Toyota Yaris Cross 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Toyota Yaris Cross je zbrusu nové kompaktní SUV, které spojuje městský styl s robustností. Je vybaven nejnovějšími technologiemi a bezpečnostními funkcemi, aby byla vaše jízda bezpečnější a zábavnější. Yaris Cross je k dispozici ve třech úrovních výbavy: Icon, Design a Excel. Každá výbava nabízí jiné funkce, takže si můžete vybrat tu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Yaris Cross je perfektní vůz pro ty, kteří chtějí spolehlivé a stylové vozidlo, které zvládne jízdu ve městě i v terénu. Toyota Yaris Cross 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Toyota Yaris Cross je odvážný a stylový crossover. Jeho moderní design se vyznačuje elegantní mřížkou chladiče a hranatými světlomety. Jeho výrazné linie a svalnaté podběhy kol mu dodávají sportovní a agresivní vzhled. Odolný exteriér doplňuje řada zářivých barev, od klasické černé po jasně červenou. Yaris Cross je k dispozici ve dvoubarevných kombinacích, díky nimž vyčnívá z davu. Yaris Cross je vybaven řadou exteriérových prvků, od panoramatické prosklené střechy až po elektricky ovládané dveře zavazadlového prostoru. Dodává se také s řadou litých kol, která mu dodávají jedinečný styl. Toyota Yaris Cross 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Toyota Yaris Cross je poháněna 1,5litrovým zážehovým motorem, který poskytuje temperamentní výkon. V závislosti na modelu je spojen se šestistupňovou manuální nebo automatickou převodovkou. Yaris Cross má také hybridní pohonné ústrojí, kombinující zážehový motor s elektromotorem. To zajišťuje nižší spotřebu paliva a nižší emise. Yaris Cross je také vybaven řadou asistenčních systémů pro řidiče, jako je adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a automatické nouzové brzdění. To z něj dělá bezpečné a spolehlivé auto. Toyota Yaris Cross 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Yarisu Cross je moderní a pohodlný. Je vybaven 7palcovým dotykovým displejem informačního a zábavního systému a také řadou asistenčních systémů řidiče. Yaris Cross je také vybaven řadou úložných řešení, od středové konzoly až po kapsy ve dveřích. Má také řadu komfortních prvků, jako jsou vyhřívaná sedadla a vyhřívaný volant. Yaris Cross je také vybaven řadou bezpečnostních prvků, jako jsou airbagy, aktivní opěrky hlavy a sledování mrtvého úhlu. To z něj dělá bezpečné a bezpečné auto.

Cena

Toyota Yaris Cross je k dispozici v řadě úrovní výbavy s cenami od 20 995 GBP. Díky tomu je cenově dostupnou volbou pro ty, kteří hledají stylový crossover. Yaris Cross je k dispozici také s řadou volitelných doplňků, jako je panoramatická prosklená střecha a elektricky ovládané víko zavazadlového prostoru. To vám umožní přizpůsobit vůz vašim vlastním potřebám a rozpočtu. Yaris Cross je k dispozici také s řadou finančních balíčků, které vám umožňují rozložit náklady na vůz na určité časové období. Díky tomu je atraktivní volbou pro ty, kteří hledají nový vůz.

Bezpečnost

Toyota Yaris Cross je vybavena řadou bezpečnostních prvků, včetně airbagů, aktivních opěrek hlavy a sledování mrtvého úhlu. To z něj dělá bezpečné auto. Yaris Cross je také vybaven řadou asistenčních systémů pro řidiče, jako je adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a automatické nouzové brzdění. To z něj dělá bezpečné a spolehlivé auto. Yaris Cross je také vybaven řadou systémů aktivní bezpečnosti, jako je varování před kolizí a varování před opuštěním jízdního pruhu. To z něj dělá bezpečné a bezpečné auto.

Barvy

Toyota Yaris Cross je k dispozici v řadě zářivých barev, od klasické černé po jasně červenou. Yaris Cross je k dispozici také ve dvoubarevných kombinacích, díky nimž vyčnívá z řady. Yaris Cross je k dispozici také s řadou litých kol, což mu dodává jedinečný styl. Kola jsou k dispozici v řadě barev, od klasické stříbrné až po výraznou černou. Yaris Cross je k dispozici také s řadou exteriérových doplňků, jako jsou střešní ližiny a zadní spoiler. To vám umožní upravit vůz podle vlastního vkusu a stylu.

Výbava

Yaris Cross je poháněn 1,5litrovým zážehovým motorem, který produkuje 116 koní a je k dispozici buď s 6stupňovou manuální nebo automatickou převodovkou CVT. Yaris Cross je také vybaven nejnovějšími bezpečnostními technologiemi Toyoty, jako je upozornění na opuštění jízdního pruhu, předkolizní systém a adaptivní tempomat. Yaris Cross také přichází s řadou pokročilých asistenčních systémů pro řidiče, jako je sledování mrtvého úhlu, upozornění na dopravní situaci vzadu a parkovací asistent.

Rozměry

Yaris Cross je 4 180 mm dlouhý, 1 765 mm široký a 1 570 mm vysoký. Má rozvor 2 560 mm a světlou výšku 180 mm. Yaris Cross má zavazadlový prostor o objemu 360 litrů, který lze po sklopení zadních sedadel rozšířit až na 1080 litrů. Yaris Cross má také pohotovostní hmotnost 1 265 kg, což z něj dělá jedno z nejlehčích kompaktních SUV na trhu.

Konkurenti

Hlavními konkurenty Yaris Cross jsou Hyundai Kona, Kia Stonic, Seat Arona a Volkswagen T-Cross. Yaris Cross má nižší počáteční cenu než ostatní modely a je úspornější, což z něj činí atraktivní volbu pro ty, kteří mají nízký rozpočet. Yaris Cross také nabízí stylovější design než jeho konkurenti, díky čemuž vyčnívá z davu.

Závěry

Toyota Yaris Cross je vynikající volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, stylové a cenově dostupné kompaktní SUV. Je vybaveno nejnovějšími bezpečnostními prvky a asistenčními systémy pro řidiče, aby byla vaše jízda bezpečnější a příjemnější. Yaris Cross je také více paliva efektivnější než jeho konkurenti, což z něj činí atraktivní možnost pro ty, kteří mají nízký rozpočet.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com