Nová Honda Prelude nebude seriózní sportovní vůz – a to je v pořádku






Honda Prelude Concept byl jedním z nejvýraznějších překvapení japonského veletrhu mobility z minulého měsíce. A i když rozhodně vypadal tak štíhlý a okouzlující, jak byste doufali u nového Prelude, klíčové detaily – od přesné povahy hybridního pohonu kupé až po to, kde ho Honda dokonce hodlá prodávat – stále zůstávají záhadou. Samozřejmě je příliš brzy mluvit o tvrdých číslech, ale čerstvé komentáře od hlavního inženýra Hondy Tomoyuki Yamagami nám poskytly solidní představu o tom, na co se můžeme těšit, až bude Prelude nakonec v tomto desetiletí vzkříšeno. Zkrátka nečekejte dráhovou hračku.

„Toto nebude nejsportovnější a nejzipičtější auto, které bude vrženo na okruhy, takže to je jedna věc,“ řekl Yamagami pro australský portál. CarsGuide. „Toto bude předehra pro všechna elektrická vozidla, která Honda uvede na trh.“

Yamagami také popsal Prelude jako „globální model“, přičemž se připravuje verze s levostranným i pravostranným řízením. Dobrá zpráva, která by měla potlačit veškeré obavy, že automobilka přímo cílí na kompaktní kupé na trhy mimo Severní Ameriku.

Na papíře je chystané Prelude úplně návratem z 90. let tím nejlepším možným způsobem: hřejivý, ne-li přímo žhavý, dvoudveřový s atraktivním, ale stěží agresivním stylem a doufejme i za dostupnou cenu, která tomu odpovídá. Pokud je to skutečně předchůdce druhu elektrifikovaných vozidel, o kterých Honda sní o budoucnosti, pak automobilka čerpá inspiraci ze správných míst. Prostě prosím dej tomu tentokrát dostatek výkonu, Hondo. 204koňový dvoulitrový čtyřválec a dvoumotorové kombo Accordu Hybrid by se hodily.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com