Renault Koleos 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Renault Koleos je SUV střední velikosti navržené pro luxus a pohodlí. Jeho elegantní design a výkonný motor z něj dělají skvělou volbu pro ty, kteří hledají spolehlivou jízdu. Koleos přichází s řadou možností výbava, včetně 2,0litrového přeplňovaného motoru, 9stupňové automatické převodovky a systému 4WD. Koleos také nabízí řadu prvků interiéru, včetně koženého čalounění, vyhřívaných předních sedadel a panoramatického střešního okna. Renault Koleos 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Renault Koleos je elegantní a stylové SUV s moderním designem. Díky výrazným liniím a křivkám vyčnívá z davu. Jeho hranaté světlomety, svažující se linie střechy a svalnaté podběhy kol mu dodávají sportovní vzhled. Koleos je k dispozici v řadě barev, včetně metalických a perleťových odstínů. Má také řadu velikostí a designů kol, od 16palcových až po 19palcová litá kola. Koleos je praktické SUV s velkým zavazadelníkem a spoustou vnitřního úložného prostoru. Má také hands-free zadní výklopné dveře, které usnadňují přístup do zavazadlového prostoru. Renault Koleos 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Renault Koleos je poháněn řadou účinných motorů, včetně 1,6litrového přeplňovaného zážehového a 1,7litrového dieselu. Oba motory nabízejí dobrý výkon a spotřebu paliva. Koleos je k dispozici s 6stupňovou manuální nebo 7stupňovou automatickou převodovkou. Oba jsou plynulé a reagují, takže se Koleos snadno řídí. Koleos je k dispozici také s řadou jízdních režimů, včetně Eco, Sport a Comfort. To vám umožní přizpůsobit zážitek z jízdy vašim potřebám. Renault Koleos 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Renault Koleos má moderní a luxusní interiér. Kabina je prostorná, se spoustou místa pro hlavu a nohy pro všechny cestující. Sedadla jsou pohodlná a nosná a palubní deska se snadno používá. Koleos je také nabitý technologiemi, včetně 7palcového dotykového informačního a zábavního systému s Apple CarPlay a Android Auto. Disponuje také řadou bezpečnostních prvků, včetně autonomního nouzového brzdění a sledování mrtvého úhlu. Koleos má také řadu úložných možností, od kapes ve dveřích až po držáky nápojů. Má také velkou odkládací schránku a centrální úložný prostor, díky čemuž si snadno uložíte své věci.

Cena

Renault Koleos je k dispozici v řadě úrovní výbavy, od základního Expression až po vrcholný model Intens. Ceny začínají od přibližně 30 000 USD, u Intens se zvyšují na přibližně 50 000 USD. Koleos je k dispozici také s řadou volitelných doplňků, včetně panoramatického střešního okna, digitálního panelu přístrojů a prémiového zvukového systému. Ty mohou zvýšit náklady na vozidlo. Koleos je také k dispozici s řadou možností financování, včetně 0% RPSN a plánů financování s nízkou sazbou. Snadno tak najdete nabídku, která vyhovuje vašemu rozpočtu.

Bezpečnost

Renault Koleos je vybaven řadou bezpečnostních prvků, včetně autonomního nouzového brzdění, varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Disponuje také řadou aktivních bezpečnostních systémů, jako je adaptivní tempomat a rozpoznávání dopravních značek. Koleos je také vybaven řadou prvků pasivní bezpečnosti, včetně airbagů, bezpečnostních pásů a protiblokovacích brzd. Tyto funkce pomáhají chránit cestující v případě nehody. Koleos je také vybaven řadou asistenčních systémů pro řidiče, jako je couvací kamera, parkovací senzory a systém varování před únavou. Díky nim je řízení Koleosu bezpečnější a příjemnější.

Barvy

Renault Koleos je k dispozici v řadě barev, od klasických odstínů, jako je bílá a černá, až po zářivější odstíny, jako je modrá a červená. Má také řadu metalických a perleťových odstínů, takže máte spoustu možností. Koleos je k dispozici také s řadou dvoubarevných barevných schémat, s kontrastní střechou a barvou karoserie. To dává Koleosu jedinečný a sportovní vzhled. Koleos je také k dispozici s řadou možností obložení interiéru, od kůže po látku. To vám umožní přizpůsobit si interiér Koleosu tak, aby vyhovoval vašemu osobnímu stylu.

Výbava

Koleos je k dispozici ve dvou úrovních výbavy: GT-Line a Intens. Obě výbavy nabízejí řadu funkcí, včetně 7palcového dotykového informačního a zábavního systému, ovládání klimatizace a 360stupňové parkovací kamery. Výbava Intens přidává několik dalších funkcí, jako je zvukový systém Bose s 12 reproduktory, elektricky ovládané dveře zavazadlového prostoru a parkovací systém hands-free. Koleos je k dispozici také s řadou volitelných doplňků, včetně zadního zábavního systému, vyhřívaného volantu a 360stupňové kamery.

Rozměry

Koleos má délku 4 711 mm, šířku 1 890 mm a výšku 1 686 mm. Má rozvor 2 711 mm a světlou výšku 185 mm. Koleos má tažnou kapacitu 1500 kg a objem palivové nádrže 63 litrů. Zavazadlový prostor má objem 527 litrů a poloměr otáčení 5,9 m. Koleos je k dispozici v řadě barev exteriéru, včetně perleťově bílé, černé a modré.

Konkurenti

Hlavními konkurenty Koleosu jsou Nissan X-Trail, Hyundai Tucson a Peugeot 3008. Všechny tři nabízejí podobné vlastnosti jako Koleos, včetně řady možností motoru, různých úrovní výbavy a řady prvků interiéru. X-Trail je ze všech tří nejdostupnější, zatímco Tucson je nejvýkonnější. 3008 je nejluxusnější, s řadou prémiových funkcí, jako je zvukový systém Bose s 12 reproduktory. Koleos je ze všech tří nejuniverzálnější, nabízí řadu terénních schopností a prostorný interiér.

Závěry

Renault Koleos je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a luxusní SUV střední velikosti. Nabízí řadu funkcí, včetně výkonného motoru, různých úrovní výbavy a řady prvků interiéru. Koleos je také nejuniverzálnější ze svých konkurentů, nabízí řadu terénních schopností a prostorný interiér. Je také nejdostupnější ze všech tří, což z něj dělá skvělou hodnotu za peníze. Celkově vzato je Renault Koleos skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé SUV střední velikosti se spoustou funkcí a skvělým poměrem cena/výkon.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com