Subaru WRX 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Subaru WRX je ikonický výkonný vůz známý svou silou a hbitostí. Po desetiletí je základem závodního světa. WRX má přeplňovaný motor, pohon všech kol a sportovní exteriér. Je to ideální auto pro ty, kteří hledají vzrušení. WRX je také známý pro svou cenovou dostupnost a spolehlivost, díky čemuž je skvělou volbou pro řidiče všech rozpočtů. Subaru WRX 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Subaru WRX má elegantní, aerodynamický exteriér. Jeho přední maska ​​chladiče a lem kapoty mu dodávají sportovní vzhled. Díky nízkoprofilovému designu a širokému postoji vypadá agresivně a je připravený na jakýkoli terén. WRX má kapotu, mlhová světla a zadní spoiler. Jeho ostré linie a výrazné křivky mu dodávají nezaměnitelný vzhled. Jeho 18palcová litá kola přispívají k jeho agresivnímu postoji. WRX je k dispozici v různých barvách, včetně World Rally Blue Pearl, Crystal Black Silica a Ice Silver Metallic. Vzhled WRX jistě otočí hlavu. Subaru WRX 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Subaru WRX je poháněno 2,0litrovým přeplňovaným motorem BOXER, který produkuje 268 koní a točivý moment 258 lb-ft. Tento motor je spojen se 6stupňovou manuální převodovkou nebo volitelnou CVT. WRX je také vybaven symetrickým pohonem všech kol pro vynikající trakci a ovladatelnost. Se svým výkonným motorem a systémem AWD je WRX schopen zrychlit z 0-60 mph za pouhých 5,4 sekundy. WRX je také vybaveno systémem Active Torque Vectoring, který pomáhá vozu lépe a jistěji zatáčet. Motor je také úsporný a na dálnici může dosáhnout až 27 mpg. Subaru WRX 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Subaru WRX je pohodlný a moderní. Je vybaven kůží potaženým volantem, elektricky nastavitelnými a vyhřívanými předními sedadly a 6,2palcovým dotykovým displejem s Apple CarPlay a Android Auto. WRX má také audio systém se 6 reproduktory, dvouzónovou klimatizaci a zadní kameru. Prostorný je také interiér s dostatkem místa pro pět cestujících a jejich zavazadla. WRX také přichází s řadou bezpečnostních prvků, včetně zpětné kamery, sledování mrtvého úhlu a varování před opuštěním jízdního pruhu. Interiér WRX vás jistě udrží v pohodlí a bezpečí.

Cena

Subaru WRX má počáteční doporučenou cenu 27 495 $. Tato cena zahrnuje standardní prvky, jako je 2,0litrový přeplňovaný motor BOXER, 6stupňová manuální převodovka a symetrický pohon všech kol. WRX je k dispozici také ve dvou vyšších úrovních výbavy, Premium a Limited. Tyto čalounění přidávají funkce, jako je elektricky ovládané střešní okno, vyhřívaná přední sedadla a 7palcový dotykový displej. Ceny těchto trimů začínají na 30 995 USD a 33 995 USD. WRX je k dispozici také s řadou volitelných paketů a příslušenství, jako je paket Performance a navigační systém. Ceny těchto balíčků se liší v závislosti na zahrnutých funkcích.

Bezpečnost

Subaru WRX je vybaveno řadou bezpečnostních prvků, jako je zpětná kamera, sledování mrtvého úhlu a varování před opuštěním jízdního pruhu. WRX má také sedm airbagů a zesílenou konstrukci karoserie pro zvýšenou ochranu. WRX je také vybaveno Technologie EyeSight Driver Assist, která zahrnuje adaptivní tempomat, asistent pro udržování v jízdním pruhu a předkolizní brzdění. Tento systém pomáhá udržet vás na silnici v bezpečí. WRX také získal 5hvězdičkové hodnocení celkové bezpečnosti od Národního úřadu pro bezpečnost silničního provozu Toto hodnocení je důkazem závazku WRX k bezpečnosti a spolehlivosti.

Barvy

Subaru WRX je k dispozici v různých barvách, včetně World Rally Blue Pearl, Crystal Black Silica a Ice Silver Metallic. WRX je k dispozici také v několika barvách speciální edice, jako je WR Blue Pearl a Crystal White Pearl. WRX také přichází s různými vnějšími akcenty, jako je černý střešní spoiler a černé kryty zrcátek. Tyto akcenty lze použít k přizpůsobení WRX a učinit jej ještě jedinečnějším. WRX je k dispozici také ve dvou různých exteriérových paketech, paketu Sport-tech a paketu Sport. Tyto pakety přidávají prvky, jako je zadní spoiler, mlhová světla a 18palcová litá kola. Balíček Sport-tech je k dispozici v barvách World Rally Blue Pearl a Crystal White Pearl.

Výbava

WRX se dodává v různých konfiguracích, od základního modelu až po STI. Každá výbava nabízí jedinečnou kombinaci výkonu a výkonu. WRX je k dispozici s manuální nebo automatickou převodovkou, což řidičům umožňuje přizpůsobit si zážitek z jízdy podle svých preferencí. WRX také nabízí řadu možností pro ty, kteří hledají další výkon, jako jsou modernizované brzdy, odpružení a výfuk.

Rozměry

WRX je kompaktní vůz, měří jen něco málo přes 180 palců na délku a 70 palců na šířku. Má rozvor 104,3 palce. WRX má pohotovostní hmotnost 3 400 liber a kapacitu pěti sedadel. Má kapacitu palivové nádrže 15,9 galonů. WRX je relativně nízko posazené auto se světlou výškou 5,9 palce. Díky tomu se dobře hodí pro projíždění úzkými zatáčkami a klikatými cestami.

Konkurenti

WRX má několik konkurentů, včetně Mitsubishi Lancer Evolution, Volkswagen Golf R a Ford Focus RS. Každý z těchto vozů nabízí jedinečnou kombinaci výkonu, ovladatelnosti a funkcí. WRX je však obvykle nejdostupnější ze všech. WRX také nabízí jedinečný styl, který jej odlišuje od svých konkurentů. Jeho agresivní styl a vlastnosti orientované na výkon z něj dělají výjimečnost na trhu výkonných vozů.

Závěry

Subaru WRX je legendární výkonný vůz, který nabízí kombinaci výkonu, hbitosti a cenové dostupnosti. Je to perfektní vůz pro ty, kteří hledají vzrušující zážitek z jízdy. WRX je také spolehlivý a relativně dostupný, takže je skvělou volbou pro řidiče všech rozpočtů. Jeho jedinečný styl a výkonnostní vlastnosti jej odlišují od konkurence. Ať už hledáte auto připravené na závody nebo spolehlivého každodenního řidiče, WRX je vynikající volbou. Zaručeně poskytne roky radosti z jízdy.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com