Audi A3 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Audi A3 je ikonický, luxusní kompaktní vůz známý pro svůj sofistikovaný design, výkon a technologie. Vyznačuje se elegantním, aerodynamickým exteriérem a luxusním a pohodlným interiérem. A3 je k dispozici v různých konfiguracích, včetně sedanu, kabrioletu a sportbacku, každý s řadou motorů, převodovek a úrovní výbavy. Řidiči si mohou přizpůsobit svůj A3 tak, aby vyhovoval jejich individuálním potřebám. Audi A3 je perfektní kombinací stylu, výkonu a pohodlí. Od svého elegantního exteriéru až po luxusní interiér, A3 jistě otočí hlavu a poskytne hladkou a příjemnou jízdu. Audi A3 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Audi A3 se vyznačuje ostrým, sportovním exteriérem s elegantním aerodynamickým tvarem. Jeho mřížka chladiče je ikonická a jeho linie jsou čisté a sofistikované. Vzhled je dokončen řadou barev, od klasických až po zářivé. A3 také nabízí řadu designů kol, od standardních 16palcových až po dostupná 19palcová kola. Pro drsnější vzhled nabízí Audi exteriérový paket S line s agresivnějším předním a zadním nárazníkem. Vzhled A3 je navržen tak, aby otáčel. Jeho klasické, moderní linie z něj dělají nadčasovou klasiku a díky řadě barev a designů kol se odlišuje od konkurence. Audi A3 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Audi A3 je poháněno řadou motorů, od standardního 1,5l TFSI až po dostupný 2,0l TFSI. Všechny motory jsou přeplňovány turbodmychadlem pro maximální výkon a účinnost. A3 také nabízí řadu možností převodovky, od standardní 6stupňové manuální až po dostupnou 7stupňovou převodovku S tronic. A3 nabízí řadu výkonů, od standardních 150 koní až po dostupných 220 koní. A3 také nabízí řadu možností spotřeby paliva, od standardních 36 mpg po dostupných 42 mpg. Motory A3 jsou navrženy pro maximální výkon a efektivitu. Jeho rozsah výkonu a možnosti úspory paliva z něj činí skvělou volbu pro každého řidiče. Audi A3 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Audi A3 nabízí luxusní interiér s řadou funkcí a vybavení. Interiér je dokončen s vysoce kvalitními materiály a řadou barev, od klasických až po zářivé. A3 také nabízí řadu možností sezení, od standardní látky až po dostupnou kůži. A3 také nabízí řadu technologických funkcí, od standardního informačního a zábavního systému MMI po dostupný virtuální kokpit. A3 také nabízí řadu asistenčních funkcí pro řidiče, od standardní zpětné kamery po dostupný adaptivní tempomat. Interiér A3 je navržen tak, aby byl pohodlný a luxusní. Jeho řada funkcí a vybavení z něj dělá skvělou volbu pro každého řidiče.

Cena

Audi A3 je k dispozici v různých cenových relacích, od standardních 33 000 USD až po dostupných 45 000 USD. A3 také nabízí řadu úrovní výbavy, od standardní Premium po dostupnou Prestige. A3 také nabízí řadu paketů, od standardního balíčku Convenience po dostupný balíček S line. A3 také nabízí řadu možností financování a leasingu, od standardní 0% RPSN až po dostupnou 3,99% RPSN. A3 také nabízí řadu pobídek, od standardních 500 $ cash back až po dostupné $ 1,500 cash back. Díky cenám a pobídkám je A3 skvělou volbou pro jakýkoli rozpočet. Jeho řada úrovní výbavy a paketů z něj činí skvělou volbu pro každého řidiče.

Bezpečnost

Audi A3 nabízí řadu bezpečnostních prvků, od standardní zpětné kamery až po dostupný adaptivní tempomat. A3 také nabízí řadu asistenčních funkcí, od standardního sledování mrtvého úhlu až po dostupný asistent pro udržení v jízdním pruhu. A3 také nabízí řadu airbagů, od standardních předních airbagů až po dostupné boční airbagy. A3 také nabízí řadu prvků aktivní bezpečnosti, od standardních protiblokovacích brzd až po dostupnou elektronickou kontrolu stability. Bezpečnostní prvky z A3 dělají skvělou volbu pro každého řidiče. Díky řadě airbagů a prvkům aktivní bezpečnosti je skvělou volbou pro každého řidiče.

Barvy

Audi A3 je k dispozici v řadě barev, od klasických až po zářivé. A3 také nabízí řadu exteriérových akcentů, od standardního chromu po dostupnou lesklou černou. A3 také nabízí řadu barev interiéru, od standardní černé po dostupnou béžovou. A3 také nabízí řadu barevných paketů, od standardního černého paketu po dostupný bílý paket. A3 také nabízí řadu barevných kombinací, od klasické černé a bílé až po zářivou červenou a modrou. Barvy A3 z něj dělají skvělou volbu pro každého řidiče. Jeho řada exteriérových akcentů a barevných paketů z něj činí skvělou volbu pro každého řidiče.

Výbava

Audi A3 je k dispozici v různých konfiguracích, včetně sedanu, kabrioletu a sportbacku. Každá výbava nabízí na výběr řadu motorů, převodovek a úrovní výbavy. A3 je poháněn přeplňovaným čtyřválcovým motorem, který poskytuje výkon až 220 koní a točivý moment 258 liber-stop. K dispozici je buď se šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou. A3 také nabízí řadu úrovní výbavy, od základní úrovně Premium až po nejvyšší řadu Prestige. Řidiči si mohou své A3 přizpůsobit řadou možností, od pokročilých bezpečnostních prvků až po luxusní vybavení.

Rozměry

Audi A3 je kompaktní vůz, měří jen něco málo přes 13 stop na délku. Má rozvor 103,8 palce a šířku 72,5 palce. A3 je k dispozici v konfiguraci sedan i sportback, přičemž ta druhá nabízí více nákladového prostoru. A3 má pohotovostní hmotnost 3 400 liber a maximální užitečné zatížení 1 500 liber. Má kapacitu palivové nádrže 14,5 galonu a spotřebu paliva odhadovanou podle EPA 27 mpg ve městě a 37 mpg na dálnici. A3 je nabízena s řadou velikostí kol, od 16 palců do 19 palců, a různými možnostmi pneumatik. Je také vybaven nastavitelným odpružením, které umožňuje řidičům přizpůsobit si jízdu tak, aby vyhovovala jejich individuálním potřebám.

Konkurenti

Hlavními konkurenty Audi A3 jsou BMW řady 2 a Mercedes-Benz CLA. Oba vozy nabízejí podobnou úroveň výkonu a luxusu, ale A3 má mírný náskok, pokud jde o spotřebu paliva a vnitřní prostor. A3 je také dostupnější než jeho konkurenti, s počáteční cenou těsně pod 30 000 $. Má nižší odpisovou sazbu než BMW a Mercedes-Benz, což z něj dělá skvělou volbu za peníze. Audi A3 je dokonalým spojením luxusu, výkonu a cenové dostupnosti. Nabízí hladkou, pohodlnou jízdu a řadu funkcí a možností, které vyhovují potřebám každého řidiče.

Závěry

Audi A3 je ikonický, luxusní kompaktní vůz známý pro svůj sofistikovaný design, výkon a technologie. Nabízí řadu konfigurací, motorů a úrovní výbavy a je k dispozici v provedení sedan i sportback. A3 je také jedním z nejdostupnějších luxusních vozů na trhu s počáteční cenou těsně pod 30 000 $. Má nižší odpisovou sazbu než jeho konkurenti, což z něj dělá skvělou volbu za peníze. Audi A3 je dokonalou volbou pro řidiče, kteří chtějí luxusní a pohodlnou jízdu, aniž by museli vydělat peníze. Nabízí řadu funkcí a možností, aby vyhovovaly všem potřebám, a určitě se otočí všude tam, kde to jde.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com