Nissan X-Trail 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Nissan X-Trail je SUV střední velikosti, které je ideální pro každodenní dojíždění a víkendové výlety. Je stylový, spolehlivý a nabízí skvělou hodnotu za peníze. X-Trail je k dispozici v řadě konfigurací, od základních až po luxusní. Disponuje také řadou pokročilých bezpečnostních prvků a asistenčních systémů řidiče. X-Trail je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, všestranné a cenově dostupné SUV. Nissan X-Trail 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Nissan X-Trail je stylové SUV s elegantním a moderním designem. Jeho výrazné linie, hranaté světlomety a tvarované boky mu dodávají sportovní vzhled. X-Trail je k dispozici v řadě barev, včetně černé, bílé, stříbrné a červené. Vyznačuje se také chromovanými akcenty a velkými litými koly. X-Trail má velkorysou světlou výšku 8,7 palce, takže je ideální pro dobrodružství v terénu. Nissan X-Trail 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

X-Trail je poháněn 2,5litrovým čtyřválcovým motorem DOHC, který produkuje 170 koňských sil a 175 liber-stop točivého momentu. Motor je spojen s plynule měnitelnou převodovkou (CVT) s režimem manuálního řazení. Je také vybaven režimem Eco pro lepší spotřebu paliva. X-Trail je schopen táhnout až 2 000 liber, když je správně vybaven, takže je ideální volbou pro víkendové výlety. Nissan X-Trail 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Kabina X-Trailu je prostorná a pohodlná, se spoustou místa až pro pět cestujících. Má také velký nákladový prostor. Interiér je vybaven prémiovými materiály, včetně povrchů měkkých na dotek a koženého čalounění. Je také vybaven 7palcovým dotykovým displejem informačního a zábavního systému. X-Trail je vybaven řadou pokročilých bezpečnostních prvků, včetně adaptivního tempomatu, varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování slepého úhlu.

Cena

Nissan X-Trail je k dispozici v řadě úrovní výbavy, přičemž ceny začínají na 26 000 USD za základní model. Střední výbava X-Trail S nabízí elektricky ovládané střešní okno, vyhřívaná přední sedadla a elektricky ovládané zadní výklopné dveře. Začíná na 29 000 USD. Nejvyšší výbava X-Trail SL přidává 360stupňový kamerový systém, navigaci a audiosystém Bose. Začíná na 35 000 dolarech.

Bezpečnost

Nissan X-Trail je vybaven řadou pokročilých bezpečnostních prvků, včetně adaptivního tempomatu, varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování slepého úhlu. X-Trail má také sadu asistenčních technologií pro řidiče, jako je automatické nouzové brzdění, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a upozornění na příčný provoz zezadu. X-Trail má 5hvězdičkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration, což z něj dělá jedno z nejbezpečnějších SUV na silnici.

Barvy

Nissan X-Trail je k dispozici v řadě barev, včetně černé, bílé, stříbrné a červené. Vyznačuje se také chromovanými akcenty a velkými litými koly. X-Trail je k dispozici také v řadě dvoubarevných kombinací barev, včetně černo/stříbrná, bílá/stříbrná a modrá/stříbrná. X-Trail je k dispozici také v řadě barev speciální edice, jako je oranžová, žlutá a růžová.

Výbava

Nissan X-Trail je k dispozici ve čtyřech různých úrovních výbavy, z nichž každá nabízí jinou úroveň funkcí a výbavy. Základní model X-Trail S je vybaven 2,0litrovým motorem, 16palcovými litými koly a 7palcovým dotykovým informačním a zábavním systémem. Vyšší specifikace X-Trail SV přidává 17palcová litá kola, panoramatické střešní okno a řadu pokročilých asistenčních systémů řidiče.

Rozměry

Nissan X-Trail je 4 640 mm dlouhý, 1 845 mm široký a 1 725 mm vysoký. Má rozvor 2 705 mm a světlou výšku 205 mm. X-Trail má velkorysý zavazadlový prostor 550 litrů a tažnou kapacitu 1 500 kg. Disponuje také palivovou nádrží o objemu 65 litrů. X-Trail má minimální poloměr otáčení 10,8 metru a pohotovostní hmotnost 1 525 kg.

Konkurenti

Nissan X-Trail soutěží v segmentu středně velkých SUV, což je vysoce konkurenční trh. Mezi hlavní rivaly X-Trail patří Honda CR-V, Toyota RAV4 a Mazda CX-5. Všechny tyto vozy nabízejí podobnou úroveň výkonu, komfortu a bezpečnosti. X-Trail také čelí konkurenci Volkswagenu Tiguan a Kia Sportage, které oba nabízejí luxusnější zážitek.

Závěry

Nissan X-Trail je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, všestranné a cenově dostupné SUV střední velikosti. Nabízí řadu funkcí a vybavení, od těch základních až po luxusní. Disponuje také řadou pokročilých bezpečnostních prvků a asistenčních systémů řidiče. X-Trail je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, všestranné a cenově dostupné SUV.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com