Škoda Scala 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti






Škoda Scala je sofistikovaný hatchback, který nabízí dostatek prostoru a řadu funkcí. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají pohodlnou a spolehlivou jízdu. Scala je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí stylové a cenově dostupné auto. Dodává se v řadě konfigurací a má spoustu funkcí, díky kterým je skvělou volbou. Scala je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí spolehlivé a efektivní auto. Má řadu motorů a úrovní výbavy, takže je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí to nejlepší z obou světů. Škoda Scala 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Škoda Scala je elegantní a stylový hatchback se sportovním designem. Jeho ostré linie a hranaté světlomety mu dodávají moderní vzhled. Jeho rozvor je delší než u většiny hatchbacků, což mu dodává prostorný interiér. Vzhled Scala je vyroben z robustních materiálů, které zajišťují jeho odolnost. Podběhy kol jsou rozšířené, což mu dodává sportovní vzhled. Vzhled je dokončen v řadě poutavých barev, aby vyhovovaly každému vkusu. Scala přichází s řadou exteriérových prvků, včetně panoramatického střešního okna, LED světlometů a zadního spoileru. Tyto vlastnosti přispívají k jeho modernímu a sportovnímu vzhledu, díky němuž vyčnívá z davu. Škoda Scala 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Škoda Scala je poháněna zážehovým motorem TSI o objemu 1,5 litru. Tento motor poskytuje výkon 115 k a je spojen se 6stupňovou manuální převodovkou. Poskytuje vynikající výkon s časem 0-100 km/h za 9,3 sekundy. Scala se dodává také s 1,0litrovým zážehovým motorem TSI. Tento motor produkuje výkon 95 koní a je spojen se 6stupňovou manuální převodovkou. Poskytuje dobrý výkon s časem 0-100 km/h za 11,3 sekundy. Scala je k dispozici s 1,6litrovým vznětovým motorem TDI. Tento motor poskytuje výkon 115 k a je spojen se 6stupňovou manuální převodovkou. Poskytuje dobrou spotřebu paliva s udávaným kilometrovým výkonem 21,14 km/l. Škoda Scala 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Škody Scala je dobře vybavený a prostorný. Má moderní palubní desku s velkým dotykovým informačním systémem a digitálním přístrojovým štítem. Sedadla jsou pohodlná a nosná a je zde dostatek místa pro nohy. Scala přichází s řadou funkcí, včetně samostmívacího zpětného zrcátka, dvouzónové klimatizace a zpětné kamery. Disponuje také řadou bezpečnostních prvků, jako je šest airbagů a systém sledování tlaku v pneumatikách. Scala také nabízí řadu komfortních funkcí, jako je tempomat, systém bezklíčového vstupu a zavazadlový prostor handsfree. Díky těmto vlastnostem je Scala pohodlným a pohodlným vozem.

Cena

Škoda Scala má cenu od Rs. 6,99 milionů, bývalý showroom. Tato cena je konkurenceschopná pro vůz jeho velikosti a vlastností. Scala je k dispozici v řadě úrovní výbavy s cenami od Rs. 6,99 milionů až Rs. 11,99 milionů, bývalý showroom. Scala je k dispozici s řadou volitelných doplňků, včetně elektrického střešního okna, panoramatického střešního okna a zpětné kamery. Tyto doplňky mohou zvýšit cenu vozu, ale také mohou přidat vozu na atraktivitě. Scala je také k dispozici s řadou možností financování, včetně nabídky 0% RPSN. Tato nabídka může učinit vůz dostupnějším, což vám umožní odjet ve Scale za nízkou měsíční platbu.

Bezpečnost

Škoda Scala je vybavena řadou bezpečnostních prvků, včetně šesti airbagů, ABS s EBD a systémem sledování tlaku v pneumatikách. Tyto vlastnosti pomáhají udržet vás na silnici v bezpečí a Scala získala 5hvězdičkové hodnocení bezpečnosti. Scala také přichází s řadou asistenčních systémů pro řidiče, včetně asistenta jízdního pruhu, parkovacího asistenta a adaptivního tempomatu. Tyto systémy pomáhají usnadnit a zpříjemnit řízení vozu Scala. Scala byla také testována na bezpečnost při nárazu a Euro NCAP jí udělila 4 hvězdičky. Toto hodnocení ukazuje, že Scala je bezpečné auto a ochrání své cestující v případě nehody.

Barvy

Škoda Scala je k dispozici v řadě poutavých barev, včetně Candy White, Quartz Grey a Race Blue. Tyto barvy dodávají modelu Scala sportovní vzhled a díky nim vyčnívá z davu. Scala je také k dispozici v řadě metalických barev, včetně Steel Grey, Lava Blue a Silver. Tyto barvy dodávají exteriéru Scaly nádech sofistikovanosti a působí prémiověji. Scala je také k dispozici v řadě plných barev, včetně bílé, černé a červené. Tyto barvy dodávají exteriéru Scaly nádech živosti a působí stylověji.

Výbava

Škoda Scala je k dispozici v řadě konfigurací, od základní úrovně S až po špičkovou Laurin & Klement. Nabízí také řadu motorů, od 1,0-litrového TSI po 2,0-litrový TDI. Scala je k dispozici také s řadou prvků, včetně panoramatického střešního okna, 10palcového dotykového informačního a zábavního systému a řady asistenčních systémů pro řidiče. Je k dispozici také s řadou bezpečnostních prvků. Scala je k dispozici také s řadou možností, včetně řady paketů vnějšího a vnitřního obložení. Je také k dispozici s řadou možností kol a pneumatik, což mu dodává přizpůsobitelný vzhled.

Rozměry

Škoda Scala je 4 362 mm dlouhá, 1 793 mm široká a 1 456 mm vysoká, takže je o něco větší než VW Golf. Má rozvor 2 649 mm a objem zavazadlového prostoru 467 litrů. Scala je k dispozici také s řadou motorů, od 1,0litrového TSI po 2,0litrový TDI. Ten je k dispozici se šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Scala je také k dispozici s řadou možností kol a pneumatik, což jí dodává přizpůsobitelný vzhled. Je také k dispozici s řadou paketů vnějšího a vnitřního obložení, které mu dodávají jedinečný pocit.

Konkurenti

Škoda Scala je přímým konkurentem Volkswagenu Golf a Fordu Focus. Je o něco větší než Golf, ale nabízí srovnatelné vlastnosti a podobnou nabídku motorů. Scala je také přímým konkurentem Hyundai i30 a Kia Ceed. Je o něco větší než i30, ale nabízí srovnatelné vlastnosti a podobnou nabídku motorů. Scala je také přímým konkurentem Renaultu Megane a Peugeotu 308. Je o něco menší než Megane, ale nabízí srovnatelné vlastnosti a podobnou nabídku motorů.

Závěry

Škoda Scala je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivý a pohodlný hatchback. Má řadu úrovní výbavy a řadu motorů, takže je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí to nejlepší z obou světů. Scala je také skvělou volbou pro ty, kteří chtějí stylové a cenově dostupné auto. Má řadu funkcí a řadu paketů vnějšího a vnitřního obložení, které mu dodávají jedinečný pocit. Scala je vynikající volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a efektivní auto. Nabízí dostatek prostoru a řadu funkcí, takže je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí to nejlepší z obou světů.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com