Honda Clarity Electric 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Honda Clarity Electric je revoluční vůz, který kombinuje elegantní design s výkonným elektrickým výkonem. Je to skvělá volba pro každého, kdo chce učinit prohlášení. Clarity Electric má dojezd až 89 mil a maximální rychlost 85 mph. Je také vybaven pokročilými bezpečnostními prvky, jako je asistent pro jízdu v jízdním pruhu a adaptivní tempomat. Clarity Electric je dokonalou směsí stylu a výkonu, díky čemuž je ideální volbou pro ekologické řidiče. Honda Clarity Electric 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Honda Clarity Electric se může pochlubit elegantním aerodynamickým designem exteriéru. Jeho hladké křivky a lomené linie mu dodávají moderní vzhled. Vzhled je vyroben z lehkých materiálů a má zatemněnou mřížku chladiče pro sportovní pocit. Clarity Electric také přichází s řadou exteriérových prvků, včetně LED světlometů, mlhových světel, elektricky ovládaného střešního okna a vyhřívaných bočních zrcátek. Vzhled má také zadní spoiler pro lepší aerodynamiku. Clarity Electric je k dispozici v řadě barev, včetně White Orchid Pearl, Crystal Black Pearl a Modern Steel Metallic. Honda Clarity Electric 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Honda Clarity Electric je poháněna elektromotorem, který produkuje 161 koní a 221 lb-ft točivého momentu. Má dojezd až 89 mil na jedno nabití a lze jej dobít za pouhých 2,5 hodiny pomocí nabíječky úrovně 2. Clarity Electric je také vybaven systémem Eco-Assist, který pomáhá maximalizovat účinnost. Vyznačuje se regenerativním brzděním, které zachycuje energii z brzdění a využívá ji k dobíjení baterie. Clarity Electric je také vybavena pokročilým systémem správy baterie, který pomáhá zajistit, aby byla baterie vždy udržována na optimální teplotě pro maximální účinnost a výkon. Honda Clarity Electric 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér vozu Honda Clarity Electric je navržen s ohledem na pohodlí a komfort. Vyznačuje se prostornou kabinou s dostatkem místa pro hlavu a nohy. Sedadla jsou čalouněna prémiovou kůží a palubní deska je vyrobena z materiálů měkkých na dotek. Clarity Electric také nabízí řadu pokročilých technologických funkcí, včetně 7palcového dotykového displeje, Apple CarPlay a Android Auto, připojení Bluetooth a dostupného Wi-Fi hotspotu. Clarity Electric také nabízí řadu asistenčních funkcí pro řidiče, včetně asistenta pro jízdu v jízdním pruhu, adaptivního tempomatu a brzdového systému pro zmírnění kolizí.

Cena

Honda Clarity Electric má cenu od 33 400 $. Má nárok na federální daňový kredit ve výši až 7 500 $, což může výrazně snížit náklady. Je také způsobilý pro různé státní a místní pobídky, které mohou dále snížit náklady. Clarity Electric také přichází s 3letou omezenou zárukou/36 000 mil a 5letou/60 000 mil zárukou na hnací ústrojí. Dodává se také s bezplatnou údržbou po dobu prvních 3 let nebo 36 000 mil. Clarity Electric má také nárok na program Honda Drive Electric, který nabízí majitelům řadu slev a výhod.

Bezpečnost

Honda Clarity Electric je vybavena řadou pokročilých bezpečnostních prvků, včetně zadní kamery, adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a brzdového systému pro zmírnění kolizí. Je také vybaven informačním systémem o mrtvém úhlu, který pomáhá řidičům sledovat své okolí. Clarity Electric je také vybavena konstrukcí karoserie Honda Advanced Compatibility Engineering, která pomáhá absorbovat a rozptýlit nárazovou energii v případě nehody. Je také vybaven řadou airbagů pro zvýšenou ochranu. Clarity Electric má také 5hvězdičkové celkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration, což z něj dělá jedno z nejbezpečnějších vozidel na silnici.

Barvy

Honda Clarity Electric je k dispozici v řadě barev, včetně bílé Orchid Pearl, Crystal Black Pearl a Modern Steel Metallic. Je k dispozici také ve dvou exkluzivních barvách, Red Copper Pearl a Platinum White Pearl. Clarity Electric také přichází s řadou exteriérových a interiérových akcentů, jako jsou zatemněné mřížky chladiče a chromované lišty. Tyto akcenty lze kombinovat a vytvořit tak jedinečný vzhled vozidla. Clarity Electric také přichází s řadou designů kol, včetně 17palcových litých kol a 18palcových litých kol. Tato kola lze kombinovat s vnějšími a vnitřními akcenty a vytvořit tak skutečně jedinečný vzhled.

Výbava

Honda Clarity Electric je k dispozici ve dvou úrovních výbavy: EX a Touring. EX je vybaven 1,5litrovým čtyřválcovým motorem, zatímco Touring má 2,0litrový čtyřválcový motor. Obě výbavy se dodávají s řadou standardní prvky, jako je 7palcový dotykový displej, dvouzónová klimatizace a elektricky ovládané střešní okno. Touring také obsahuje prémiový audiosystém a kožená sedadla. Clarity Electric je skvělou volbou pro řidiče, kteří chtějí stylový a efektivní vozidlo.

Rozměry

Honda Clarity Electric má délku 192 palců, šířku 73 palců a výšku 56 palců. Má rozvor 108,3 palce a pohotovostní hmotnost 3 839 liber. Clarity Electric má prostorný interiér s místy až pro pět cestujících. Má také spoustu nákladového prostoru, 14,3 kubických stop zavazadlového prostoru a 24,2 kubických stop nákladového prostoru při sklopených sedadlech. Clarity Electric je skvělou volbou pro řidiče, kteří potřebují vozidlo s dostatkem vnitřního a nákladového prostoru.

Konkurenti

Honda Clarity Electric má několik konkurentů, včetně Nissanu Leaf a Chevrolet Bolt EV. Leaf má dojezd 151 mil a maximální rychlost 90 mph, zatímco Bolt EV má dojezd 238 mil a maximální rychlost 93 mph. Clarity Electric také konkuruje Tesle Model 3. Model 3 má dojezd až 310 mil a maximální rychlost 145 mph. Má také řadu pokročilých funkcí, jako je autopilot a přeplňování. Clarity Electric je skvělou volbou pro řidiče, kteří chtějí stylové a efektivní elektrické vozidlo.

Závěry

Honda Clarity Electric je skvělou volbou pro řidiče, kteří chtějí stylové a efektivní elektrické vozidlo. Má dojezd až 89 mil a maximální rychlost 85 mph a je vybaven pokročilými bezpečnostními prvky. Clarity Electric je také skvělou volbou pro řidiče, kteří potřebují vozidlo s dostatkem vnitřního a nákladového prostoru. Má místa k sezení až pro pět cestujících a zavazadlový prostor o velikosti 14,3 kubických stop. Honda Clarity Electric je skvělou volbou pro ekologické řidiče, kteří chtějí stylové a efektivní elektrické vozidlo.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com