Volkswagen Atlas 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Volkswagen Atlas je SUV střední velikosti, které nabízí dostatek prostoru a pohodlí pro různé životní styly. Díky svému elegantnímu designu a pokročilé technologii se perfektně hodí pro každého, kdo hledá spolehlivou a stylovou jízdu. Atlas nabízí různé výbava, od základního modelu S až po luxusní SEL Premium. Každá výbava nabízí své vlastní jedinečné funkce, které vám umožní přizpůsobit jízdu vašim specifickým potřebám. Atlas je také známý svými působivými rozměry, které umožňují dostatek nákladového prostoru a sezení až pro sedm cestujících. Je to skvělá volba pro rodiny nebo ty, kteří potřebují dostatek prostoru pro své vybavení. Volkswagen Atlas 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Volkswagen Atlas je odvážné a výkonné vozidlo s elegantním a moderním exteriérem. Jeho charakteristická mřížka chladiče, svalnatá kapota a tvarované linie karoserie mu dodávají vzhled, který přitahuje pozornost. Je k dispozici v různých barvách, včetně Deep Black Pearl, Pacific Blue Metallic a Pure White. Atlas je také vybaven řadou pokročilých exteriérových prvků, včetně LED světlometů a zadních světel, elektricky ovládaných zadních výklopných dveří a stěračů s dešťovým senzorem. Má také k dispozici panoramatické střešní okno, které cestujícím poskytuje úžasný výhled na oblohu nad nimi. Atlas má robustní a schopnou konstrukci a je navržen tak, aby zdolával jakýkoli terén. Jeho dostupný systém pohonu všech kol mu poskytuje vynikající trakci a ovladatelnost a jeho režim off-road vám pomůže snadno procházet nerovným terénem. Volkswagen Atlas 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Volkswagen Atlas je poháněn 2,0litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem, který produkuje výkon 235 koní a točivý moment 258 liber-stop. Je spárován s osmistupňovou automatickou převodovkou a je k dispozici buď s pohonem předních nebo všech kol. Atlas také nabízí 3,6litrový motor V6, který produkuje 276 koní a 266 liber-stop točivého momentu. Je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou a je k dispozici buď s pohonem předních nebo všech kol. Oba motory nabízejí hladkou a citlivou jízdu a jsou navrženy tak, aby poskytovaly rovnováhu mezi výkonem a účinností. Atlas má také k dispozici tažné zařízení, které vám umožní táhnout až 5 000 liber. Volkswagen Atlas 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Volkswagen Atlas má prostorný a pohodlný interiér s dostatkem místa až pro sedm cestujících. Je k dispozici s řadou luxusních prvků, včetně vyhřívaných a ventilovaných sedadel, panoramatického střešního okna a elektricky ovládaných zadních výklopných dveří. Atlas nabízí také dostupný infotainment systém, který zahrnuje dotykový displej, Apple CarPlay a Android Auto a vestavěný Wi-Fi hotspot. V interiéru je k dispozici také systém ambientního osvětlení, který vám umožní upravit náladu v kabině. Atlas má také dostupný digitální kokpit, který obsahuje 12,3palcový displej, který vám umožňuje přístup k různým informacím o vozidle a nastavení. Má také dostupný head-up displej, který promítá důležité informace přímo na čelní sklo.

Cena

Volkswagen Atlas má počáteční cenu 31 545 $ za základní výbavu S. Střední výbava SE začíná na 34 745 dolarech a nejvyšší výbava SEL začíná na 41 745 dolarech. Ceny se mohou vyšplhat až na více než 50 000 dolarů za plně naložené modely. Atlas také nabízí různé balíčky a možnosti, které mohou přidat funkce, jako je panoramatické střešní okno, digitální kokpit a tažný balíček. Má také dostupné obložení R-Line, které vozidlu dodává sportovnější vzhled a dojem. Atlas je k dispozici také s řadou možností financování a leasingu, což může pomoci učinit jej dostupnější. Můžete také využít certifikovaný ojetý program Volkswagen, který nabízí certifikovaná ojetá vozidla se speciálními možnostmi financování.

Bezpečnost

Volkswagen Atlas je vybaven řadou pokročilých bezpečnostních prvků, které jsou navrženy tak, aby vás i vaše spolucestující na silnici udržely v bezpečí. Má k dispozici monitor mrtvého úhlu, který vás upozorní, když se vozidlo nachází ve vašem mrtvém úhlu. Má také dostupný systém udržování v jízdním pruhu, který vám pomáhá udržet se ve vašem jízdním pruhu. Atlas má také k dispozici adaptivní tempomat, který automaticky přizpůsobuje vaši rychlost tak, abyste udržovali bezpečnou vzdálenost od vozidla před vámi. Má také dostupný systém automatického nouzového brzdění, který vám může pomoci vyhnout se kolizi. Atlas má také dostupnou zadní kameru, která vám při couvání poskytuje jasný výhled na to, co je za vámi. Má také dostupný parkovací asistenční systém, který vám pomůže zaparkovat paralelně nebo se vejít do stísněných prostor.

Barvy

Volkswagen Atlas je k dispozici v různých barvách, včetně Deep Black Pearl, Pacific Blue Metallic, Pure White a Reflex Silver Metallic. Má také dostupné dvoubarevné barevné schéma, které kombinuje dvě barvy pro jedinečný vzhled. Atlas je k dispozici také s dostupnou dvoubarevnou střechou, která exteriéru dodává nádech stylu. Je k dispozici v různých barvách, včetně černé, bílé a stříbrné metalízy Moonrock. Dvoubarevná střecha také dodává exteriéru nádech kontrastu. Atlas je k dispozici také s různými designy kol, které mohou dodat jedinečný vzhled exteriéru. Kola jsou k dispozici v různých velikostech, včetně 18palcových, 19palcových a 20palcových. Můžete si také vybrat z různých povrchových úprav, včetně černé, stříbrné a šedé.

Výbava

Volkswagen Atlas se dodává ve čtyřech různých konfiguracích: S, SE, SEL a SEL Premium. Každá výbava nabízí své vlastní jedinečné funkce, jako je elektricky nastavitelné sedadlo řidiče, vyhřívaná přední sedadla a panoramatické střešní okno. Výbava SEL přidává ještě další funkce, jako jsou elektricky ovládané zadní výklopné dveře, elektricky ovládané zadní výklopné dveře bez použití rukou a elektricky ovládané sedadlo řidiče ve 12 směrech. Výbava SEL Premium přidává ještě další funkce, včetně elektricky nastavitelného sloupku řízení, 360stupňového kamerového systému a prémiového audio systému Fender. Bez ohledu na to, jakou konfiguraci si vyberete, Volkswagen Atlas nabízí spoustu funkcí, díky kterým bude vaše jízda pohodlná a zábavná.

Rozměry

Volkswagen Atlas má celkovou délku 198,3 palce, šířku 79,9 palce a výšku 70,0 palce. Má rozvor 117,3 palce, díky čemuž má dostatek vnitřního prostoru až pro sedm cestujících. Atlas má maximální nákladovou kapacitu 96,8 kubických stop, což z něj dělá skvělou volbu pro ty, kteří potřebují dostatek prostoru pro své vybavení. Má také tažnou kapacitu 5 000 lb, takže je skvělou volbou pro ty, kteří potřebují táhnout přívěs nebo loď. Atlas má také světlou výšku 8,2 palce, takže je skvělou volbou pro ty, kteří potřebují projíždět nerovný terén.

Konkurenti

Volkswagen Atlas má na trhu středně velkých SUV několik konkurentů. Mezi jeho hlavní konkurenty patří Honda Pilot, Ford Explorer a Toyota Highlander. Každé z těchto vozidel nabízí své vlastní jedinečné vlastnosti a schopnosti, proto je důležité si před nákupem udělat průzkum. Atlas vyniká od svých konkurentů svými působivými rozměry, vyspělou technologií a luxusními prvky. Bez ohledu na to, jaké vozidlo si vyberete, můžete si být jisti, že Volkswagen Atlas vám poskytne spolehlivou a pohodlnou jízdu.

Závěry

Volkswagen Atlas je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a stylové SUV střední třídy. Se svými působivými rozměry, vyspělou technologií a luxusními funkcemi jistě splní všechny vaše potřeby. Atlas nabízí různé výbava, které vám umožní přizpůsobit si jízdu vašim konkrétním potřebám. Má také spoustu nákladového prostoru a sedadel až pro sedm cestujících, takže je skvělou volbou pro rodiny nebo ty, kteří potřebují dostatek místa pro své vybavení. Bez ohledu na to, jaké jsou vaše potřeby, Volkswagen Atlas vám jistě poskytne spolehlivou a pohodlnou jízdu.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com