Škoda Kamiq 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Škoda Kamiq je malé SUV, které nabízí působivou kombinaci stylu, pohodlí a praktičnosti. Je nabitý funkcemi, včetně řady účinných motorů, prostorného interiéru a řady asistenčních systémů. Kamiq jistě osloví ty, kteří hledají spolehlivé a cenově dostupné vozidlo, které vyčnívá z davu. Škoda Kamiq 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Škoda Kamiq je elegantní a stylové auto se sportovním designem. Díky jeho svalnatým liniím karoserie, ostrým světlometům a mřížce chladiče vyčnívá z davu. Kamiq má řadu exteriérových prvků, včetně LED světlometů, 17palcových litých kol a chromových detailů. Má také panoramatické střešní okno, které poskytuje skvělý výhled. Vzhled Kamiqu je navržen tak, aby byl stylový i praktický, s velkým zavazadlovým prostorem a spoustou prostoru pro zavazadla. Disponuje také zadní parkovací kamerou, která usnadňuje parkování. Škoda Kamiq 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Škoda Kamiq je poháněna 1,5litrovým zážehovým motorem TSI, který produkuje působivých 110 kW výkonu a 250 Nm točivého momentu. Je spojen se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Kamiq je k dispozici také se zážehovým motorem 1,0 l TSI, který produkuje výkon 85 kW a točivý moment 200 Nm. Tento motor je spojen se šestistupňovou manuální převodovkou. Kamiq má řadu jízdních režimů, včetně Eco, Comfort a Sport. Tyto režimy upravují nastavení motoru a převodovky tak, aby vyhovovaly potřebám řidiče. Škoda Kamiq 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Škoda Kamiq má atraktivní a moderní interiér. Kabina je prostorná a pohodlná, s opěrnými sedadly a spoustou prostoru pro nohy. Kamiq má řadu prvků interiéru, včetně volantu potaženého kůží, dvouzónové klimatizace a 8palcového dotykového informačního a zábavního systému. Kamiq má také řadu asistenčních systémů pro řidiče, včetně asistenta pro jízdu v pruzích, adaptivního tempomatu a autonomního nouzového brzdění.

Cena

Škoda Kamiq je k dispozici v různých úrovních výbavy s cenami od 22 990 USD za jízdy. Cena špičkového modelu Kamiq Sportline je od 32 990 USD. Kamiq je k dispozici také s řadou volitelných doplňků, včetně panoramatického střešního okna, virtuálního kokpitu a zvukového systému s 10 reproduktory. Kamiq je také k dispozici s řadou možností financování, včetně 0% RPSN a nízkých měsíčních splátek. To z něj dělá dostupnou volbu pro kupující auta.

Bezpečnost

Škoda Kamiq má řadu bezpečnostních prvků, včetně sedmi airbagů, autonomního nouzového brzdění a asistenta pro jízdu v jízdním pruhu. Kamiq byl také oceněn pětihvězdičkovým hodnocením bezpečnosti ANCAP, což z něj činí jeden z nejbezpečnějších vozů na trhu. Disponuje také řadou asistenčních systémů pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu a upozornění na provoz vzadu. Kamiq je také vybaven řadou aktivních bezpečnostních systémů, včetně hlídání mrtvého úhlu, upozornění na příčný provoz vzadu a zadní parkovací kamery.

Barvy

Škoda Kamiq je k dispozici v řadě barev, včetně Candy White, Race Blue a Quartz Grey. Má také řadu dvoubarevných kombinací barev, včetně bílé a černé, červené a černé a modré a stříbrné. Kamiq je k dispozici také s řadou exteriérových stylingových paketů, včetně paketu Sportline, který přidává řadu sportovních exteriérových prvků, jako je černá mřížka chladiče a 18palcová litá kola. Kamiq je také k dispozici s řadou barevných možností interiéru, včetně červené a černé, béžové a černé a šedé a černé. Zákazníci si tak mohou přizpůsobit interiér svého Kamiqu tak, aby vyhovoval jejich individuálnímu stylu.

Výbava

Škoda Kamiq je k dispozici v řadě konfigurací s možností výběru zážehových a vznětových motorů, manuálních a automatických převodovek a různých úrovní výbavy. Má řadu volitelných doplňků, včetně panoramatického střešního okna, modernizovaného informačního a zábavního systému a řady bezpečnostních prvků. Kamiq je skvělou volbou pro ty, kteří hledají malé SUV, které je praktické i stylové.

Rozměry

Škoda Kamiq je kompaktní SUV, které měří 4,22 m na délku, 1,79 m na šířku a 1,53 m na výšku. Má rozvor 2,60 m, světlou výšku 145 mm a zavazadlový prostor o objemu 400 litrů. Kamiq je skvělou volbou pro ty, kteří hledají malé praktické SUV, se kterým se snadno manévruje a parkuje.

Konkurenti

Škoda Kamiq čelí tvrdé konkurenci, včetně Fordu EcoSport, Hyundai Kona a Volkswagenu T-Roc. Má působivou řadu funkcí, včetně řady účinných motorů, prostorného interiéru a řady asistenčních systémů. Kamiq jistě osloví ty, kteří hledají spolehlivé a cenově dostupné malé SUV, které vyčnívá z davu.

Závěry

Škoda Kamiq je skvělou volbou pro ty, kteří hledají malé, praktické SUV, které je stylové a zároveň cenově dostupné. Má řadu účinných motorů, prostorný interiér a řadu asistenčních systémů, takže je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a cenově dostupné vozidlo. Kamiq jistě osloví ty, kteří hledají malé SUV, které vyčnívá z davu.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com