Hra IndyCar z roku 2024 se zdá být mrtvá poté, co byl propuštěn celý personál






Oficiálně licencovaná hra IndyCar od Motorsport Games možná ukončila vývoj dříve, než bude mít příležitost ji vydat. „Celý“ tým pracující na titulu byl propuštěn, podle novináře Mikea Strawa na Twitteru, který dodal, že je „stále pravděpodobnější, že hra je mrtvá, pokud nebude prodána“, pravděpodobně jinému vydavateli. V úterý pozdě večer společnost potvrdila, že pozastavila práce na dlouho očekávané verzi během své výzvy k zisku za třetí čtvrtletí.

Abychom to shrnuli, první licencovaná videohra IndyCar po desetiletích byla oznámena v roce 2021 a její spuštění je plánováno na rok 2023. Tento cíl to nesplnilo, a zatímco se pozornost přesunula na uvedení hry ze dveří v roce 2024 a IndyCar veřejně zůstávalo v naději, šance, že titul někdy spatří světlo světa, se zdají být čím dál menší. Vše, co jsme dosud oficiálně viděli, byly některé modely aut bez livrejů v roce 2022. Snímky obrazovky a upoutávka unikly začátkem tohoto měsíce prostřednictvím Insider Gaming.

Kolaps titulu IndyCar odráží zrušení vztahu NASCAR s vydavatelem, vlastněným Motorsport Network, který rychle začal zajišťovat exkluzivní licence na různé závodní akce, včetně British Touring Car Championship (BTCC) a 24 hodin Le Mans upon jeho založení v roce 2018.

NASCAR dokázal odstoupit od smlouvy s Motorsport Games a naskočit na loď pro iRacing.com Motorsport Simulations, která samozřejmě stojí za stejnojmennou sim platformou exkluzivní pro PC. Společnost nyní očekává, že v roce 2025 dodá konzolový titul založený na sérii závodních automobilů. Mezitím TOCA, která provozuje BTCC, vydala v pondělí prohlášení, že „nezbyla žádná možnost, než ukončit smlouvu a okamžitě stáhnout všechny licencovaná práva BTCC, která byla poskytnuta Motorsport Games.“

V tuto chvíli IndyCar o stavu hry ani o dohodě s vydavatelem mnoho neprozrazuje. „Ještě nejsme na místě, kde jsme si vybrali, jakou cestu to bude, ale je to hlavní otázka, kterou se zabýváme,“ řekl generální ředitel Penske Entertainment Mark Miles. Závodník v příběhu zveřejněném v úterý. V září se Miles vyprávěl, že si není jistý, zda má Motorsport Games „zdroje k dokončení práce; nyní se zdá, že tyto obavy byly na místě.

Bez ohledu na to, jaká je oficiální linie IndyCar, pokud v týmu není nikdo, kdo by hru vytvořil – Straw napsal, že „vedoucí vývojář, několik seniorních vývojářů, 3D umělci, designéři, audiodesignéři a producenti“ byli všichni propuštěni – hra není se neděje. Ať už má Penske Entertainment v budoucnu k dispozici jakékoli cesty, zdá se, že žádná nebude zahrnovat Motorsport Games.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com