan se vyznačuje elegantním, moderním exteriérem s výraznou mřížkou chladiče a výraznými světlomety. Má široký, svalnatý postoj, který mu dodává silnou pozici na silnici. Vzhled je navržen tak, aby byl atraktivní a aerodynamický, což z něj činí skvělou volbu pro řidiče, kteří dbají na styl. Tiguan také nabízí řadu exteriérových prvků, včetně panoramatického střešního okna, střešních ližin a hands-free zadních výklopných dveří. Díky těmto funkcím bude vaše jízda příjemnější a pohodlnější. Tiguan je k dispozici v řadě barev, od klasické černé po jasně červenou a vše mezi tím. Můžete si vybrat barvu, která nejlépe odpovídá vašemu stylu a osobnosti. Volkswagen Tiguan 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Volkswagen Tiguan pohání 2,0litrový přeplňovaný čtyřválcový motor. Tento motor poskytuje dostatek výkonu a točivého momentu, díky čemuž je skvělý pro jízdu na dálnici a v terénu. Motor je také úsporný, takže můžete jet dále s jednou nádrží plynu. Tiguan také nabízí řadu pokročilých technologií motoru, včetně technologie start/stop a pokročilé převodovky. Tyto vlastnosti pomáhají zlepšit účinnost paliva a snížit emise. Tiguan je k dispozici také se systémem pohonu všech kol, který může zlepšit trakci a ovladatelnost v různých podmínkách. Volkswagen Tiguan 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér vozu Volkswagen Tiguan je navržen pro pohodlí a komfort. Sedadla jsou pohodlná a nosná a kabina je prostorná a vzdušná. Je tu spousta místa pro cestující i náklad a kabina je plná moderních prvků a technologií. Tiguan také nabízí řadu pokročilých bezpečnostních prvků, včetně zpětné kamery a sledování mrtvého úhlu. Tyto funkce vám mohou pomoci udržet vás na cestách v bezpečí. Tiguan je k dispozici také s řadou luxusních interiérových doplňků, jako je kožené čalounění a vyhřívaná sedadla. Díky těmto funkcím bude vaše jízda ještě pohodlnější a zábavnější.

Cena

Volkswagen Tiguan je k dispozici za různé ceny v závislosti na zvoleném stupni výbavy a funkcích. Základní model začíná na zhruba 24 000 dolarech a nejvyšší model může stát až 35 000 $. Tiguan je k dispozici také s řadou možností financování a leasingu, takže si můžete najít platební plán, který vám vyhovuje. Tiguan má také nárok na řadu pobídek, jako jsou daňové úlevy a slevy. Tiguan má skvělou hodnotu za cenu a nabízí řadu funkcí a technologií za konkurenceschopnou cenu.

Bezpečnost

Volkswagen Tiguan je navržen s ohledem na bezpečnost. Disponuje řadou pokročilých bezpečnostních prvků, jako je zpětná kamera a sledování mrtvého úhlu. Tyto funkce vám mohou pomoci udržet vás na cestách v bezpečí. Tiguan také nabízí řadu airbagů a systémů aktivní bezpečnosti, jako je adaptivní tempomat a asistent udržování v jízdním pruhu. Tyto funkce mohou pomoci snížit riziko nehody. Tiguan je k dispozici také s řadou pokročilých asistenčních systémů pro řidiče, jako je automatické nouzové brzdění a varování před čelní srážkou. Tyto funkce mohou pomoci udržet vás a vaše cestující v bezpečí.

Barvy

Volkswagen Tiguan je k dispozici v řadě barev, od klasické černé po jasně červenou a vše mezi tím. Můžete si vybrat barvu, která nejlépe odpovídá vašemu stylu a osobnosti. Tiguan je k dispozici také s řadou možností vnějšího obložení, jako jsou chromované akcenty a nárazníky v barvě karoserie. Díky těmto funkcím může vaše vozidlo vyniknout z davu. Tiguan je také k dispozici s řadou barev interiéru, od klasické černé po jasně červenou a vše mezi tím. Můžete si vybrat barvu, která nejlépe odpovídá vašemu stylu a osobnosti.

Výbava

Volkswagen Tiguan je k dispozici v různých konfiguracích, od základního modelu až po vyšší výbavu R-Line. Nabízí řadu funkcí, od panoramatického střešního okna až po digitální displej v kokpitu. Tiguan je poháněn 2,0litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem s výkonem 184 koní a točivým momentem 221 lb-ft. K dispozici je s pohonem předních nebo všech kol a šestistupňovou manuální nebo osmistupňovou automatickou převodovkou. Tiguan také nabízí řadu bezpečnostních prvků, včetně adaptivního tempomatu, sledování mrtvého úhlu a asistenta pro jízdu v pruzích. Má pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration.

Rozměry

Volkswagen Tiguan má rozměry jako stvořené pro městské a příměstské jízdy, má délku 4,49 metru a šířku 1,84 metru. Nabízí také dostatek nákladového prostoru a pohodlný interiér. Tiguan má rozvor 2,68 metru, světlou výšku 6,6 palce a pohotovostní hmotnost 3 520 liber. Při správné výbavě může táhnout až 2000 liber. Tiguan má spotřebu paliva 22 mpg ve městě a 29 mpg na dálnici. Má také dojezd až 536 mil na jednu nádrž.

Konkurenti

Volkswagen Tiguan má řadu konkurentů, včetně Hondy CR-V a Toyoty RAV4. Má nižší cenu než obě tato vozidla, což z něj činí atraktivní volbu pro kupující s omezeným rozpočtem. Tiguan má výkonnější motor než CR-V a RAV4 a jeho nákladový prostor je větší. Nabízí také řadu funkcí, které ostatní vozidla nemají, jako je panoramatické střešní okno a digitální displej v kokpitu. Tiguan také nabízí řadu bezpečnostních prvků, jako je adaptivní tempomat, hlídání mrtvého úhlu nebo asistent pro jízdu v pruzích. Má pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration.

Závěry

Volkswagen Tiguan je skvělou volbou pro ty, kteří hledají kompaktní crossover SUV. Má elegantní design, vynikající výkon a řadu funkcí, od panoramatického střešního okna po digitální displej v kokpitu. Tiguan má nižší cenu než jeho konkurenti a jeho rozměry jsou perfektní pro městské a příměstské jízdy. Má také řadu bezpečnostních prvků a pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration. Tiguan je skvělou volbou pro zákazníky s omezeným rozpočtem, kteří chtějí SUV, které je efektivní a pohodlné. Je to skvělá volba pro každodenní jízdy a víkendové výlety.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com