Porsche Cayenne 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Porsche Cayenne je výkonné, luxusní SUV, které je ideální pro každého řidiče, který hledá vzrušující jízdu. Dodává se v různých konfiguracích, od základního modelu po vysoce výkonné Turbo S, takže si vybere každý. Cayenne je také známý svými působivými terénními schopnostmi a elegantním moderním designem. Porsche Cayenne 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Porsche Cayenne má elegantní, aerodynamický vnější design, který vyzařuje luxus a sílu. Jeho křivky a linie mu dodávají nezaměnitelnou přítomnost na silnici. Cayenne se vyznačuje řadou exteriérových prvků, včetně 19palcových litých kol, LED světlometů a panoramatického střešního okna. Vzhled Cayenne je k dispozici v řadě barev, včetně černé, bílé, stříbrné a červené. Porsche Cayenne 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Porsche Cayenne je poháněno 3,0litrovým přeplňovaným motorem V6, který produkuje 335 koní a 332 lb-ft točivého momentu. Motor je spárován s 8stupňovou automatickou převodovkou a je k dispozici s pohonem zadních nebo všech kol. Cayenne také nabízí řadu funkcí zvyšujících výkon, včetně adaptivního odpružení, adaptivního tempomatu a launch control. Porsche Cayenne 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Porsche Cayenne má luxusní interiér s koženými sedadly a čalouněním, informačním a zábavním systémem s 12,3palcovou dotykovou obrazovkou a digitálním přístrojovým štítem. Interiér je také vybaven řadou pokročilých funkcí, včetně head-up displeje, bezdrátové nabíjecí podložky a 360stupňového kamerového systému. Cayenne také nabízí řadu komfortních prvků, včetně vyhřívaných a ventilovaných sedadel, vyhřívaného volantu a čtyřzónové klimatizace.

Cena

Porsche Cayenne má vyvolávací cenu 67 400 dolarů, což z něj dělá jedno z nejdražších SUV na trhu. Cayenne je k dispozici v řadě úrovní výbavy, přičemž nejvyšší model Turbo S začíná na 125 650 dolarech. Cayenne je také k dispozici s řadou volitelných balíčků a funkcí, které kupujícím umožňují přizpůsobit si své vozidlo přesně podle svých specifikací.

Bezpečnost

Porsche Cayenne je vybaveno řadou pokročilých bezpečnostních prvků, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu. Cayenne je také vybaven pokročilým systémem airbagů a řadou asistenčních funkcí pro řidiče, jako je automatické nouzové brzdění a varování před příčným provozem vzadu. Cayenne také získal 5hvězdičkové celkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration.

Barvy

Porsche Cayenne je k dispozici v řadě barev, včetně černé, bílé, stříbrné a červené. Cayenne je také k dispozici v řadě jedinečných barev, včetně karmínové červené, černé Jet metalízy a mahagonové metalízy. Cayenne je také k dispozici v řadě dvoubarevných barevných kombinací, které umožňují kupujícím přizpůsobit si své vozidlo přesně podle svých specifikací.

Výbava

Porsche Cayenne má různé výbava, od základního modelu po vysoce výkonný Turbo S. Základní model má 3,0litrový motor V6, který produkuje 335 koní, zatímco Turbo S má 4,0litrový motor V8, který produkuje 550 koní. Všechny modely jsou vybaveny 8stupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol pro maximální výkon.

Rozměry

Porsche Cayenne je velké SUV s délkou 192,7 palce, šířkou 77,4 palce a výškou 67,3 palce. Má rozvor 115,1 palce a světlou výšku 8,2 palce, takže je ideální pro dobrodružství v terénu. Cayenne má pohotovostní hmotnost 4 865 liber a maximální tažnou kapacitu 7 700 liber.

Konkurenti

Porsche Cayenne má na trhu luxusních SUV řadu konkurentů, především BMW X5 a Mercedes-Benz GLE. Tato vozidla nabízejí srovnatelný výkon a vlastnosti, ale Porsche Cayenne vyniká svými vynikajícími terénními schopnostmi a elegantním moderním designem. Cayenne také nabízí více možností motoru než jeho konkurenti, takže řidiči si mohou vybrat perfektní konfiguraci pro své potřeby.

Závěry

Porsche Cayenne je výkonné, luxusní SUV, které je ideální pro každého řidiče, který hledá vzrušující jízdu. Má různé výbava, od základního modelu až po vysoce výkonné Turbo S, takže si vybere každý. Cayenne je také známý svými působivými terénními schopnostmi a elegantním, moderním designem, díky čemuž je skvělou volbou pro každého řidiče.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com