Renault Captur 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti







Renault Captur je kompaktní crossover SUV vyráběný francouzskou automobilkou Renault. Byl představen v roce 2013 a je založen na platformě Clio. Je k dispozici v řadě benzínových a naftových motorů s manuální i automatickou převodovkou. Captur je prvním modelem, který je založen na platformě Common Module Family (CMF) Aliance Renault-Nissan, která je sdílena s Renault Clio, Nissan Juke a Dacia Duster. Je k dispozici v Evropě, Asii, Jižní Americe a Austrálii. Renault Captur 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Renault Captur se může pochlubit elegantním, moderním designem exteriéru. Díky svým ostrým liniím a křivkám vyčnívá z davu. Jeho chromované akcenty a LED světla dodávají nádech luxusu. Captur je k dispozici v řadě zářivých barev, od klasické černé až po výrazné odstíny modré a červené. Jeho exteriér je navržen tak, aby otočil hlavu a učinil prohlášení. Captur má také řadu exteriérových prvků, včetně panoramatického střešního okna, střešních tyčí a 18palcových litých kol. Toto auto se určitě prosadí, ať jde kamkoli. Renault Captur 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Renault Captur pohání 1,3litrový přeplňovaný zážehový motor. Vyrábí až 140 koní, což mu umožňuje dosáhnout maximální rychlosti 117 mph. Captur má také řadu funkcí pro úsporu paliva, včetně technologie stop-start, rekuperačního brzdění a režimu ECO. Tyto vlastnosti pomáhají snižovat emise a spotřebu paliva. Captur má také řadu jízdních režimů, které vám umožní přizpůsobit zážitek z jízdy vašim potřebám. Ať už chcete sportovní nebo uvolněnou jízdu, Captur vás pokryje. Renault Captur 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér vozu Renault Captur je navržen s ohledem na pohodlí a komfort. Mezi prvky jeho interiéru patří vyhřívaná přední sedadla, 7palcový dotykový informační systém a řada odkládacích přihrádek. Captur má také řadu pokročilých bezpečnostních prvků, včetně adaptivního tempomatu, varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Tyto funkce pomáhají udržet vás v bezpečí na silnicích. Captur má také řadu luxusních prvků, včetně panoramatického střešního okna, elektrické parkovací brzdy a hands-free zadních výklopných dveří. Tyto funkce dodávají vašemu zážitku z jízdy punc luxusu.

Cena

Renault Captur je k dispozici v řadě úrovní výbavy s cenami od 18 995 GBP. To z něj dělá jeden z nejdostupnějších vozů ve své třídě. Captur má také řadu možností financování, které vám umožní rozložit náklady na vůz na několik let. Tyto finanční balíčky dělají Captur ještě dostupnější. Captur má také řadu volitelných doplňků, včetně řady litých kol a panoramatického střešního okna. Tyto doplňky vám umožní upravit si vůz podle vlastního vkusu.

Bezpečnost

Renault Captur má řadu pokročilých bezpečnostních prvků, včetně adaptivního tempomatu, varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Tyto funkce pomáhají udržet vás na silnicích v bezpečí. Captur má také řadu prvků pasivní bezpečnosti, včetně airbagů, upozornění na nezapnutí bezpečnostních pásů a kotevního bodu ISOFIX. Tyto funkce pomáhají chránit vás v případě nehody. Captur má také řadu asistenčních systémů, včetně nouzového brzdění, asistenta rozjezdu do kopce a adaptivních světlometů. Tyto funkce pomáhají učinit váš zážitek z jízdy bezpečnější a pohodlnější.

Barvy

Renault Captur je k dispozici v řadě zářivých barev, od klasické černé až po výrazné odstíny modré a červené. Má také řadu kovových povrchů, které vám umožní dodat vašemu vozu nádech luxusu. Captur má také řadu dvoubarevných barevných variant, které vám umožní vytvořit jedinečný vzhled vašeho vozu. Tyto dvoubarevné barevné varianty dodávají modelu Captur punc osobnosti. Captur má také řadu barev speciální edice, včetně limitované edice ‚Lagoon Blue‘ a ‚Diamond Black‘. Tyto barvy dodávají modelu Captur punc exkluzivity.

Výbava

Captur je k dispozici ve dvou úrovních výbavy: Expression a Dynamique. Úroveň výbavy Expression je vybavena řadou funkcí, včetně 7palcového dotykového informačního a zábavního systému, ovládání klimatizace, bezklíčového vstupu a zadních parkovacích senzorů. Úroveň výbavy Dynamique přidává řadu dalších funkcí, včetně panoramatického střešního okna, vyhřívaných předních sedadel a zadní kamery. K dispozici je řada volitelných doplňků, včetně audio systému Bose, navigačního systému a parkovacího systému hands-free.

Rozměry

Captur je 4 122 mm dlouhý, 1 778 mm široký a 1 571 mm vysoký, s rozvorem 2 606 mm. Má pohotovostní hmotnost 1 250 kg a objem zavazadlového prostoru 377 litrů. Je k dispozici s řadou benzínových a naftových motorů, s manuální i automatickou převodovkou. Captur je k dispozici s řadou zážehových a naftových motorů s výkonem od 90 do 120 k. Nejvýkonnějším motorem je 1,5litrový přeplňovaný zážehový motor, který produkuje 120 koní a 190 Nm točivého momentu.

Konkurenti

Hlavními konkurenty Capturu jsou Nissan Juke, Peugeot 2008 a Ford EcoSport. Juke je nejpodobnější, protože je založen na stejné platformě a má podobné rozměry. Juke je dražší, ale má silnější motor a luxusnější interiér. Peugeot 2008 je o něco větší a dražší než Captur, ale má luxusnější interiér a silnější motor. Ford EcoSport je ze všech tří nejlevnější, ale má menší motor a méně luxusní interiér.

Závěry

Renault Captur je kompaktní crossover SUV, který nabízí dobrou kombinaci stylu, praktičnosti a hodnoty za peníze. Je k dispozici s řadou benzínových a naftových motorů, s manuální i automatickou převodovkou. Má bohatou standardní výbavu a řadu volitelných doplňků. Captur je dobrou volbou pro ty, kteří hledají stylový a praktický crossover SUV. Má konkurenceschopnou cenu a nabízí dobrou hodnotu za peníze. Je to dobrá volba pro ty, kteří chtějí auto, které je praktické i stylové.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com