Mazda 6 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Mazda 6 je stylový sedan s nízkou spotřebou paliva, který je ideální pro rušné dojíždějící. Je nabitý technickými funkcemi a nabízí spoustu možností přizpůsobení. Mazda 6 je k dispozici v různých barvách a konfiguracích, od sportovních až po luxusní. Na svou třídu je také překvapivě cenově dostupný. Mazda 6 je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí spolehlivé auto se spoustou funkcí a stylu. Mazda 6 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Mazda 6 nabízí elegantní, moderní design, který zaujme. Jeho dlouhý, nízký profil a výrazné křivky z něj dělají opravdový poutač. Vyznačuje se také výraznou mřížkou chladiče a LED světlomety, které mu dodávají skutečně jedinečný vzhled. Mazda 6 má sportovní, atletický postoj se širokým rozchodem a krátkými převisy. Jeho široký, zasazený postoj mu dodává sebevědomý vzhled, který mu ostatní řidiči budou závidět. Dodává se také s řadou velikostí kol od 16 do 19. Mazda 6 má širokou škálu barev exteriéru, včetně Soul Red Crystal, Jet Black a Snowflake White Pearl. Nabízí také řadu stylových doplňků, jako je zadní spoiler, prahové lišty a zadní difuzor, které mu dodávají ještě unikátnější vzhled. Mazda 6 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Mazda 6 je poháněna 2,5litrovým čtyřválcovým motorem SkyActiv-G, který poskytuje výkon 186 koní a točivý moment 186 lb-ft. Má také spotřebu paliva až 26 mpg město / 35 mpg dálnice. Mazda 6 je k dispozici také s 2,0litrovým čtyřválcovým motorem SkyActiv-X, který poskytuje výkon 248 koní a točivý moment 320 lb-ft. Má spotřebu paliva až 25 mpg město / 33 mpg dálnice. Mazda 6 je k dispozici také se systémem pohonu všech kol, který přidává další vrstvu kontroly a stability na mokré nebo zledovatělé vozovce. Má také řadu asistenčních funkcí, jako je sledování mrtvého úhlu a asistent pro jízdu v jízdním pruhu, které vám pomohou udržet vaši bezpečnost. Mazda 6 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Mazda 6 má pohodlný a prostorný interiér se spoustou místa pro nohy a hlavu pro cestující vpředu i vzadu. Má také řadu funkcí, jako je elektricky ovládané střešní okno, vyhřívaná a ventilovaná přední sedadla a audiosystém Bose. Mazda 6 také přichází s řadou asistenčních funkcí pro řidiče, jako je adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu. Má také řadu bezpečnostních prvků, jako je zpětná kamera, varování před čelní srážkou a automatické nouzové brzdění. Mazda 6 má také řadu praktických funkcí, jako je head-up displej, Apple CarPlay a Android Auto a Wi-Fi hotspot. Disponuje také řadou úložných řešení, jako je středová konzola a kapsy ve dveřích, díky nimž budete mít své věci uspořádané.

Cena

Mazda 6 má počáteční doporučenou cenu 24 100 USD, což z ní činí dostupnou volbu pro ty, kteří hledají spolehlivý a stylový sedan střední třídy. Nabízí také řadu úrovní výbavy, od základní úrovně Sport až po nejvyšší výbavu Signature. Mazda 6 je k dispozici také s řadou volitelných prvků, jako je elektricky ovládané střešní okno, vyhřívaná a ventilovaná přední sedadla a audiosystém Bose. Nabízí také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je adaptivní tempomat a asistent pro jízdu v jízdním pruhu. Mazda 6 je k dispozici také s řadou paketů, jako je Touring Package a Grand Touring Package. Tyto balíčky přidávají řadu funkcí, jako je elektricky ovládané střešní okno, vyhřívaná a ventilovaná přední sedadla a audiosystém Bose.

Bezpečnost

Mazda 6 má řadu bezpečnostních prvků, jako je zadní kamera, varování před čelní srážkou a automatické nouzové brzdění. Má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je adaptivní tempomat a asistent pro jízdu v jízdním pruhu, které vám pomohou udržet vaši bezpečnost. Mazda 6 má také řadu funkcí, jako je sledování mrtvého úhlu, upozornění na křížový provoz vzadu a varování před opuštěním jízdního pruhu. Disponuje také řadou prvků pasivní bezpečnosti, jako jsou airbagy a zesílená konstrukce karoserie, které vám pomohou ochránit vás v případě nehody. Mazda 6 také přichází s řadou asistenčních prvků, jako je adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu. Tyto funkce vám pomohou zůstat ve střehu a být si vědomi svého okolí, takže můžete řídit s jistotou.

Barvy

Mazda 6 je k dispozici v řadě barev, od klasické černé a bílé až po odvážnější odstíny, jako je Soul Red Crystal a Machine Grey Metallic. Interiér je také k dispozici v různých barvách, od černé a šedé až po hnědou a béžovou. Existují dokonce možnosti pro dvoubarevné interiéry. Barvy exteriéru a interiéru Mazdy 6 lze přizpůsobit každému vkusu a stylu.

Výbava

Mazda 6 je k dispozici v různých konfiguracích, od základní výbavy Sport až po luxusní výbavu Signature. Výbava Sport je vybavena 2,5litrovým čtyřválcovým motorem a šestistupňovou manuální převodovkou. Výbava Signature je k dispozici s přeplňovaným 2,5litrovým čtyřválcovým motorem a šestistupňovou automatickou převodovkou. Mazda 6 také nabízí řadu technických funkcí, od sedmipalcového dotykového displeje po head-up displej a adaptivní tempomat.

Rozměry

Mazda 6 je sedan střední velikosti, který měří 192,3 palce na délku, 72,4 palce na šířku a 57,1 palce na výšku. Mazda 6 má rozvor 111,4 palce a pohotovostní hmotnost 3 637 liber. Má nákladovou kapacitu 14,7 kubických stop. Mazda 6 je pohodlné a prostorné auto, které je ideální pro rodiny.

Konkurenti

Mazda 6 má ve své třídě několik konkurentů, včetně Honda Accord, Toyota Camry a Nissan Altima. Mazda 6 nabízí díky silnému motoru a agilnímu ovládání sportovnější zážitek z jízdy než její konkurenti. Mazda 6 také nabízí více funkcí a možností přizpůsobení než její konkurenti, takže je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí stylový vůz nabitý funkcemi.

Závěry

Mazda 6 je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí stylový, úsporný sedan se spoustou funkcí a možností přizpůsobení. Nabízí sportovní zážitek z jízdy a pohodlný, prostorný interiér. Má také spoustu technických funkcí a různé barvy a výbava. Mazda 6 je skvělé auto pro rušné dojíždějící i rodiny a na svou třídu je překvapivě cenově dostupné.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com