Subaru Forester 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Subaru Forester je spolehlivé kompaktní SUV s pohonem všech kol se stylovým exteriérem a pohodlným interiérem. Nabízí různé výbava a přichází s řadou funkcí, které z něj dělají skvělou volbu pro rodiny. Forester je vybaven výkonným motorem, díky čemuž je skvělým vozidlem pro jízdu po městě i po dálnici. Subaru Forester 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Subaru Forester je kompaktní SUV s robustním exteriérem. Má odvážný, hranatý design se širokým postojem, který mu dodává na silnici působivý vzhled. Forester má také vysokou světlou výšku, takže je ideální pro jízdu v terénu. Forester je vybaven širokou škálou exteriérových prvků, včetně LED světlometů, elektricky posuvného střešního okna a elektricky ovládaných zadních výklopných dveří. Má také sportovní střešní spoiler, který mu dodává sportovní vzhled. Forester je k dispozici v řadě barev, včetně Ice Silver Metallic, Quartz Blue Pearl a Magnetite Grey Metallic. Má také různé designy kol, od standardních 17palcových litých kol až po volitelná 19palcová litá kola. Subaru Forester 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Subaru Forester je poháněn 2,5litrovým 4válcovým motorem, který produkuje 182 koní a 176 lb-ft točivého momentu. Je spárován s plynule měnitelnou převodovkou (CVT) a je k dispozici buď s pohonem předních nebo všech kol. Forester má také působivou spotřebu paliva 26 mpg ve městě a 33 mpg na dálnici. Má také tažnou kapacitu 1 500 liber, takže je ideální pro víkendové výlety. Forester je také vybaven asistenční technologií Subaru EyeSight, která zahrnuje adaptivní tempomat, asistent udržování v jízdním pruhu a předkolizní brzdění. Tato technologie pomáhá udržet vás na silnici v bezpečí. Subaru Forester 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Subaru Forester má pohodlný a prostorný interiér s dostatkem místa pro pět cestujících. Interiér je vybaven prémiovými materiály včetně koženého čalounění a měkkých povrchů. Forester má také působivý seznam prvků interiéru, včetně 7palcového dotykového informačního a zábavního systému, kompatibility Apple CarPlay a Android Auto a prémiového audio systému Harman Kardon. Má také elektricky nastavitelné sedadlo řidiče a vyhřívaný volant. Forester má také spoustu nákladového prostoru, maximálně 76,1 kubických stop. Má také k dispozici kryt nákladového prostoru, který pomáhá udržet vaše věci mimo dohled.

Cena

Subaru Forester má počáteční cenu 24 495 $ za základní výbavu. Vyšší výbavy jako Premium, Limited a Touring jsou k dispozici za přibližně 30 000 USD. Forester je k dispozici také s řadou volitelných paketů, jako je paket Sport a Limited Package. Tyto balíčky přidávají další funkce, jako je elektricky ovládané střešní okno, prémiový audio systém Harman Kardon a elektricky ovládané zadní dveře. Forester je k dispozici také s řadou příslušenství, včetně střešních ližin, nosiče kol a sítě na náklad. Díky tomuto příslušenství je Forester ještě všestrannější.

Bezpečnost

Subaru Forester je jedním z nejbezpečnějších SUV na trhu s 5hvězdičkovým celkovým hodnocením bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Je vybavena řadou pokročilých bezpečnostních prvků, včetně zpětné kamery, sledování mrtvého úhlu a upozornění na příčný provoz zezadu. Forester má také řadu asistenčních funkcí, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro udržení v jízdním pruhu a předkolizní brzdy. Tyto funkce pomáhají udržet vás na cestách v bezpečí. Forester má také senzor převrácení, který dokáže rozpoznat, kdy je vozidlo v nebezpečí převrácení, a aktivovat airbagy, aby ochránil cestující. Tato technologie pomáhá udržet vás a vaše cestující v bezpečí.

Barvy

Subaru Forester je k dispozici v řadě barev, včetně Ice Silver Metallic, Quartz Blue Pearl a Magnetite Grey Metallic. Má také různé designy kol, od standardních 17palcových litých kol až po volitelná 19palcová litá kola. Forester je také k dispozici s řadou exteriérových doplňků, jako je elektricky ovládané střešní okno, elektricky ovládané zadní výklopné dveře a sportovní střešní spoiler. Tyto doplňky pomáhají dodat Foresteru jedinečný vzhled. Forester je také k dispozici s řadou barev interiéru, včetně černé, šedé a hnědé. Tyto barvy pomáhají dodat interiéru luxusní atmosféru.

Výbava

Forester je k dispozici ve třech úrovních výbavy: základní, Premium a Limited. Každý stupeň výbavy přichází s řadou funkcí, včetně vyhřívání předních a zadních sedadel, elektricky ovládaného střešního okna a sedmipalcového dotykového displeje. Forester také nabízí řadu bezpečnostních prvků, jako je adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v jízdním pruhu nebo zadní kamera.

Rozměry

Forester je kompaktní SUV s délkou 180,9 palce a šířkou 70,7 palce. Nákladový prostor je velkorysý, s 34,4 kubických stop prostoru za druhou řadou a 74,7 kubických stop prostoru se sklopenou druhou řadou. Forester může také táhnout až 1 500 liber, pokud je správně vybaven.

Konkurenti

Forester soutěží s řadou dalších kompaktních SUV, jako je Honda CR-V, Toyota RAV4 a Ford Escape. Každé z těchto vozidel nabízí podobnou škálu funkcí a rozměrů, ačkoli Forester má o něco větší nákladový prostor. Forester má také výkonnější motor než jeho konkurenti, takže je skvělou volbou pro ty, kteří hledají trochu vyšší výkon.

Závěry

Subaru Forester je spolehlivé SUV s pohonem všech kol, které nabízí skvělou kombinaci vlastností a výkonu. Je to skvělá volba pro rodiny, protože nabízí spoustu nákladového prostoru a řadu bezpečnostních prvků. Forester také nabízí výkonný motor, takže je skvělou volbou pro jízdu po městě i po dálnici.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com