Toyota Corolla 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Toyota Corolla je spolehlivý, cenově dostupný a oblíbený vůz. Je na trhu již více než 50 let a je známý svou spolehlivostí a cenovou dostupností. Corolla přichází v různých konfiguracích, od základního sedanu až po sportovní hatchback. Pro ty, kteří hledají ekologickou variantu, jsou k dispozici také hybridní a elektrické modely. Corolla je skvělou volbou pro každého, kdo hledá spolehlivý a cenově dostupný vůz. Toyota Corolla 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Toyota Corolla nabízí elegantní, moderní design exteriéru. Díky svým stylovým křivkám a konturám vynikne na každém parkovišti. Jeho výrazná přední maska ​​a charakteristické LED světlomety dodávají nádech sofistikovanosti. Corolla je k dispozici v řadě barev, od klasické černé a bílé až po poutavé odstíny modré a červené. Jeho 16palcová litá kola mu dodávají sportovní vzhled a dojem. Corolla má řadu exteriérových prvků, včetně elektricky ovládaného střešního okna, vyhřívaných bočních zrcátek a zadního spoileru. Toyota Corolla 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Toyota Corolla je poháněna 1,8litrovým 4válcovým motorem, který produkuje 132 koní a 128 lb-ft točivého momentu. Má 6stupňovou manuální převodovku nebo k dispozici plynule měnitelný převod (CVT). Corolla je úsporná, s odhadem EPA 28 city/36 mpg na dálnici. Má také režim ECO, který vám pomáhá ušetřit ještě více paliva optimalizací výkonu motoru a převodovky. Corolla má přední odpružení se vzpěrou MacPherson a zadní odpružení s torzním nosníkem, což zajišťuje hladkou a pohodlnou jízdu. Toyota Corolla 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Toyota Corolla má prostorný a pohodlný interiér. Má látkově potažená sedadla a zadní sedadlo dělené v poměru 60/40 sklopné pro větší nákladový prostor. Pro větší pohodlí má také sedadlo řidiče nastavitelné v 6 směrech. Corolla má řadu prvků interiéru, včetně dvouzónové automatické klimatizace, audiosystému s 7palcovým dotykovým displejem a integrované couvací kamery. Má také systém Smart Key se spouštěním tlačítkem. Corolla nabízí spoustu úložného prostoru, včetně středové konzoly s pohodlnou loketní opěrkou a přihrádky na středové konzole pro snadný přístup k drobnostem.

Cena

Toyota Corolla má počáteční doporučenou cenu 19 600 $. Je k dispozici v pěti úrovních výbavy: L, LE, XLE, SE a XSE. Vrcholová výbava XSE má počáteční doporučenou cenu 23 400 USD. Corolla je k dispozici s řadou volitelných prvků, včetně elektricky ovládaného střešního okna, vyhřívaných předních sedadel a audio systému JBL®. Disponuje také řadou asistenčních technologií pro řidiče, jako je adaptivní tempomat a varování před opuštěním jízdního pruhu. Corolla je také k dispozici s řadou paketů, včetně balíčku Convenience Package, balíčku Technology Package a balíčku Special Edition.

Bezpečnost

Toyota Corolla má řadu standardních bezpečnostních prvků, včetně 10 airbagů, systému sledování tlaku v pneumatikách a předkolizního systému s detekcí chodců. Má také standardní systém Star Safety System™, který zahrnuje kontrolu trakce, elektronické rozdělování brzdné síly a brzdový asistent. Corolla je k dispozici také s řadou asistenčních technologií pro řidiče, jako je adaptivní tempomat a varování před opuštěním jízdního pruhu. Disponuje také systémem sledování mrtvého úhlu se systémem Rear Cross-Traffic Alert a systémem zadního Cross-Traffic Braking. Corolla získala 5hvězdičkové celkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Barvy

Toyota Corolla je k dispozici v řadě barev, včetně klasické černé a bílé, poutavých odstínů modré a červené a řady metalických a perleťových povrchů. Má také řadu dvoubarevných kombinací barev. Corolla má řadu barevných možností interiéru, včetně černé, šedé a béžové. Má také řadu možností obložení interiéru, včetně hliníku, klavírní černě a dřeva. Corolla je k dispozici s řadou exteriérových a interiérových doplňků, jako je zadní spoiler, boční lišty a chromované kliky dveří, které vám pomohou přizpůsobit si Corollu vašemu jedinečnému stylu.

Výbava

Corolla přichází v různých konfiguracích, od základního sedanu až po sportovní hatchback. Pro ty, kteří hledají ekologickou variantu, jsou k dispozici také hybridní a elektrické modely. Corolla je k dispozici v různých výbavách, od základního L až po sportovní XSE. Corolla také přichází s řadou komfortních a bezpečnostních prvků, jako je varování před opuštěním jízdního pruhu a adaptivní tempomat. Corolla je skvělou volbou pro každého, kdo hledá spolehlivé, cenově dostupné auto se spoustou možností.

Rozměry

Corolla je kompaktní vůz s délkou 182,5 palce a šířkou 69,9 palce. Má rozvor 106,3 palce a světlou výšku 5,9 palce. Corolla má prostorný interiér s maximální kapacitou nákladu 13,0 kubických stop. Interiér je pohodlný a prostorný, se spoustou místa pro hlavu a nohy pro cestující. Corolla je skvělou volbou pro každého, kdo hledá kompaktní vůz s dostatkem vnitřního prostoru.

Konkurenti

Corolla má řadu konkurentů, včetně Hondy Civic, Hyundai Elantra a Nissan Sentra. Všechny tyto vozy nabízejí podobné vlastnosti a výkon, ale Corolla vyniká spolehlivostí a cenovou dostupností. Corolla je také úspornější než její konkurenti, se spotřebou paliva odhadovanou podle EPA až 32 mpg ve městě a 42 mpg na dálnici. Corolla má také delší záruku než její konkurenti, se základní zárukou 5 let/60 000 mil. Corolla je skvělou volbou pro každého, kdo hledá spolehlivý, úsporný vůz se skvělou zárukou.

Závěry

Toyota Corolla je spolehlivý, cenově dostupný a oblíbený vůz. Je na trhu již více než 50 let a je známý svou spolehlivostí a cenovou dostupností. Corolla je skvělou volbou pro každého, kdo hledá spolehlivý, úsporný vůz se skvělou zárukou. Dodává se v různých konfiguracích a má spoustu vnitřního prostoru. Je také úspornější než jeho konkurenti. Corolla je skvělou volbou pro každého, kdo hledá spolehlivý a cenově dostupný vůz.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com