Mercedes EQA 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Mercedes EQA je revoluční elektrické vozidlo, které nabízí elegantní a moderní design spolu s řadou funkcí, které z něj činí atraktivní volbu pro řidiče. Nabízí řadu konfigurací, takže si jej můžete přizpůsobit tak, aby vyhovoval vašim potřebám. Je také šetrný k životnímu prostředí, s nulovými emisemi a nízkou hladinou hluku. EQA je dokonalou směsí luxusu, stylu a výkonu a nastavuje standard pro elektrická vozidla. Mercedes EQA 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Mercedes EQA má elegantní a stylový exteriér s dlouhým rozvorem a krátkými převisy. Charakteristická maska ​​chladiče a světlomety s diamantovým vzorem mu dodávají charakteristický vzhled. Boční profil je svalnatý, s dynamickou linií střechy a tvarovanými panely karoserie. Vzhled je zakončen vysoce lesklými chromovými akcenty, výrazným designem kol a řadou poutavých barev. EQA se jistě otočí všude tam, kde to jde. EQA je k dispozici v řadě exteriérových paketů, které vám umožní přizpůsobit vzhled vašeho vozidla vašim přesným specifikacím. Mercedes EQA 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Mercedes EQA je poháněn řadou účinných elektromotorů. Standardní motor produkuje výkon až 190 koní a točivý moment 250 lb-ft. Dokáže zrychlit z 0-60 mph za pouhých 7,9 sekundy. EQA je k dispozici s volitelným vysoce výkonným motorem, který produkuje výkon až 288 koní a točivý moment 332 lb-ft. Tento motor dokáže zrychlit z 0-60 mph za pouhých 6,5 sekundy. EQA také obsahuje rekuperační brzdění, které pomáhá prodloužit dojezd vozidla a snížit spotřebu energie. Mercedes EQA 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Mercedes EQA má luxusní interiér s vysoce kvalitními materiály a řadou vyspělých technologických prvků. Sedadla jsou pohodlná a nosná a kabina je dobře izolována proti vnějšímu hluku. EQA má velký 10,25palcový dotykový displej a digitální přístrojový štít. Má také řadu asistenčních prvků včetně adaptivního tempomatu a asistenta pro jízdu v pruzích. EQA je k dispozici s řadou interiérových paketů, které vám umožňují přizpůsobit vzhled a dojem vašeho vozidla přesně podle vašich specifikací.

Cena

Mercedes EQA je k dispozici v řadě úrovní výbavy s cenami začínajícími na zhruba 44 000 USD. Modely s vyšší specifikací mohou stát až 60 000 $. EQA je k dispozici s řadou možností financování a leasingu, což usnadňuje získání požadovaného vozidla za cenu, kterou si můžete dovolit. EQA je také způsobilá pro řadu vládních pobídek, které mohou pomoci ještě více snížit náklady na vlastnictví.

Bezpečnost

Mercedes EQA je vybaven řadou pokročilých bezpečnostních prvků, které jsou navrženy tak, aby vás a vaše spolucestující na silnici udržely v bezpečí. Disponuje řadou asistenčních prvků včetně hlídání mrtvého úhlu, adaptivního tempomatu a asistenta pro jízdu v pruzích. EQA má také řadu aktivních bezpečnostních systémů, jako je automatické nouzové brzdění a detekce chodců. Tyto systémy mohou pomoci předcházet nehodám nebo minimalizovat škody, pokud k nim dojde. EQA byl testován a certifikován Národním úřadem pro bezpečnost silničního provozu a získal pětihvězdičkové hodnocení za celkovou odolnost proti nárazu.

Barvy

Mercedes EQA je k dispozici v řadě barev, včetně klasických odstínů, jako je černá a bílá, a také sytějších odstínů, jako je modrá a červená. EQA je také k dispozici s řadou dvoubarevných barevných kombinací. EQA je k dispozici s řadou barevných paketů interiéru, které vám umožňují přizpůsobit vzhled a dojem vašeho vozidla přesně podle vašich specifikací. EQA je také k dispozici s řadou exteriérových paketů, které vám umožní přizpůsobit vzhled vašeho vozidla vašim přesným specifikacím.

Výbava

Mercedes EQA nabízí řadu konfigurací, takže si jej můžete přizpůsobit tak, aby vyhovoval vašim potřebám. Vyberte si z různých barev exteriéru a interiéru a také úrovní výbavy. EQA také nabízí řadu funkcí, jako je adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a automatické nouzové brzdění. Má také řadu bezpečnostních prvků, včetně zadní kamery a parkovacích senzorů. EQA také nabízí řadu možností zábavy a připojení, včetně Bluetooth, Apple CarPlay a Android Auto.

Rozměry

Mercedes EQA má celkovou délku 4 420 mm, šířku 1 800 mm a výšku 1 550 mm. Má rozvor 2 700 mm a světlou výšku 150 mm. EQA má celkovou hmotnost 1 500 kg s maximální nosností 500 kg. Jeho baterie má v závislosti na konfiguraci dojezd až 400 km. EQA má také maximální rychlost 200 km/h a dokáže zrychlit z 0-100 km/h za pouhých 7,2 sekundy.

Konkurenti

Závěry

Mercedes EQA je revoluční elektromobil, který nabízí řadu funkcí a konfigurací, díky nimž je pro řidiče atraktivní volbou. Má řadu bezpečnostních prvků a je cenově dostupnější než jeho konkurenti. Nabízí také řadu možností zábavy a konektivity a také řadu barev exteriéru a interiéru. EQA také nabízí řadu výkonnostních prvků, jako je nejvyšší rychlost 200 km/h a dojezd až 400 km. EQA je dokonalou směsí luxusu, stylu a výkonu, nastavuje standard pro elektrická vozidla a činí z něj atraktivní volbu pro řidiče.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com