Toyota C-HR 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Toyota C-HR je stylový a dynamický crossover, který ve své třídě vyniká. Je navržen tak, aby byl stylový i praktický a nabízel spoustu funkcí pro příjemný zážitek z jízdy. C-HR je k dispozici ve dvou úrovních výbavy, z nichž každá má na výběr řadu funkcí. Interiér se vyznačuje moderním designem s pohodlným sezením a dostatkem úložného prostoru. Vzhled je elegantní a aerodynamický, se sportovním vzhledem, který jistě zaujme. Toyota C-HR 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Toyota C-HR je elegantní, moderní SUV se stylovým exteriérem. Jeho hranatý design je zvýrazněn ostrými liniemi a křivkami, což vytváří odvážný vzhled. Má výraznou přední masku chladiče, sportovní zadní spoiler a stylová litá kola. C-HR je k dispozici v různých barvách, včetně bílé, černé, stříbrné a červené. Má také řadu exteriérových doplňků, jako jsou střešní ližiny, body kity a mlhové světlomety. C-HR je poutavé SUV, které vyčnívá z davu. Toyota C-HR 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

C-HR je poháněn 2,0litrovým 4válcovým motorem, který produkuje 144 koní a 139 lb-ft točivého momentu. Je spojen s plynule měnitelnou převodovkou (CVT) a je k dispozici buď s pohonem předních nebo všech kol. C-HR má spotřebu paliva 28 mpg ve městě a 31 mpg na dálnici. Má tažnou kapacitu 1500 liber a dokáže zrychlit z 0-60 mph za 8,5 sekundy. C-HR je výkonné a efektivní SUV, které je perfektní pro každodenní ježdění. Toyota C-HR 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér C-HR je pohodlný a stylový. Má prostornou kabinu s dostatkem místa pro nohy cestujících. Sedadla jsou čalouněna prémiovými materiály a jsou k dispozici v různých barvách. C-HR je vybavena řadou technologických funkcí, včetně 7palcového dotykového displeje, Apple CarPlay a Android Auto a audiosystému se 6 reproduktory. Má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je adaptivní tempomat, varování před opuštěním jízdního pruhu a automatické nouzové brzdění. C-HR nabízí komfortní a propojený zážitek z jízdy.

Cena

C-HR je k dispozici ve třech úrovních výbavy: LE, XLE a Limited. Základní výbava LE začíná na 22 415 dolarech a nejvyšší výbava Limited začíná na 27 190 dolarech. Je také k dispozici s řadou volitelných balíčků a příslušenství. C-HR je cenově dostupné a dobře vybavené SUV, které nabízí dobrý poměr cena/výkon. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají stylové a spolehlivé vozidlo. C-HR je vynikající volbou pro ty, kteří hledají stylové a cenově dostupné SUV.

Bezpečnost

C-HR je vybavena řadou bezpečnostních prvků, včetně osmi airbagů, zpětné kamery a systému sledování tlaku v pneumatikách. Disponuje také řadou aktivních bezpečnostních prvků, jako je adaptivní tempomat, varování před opuštěním jízdního pruhu a automatické nouzové brzdění. C-HR má 5hvězdičkové celkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Má také 5hvězdičkové hodnocení bočního nárazu při nárazu od pojišťovacího institutu pro bezpečnost silničního provozu (IIHS). C-HR je bezpečné a spolehlivé SUV, které udrží vás i vaše cestující v bezpečí.

Barvy

C-HR je k dispozici v různých barvách, včetně bílé, černé, stříbrné a červené. Má také řadu dvoubarevných barevných kombinací, jako je černá a červená, bílá a stříbrná a černá a bílá. Barvy exteriéru C-HR jsou navrženy tak, aby doplňovaly jeho odvážný hranatý design. Interiér je také k dispozici v řadě barev, včetně černé, šedé a hnědé. C-HR má na výběr řadu barev, takže můžete svému SUV vytvořit dokonalý vzhled.

Výbava

Toyota C-HR je k dispozici s výběrem dvou motorů, z nichž oba nabízejí vynikající spotřebu paliva. Standardním motorem je 2,0litrový čtyřválec, volitelným motorem je 1,2litrový přeplňovaný čtyřválec. C-HR také přichází s výběrem ze dvou možností převodovky. Standardní převodovka je bezestupňová převodovka, na přání pak šestistupňová manuální. C-HR je také vybavena řadou asistenčních funkcí pro řidiče, jako je adaptivní tempomat, varování před opuštěním jízdního pruhu a automatické nouzové brzdění.

Rozměry

Toyota C-HR je kompaktní crossover, který měří 169,1 palce na délku, 71,5 palce na šířku a 61,6 palce na výšku. Má rozvor 103,9 palce a světlou výšku 6,7 palce. C-HR má objem nákladu 19,1 kubických stop se zadními sedadly a až 36,4 kubických stop se sklopenými zadními sedadly. Má také tažnou kapacitu až 1 500 liber. C-HR má kapacitu palivové nádrže 13,2 galonu a odhadovanou spotřebu paliva 28 mpg ve městě/31 mpg na dálnici.

Konkurenti

Toyota C-HR soutěží s řadou dalších kompaktních crossoverů, včetně Hondy HR-V, Mazdy CX-3 a Nissanu Kicks. Konkuruje také Subaru Crosstrek a Jeep Renegade. C-HR má vyvolávací cenu 22 415 USD, což je nižší než u Hondy HR-V (23 820 USD) a Mazdy CX-3 (21 535 USD). Má také konkurenceschopnou cenu s Nissan Kicks (19 535 $) a Subaru Crosstrek (21 845 $). Jeep Renegade je nejdražší ze všech, s počáteční cenou 22 375 $. Nabízí však lepší terénní schopnosti než ostatní crossovery, takže je dobrou volbou pro ty, kteří potřebují více schopností.

Závěry

Toyota C-HR je stylový, sportovní a praktický crossover, který ve své třídě vyniká. Nabízí spoustu funkcí, pohodlný interiér a vynikající spotřebu paliva. Má také konkurenceschopnou cenu a nabízí různé úrovně výbavy, ze kterých si můžete vybrat. C-HR je skvělou volbou pro ty, kteří hledají stylový crossover, který je praktický i cenově dostupný. Je to také skvělá volba pro ty, kteří potřebují více terénních schopností, protože Jeep Renegade nabízí v tomto ohledu více. Celkově je Toyota C-HR vynikající volbou pro ty, kteří hledají stylový, praktický a cenově dostupný crossover, který jistě zaujme.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com