Nejlepší zámek kola přívěsu






Při výběru a hodnocení těchto zámků kol přívěsu jsme porovnali cenu, robustnost, design, snadnost použití a všechny užitečné funkce. Většina zámků kol přívěsu na trhu se však bude pohybovat kolem 20 až 50 USD. Pokud právě hledáte zámek kola základní úrovně, utratíte asi 30 $ a získáte slušné nastavení. Můžete si vybrat mezi svorkou, botkou nebo zámkem kola přívěsu. Pokud chcete investovat do více zámků kol přívěsu, budete muset utratit přibližně 60 $. Tyto zámky mohou být jakéhokoli typu, který jsme uvedli výše. Většina dvousložkových zámků kol je svěrkového typu, ale můžete se setkat i se zámky kolových klínů v páru.

Nejlepší recenze a doporučení zámku kol přívěsu

Klady

  • Viditelné
  • Snadné použití
  • Udělejte si čas na porážku, pokud vůbec někdy budou

Nevýhody

  • Malý průměr omezuje velikosti kol, na kterých bude fungovat

Nemusíte se spokojit s jedním zámkem proti krádeži přívěsu, když můžete mít dva. Zento Deals usnadňuje zabezpečení až dvou vozidel, nebo jen jednoho, pokud máte velké obavy. Tyto zámky kol připomínající svěrku se dodávají se dvěma klíči a hodí se pro většinu vozidel vybavených standardními rozměry pneumatik a kol.

Tento produkt je snadno viditelný, odolný a pohodlný, pokud hledáte jednoduché bezpečnostní řešení, které odradí zloděje. Červený a žlutý nátěr usnadňuje rozpoznání zámku ve stylu svorky. Rukojeti i konce kleští jsou obaleny ochranným povlakem, takže se nemusíte obávat poškození ráfků. Nejlepší ze všeho je, že každý zámek kola je dodáván s párem klíčů. Jeden si můžete ponechat se zbytkem klíčů a druhý schovat pro případ, že první ztratíte. Tyto zámky kol přívěsu ve tvaru svorky, vážící každý jen asi pět liber, jsou perfektní pro další vrstvu zabezpečení.

Jedinou nevýhodou těchto zámků kol přívěsu je, že svorka má pouze 11palcový vnitřní průměr, což může být obtížné, pokud vlastníte vozidlo s velkými terénními pneumatikami. Všechna vozidla s pneumatikami většími než standardní mohou vyžadovat větší blokování kol. Tento produkt je však skvělým řešením pro každého, kdo hledá způsob, jak zabezpečit svůj majetek.

Klady

  • Dobré těsnění proti počasí
  • Dobrá viditelnost
  • Jednoduché použití

Nevýhody

  • Může být snadné porazit díky jeho lehké konstrukci

Tento zámek kola je vyroben z odolných materiálů a jeho cena je tak akorát. Pro každého, kdo se zajímá o spony na kola, tento produkt od společnosti OxGord usnadňuje nákup, instalaci a vydechnutí úlevy.

Tento odolný zámek přívěsu je dodáván s párem klíčů. Tento lehký a snadno viditelný zámek kola bude fungovat pro každého, kdo chce zvýšit bezpečnost svého vozidla.

Zámek kola přívěsu OxGord pojme pouze pneumatiky do délky 10,5 palce. Za tuto cenu to také nemusí být nejodolnější produkt.

Klady

  • Slouží jako stabilizátor/vyrovnávač
  • Velmi robustní
  • Snadné použití

Nevýhody

  • Při zamykání a odemykání může přiskřípnout ruce

V dnešní době je to všechno o tom, mít jeden nástroj pro různé použití, a takový je právě tento zámek kol od Trimaxu. Je to jeden nástroj, který můžete použít ke stabilizaci přívěsu a jeho zabezpečení před zloději. Produkt Trimax nemusí být naším nejlepším výběrem, ale přehlédli bychom skvělou alternativu, kdybychom ji nezmínili jako druhé místo.

Na Trimax Wheel Chock Lock se vám líbí mnoho věcí. Od pogumovaných ramen až po vysoce odolný ocelový rám, tento zámek kol toho s vaším přívěsem moc nepustí. Navzdory své robustní ocelové konstrukci váží samotná jednotka jen asi čtyři libry, což usnadňuje přenášení a skladování. Více sad klíčů vám umožní uložit jeden a jeden si ponechat s běžnou sadou klíčů. Pomocí zámku Trimax Wheel Chock Lock můžete zajistit pneumatiky až do šířky 10,5 palce.

Jeden problém s produktem Trimax je nedostatek rukojeti. Je možné uchopit zámek kola kolem centrálního těla, ale mohou vás kousnout klínové zuby. Jak již bylo řečeno, pro začátečníky i profesionály je snadné nainstalovat a odpojit tento zámek kol, který lze namontovat na různá vozidla pro extra trochu bezpečnosti – a klid.

Klady

  • Velmi tvrdý
  • Jednoduchá obsluha
  • Pasuje na širokou škálu kol

Nevýhody

  • Některý hardware není nejlepší

Hurbo Wheel Lock Clamp je odolné a spolehlivé zařízení, které odradí zloděje od krádeže vašeho přívěsu. Je vyrobena z vysoce odolné oceli s nerezovou povrchovou úpravou, takže obstojí v různých povětrnostních podmínkách. Zámek má silné ocelové disky, které zakrývají matice kola, aby se zabránilo zlodějům sundat pneumatiku.

Zámek kola se snadno instaluje a odstraňuje, přesto je odolný proti proříznutí a zabraňuje otáčení kola. Hodí se pro většinu přívěsů, automobilů, SUV, ATV a RV s poloměrem pneumatik menším než 14 palců. Uživatelům se líbí, jak snadno se používá a jak jeho vzhled zabraňuje většině zlodějů projevit o přívěs jakýkoli zájem. Celkově je to pěkná kvalitní bota, která je velmi pevná a viditelná.

Jednou nevýhodou je, že zámek hlavně není nejlepší kvality; stále je to však odstrašující prostředek, který zloděje zpomalí. Také dodaný klíč není moc dobrý a možná budete potřebovat větší pro instalaci.

Klady

  • Velmi rychlé zamykání/odemykání
  • Díky velkému ocelovému kotouči je těžké porazit
  • Těžký (v dobrém slova smyslu)

Nevýhody

  • Špatné pokyny
  • Mechanismus zámku není nejbezpečnější

Máme rádi Mophorn Wheel Lock Clamp, protože je tak viditelný a funguje na přívěsech, autech, SUV, ATV a RV. Zabraňuje otáčení nebo otáčení kola a snadno se používá, ale pokud jste zloděj, je obtížné jej vymanévrovat. Je vyroben z vysoce odolné oceli a je odolný vůči povětrnostním vlivům a korozi. Svorka je pokryta měkčeným PVC, takže nepoškrábe ani nepoškodí vaše kola.

Zařízení těsně přiléhá ke kolu pomocí ocelových krytů kotoučů na maticích, což ztěžuje přístup ke kolu, pokud nemáte klíč. Zařízení uzamknete jednoduše stisknutím klíčové dírky. Žlutá povrchová úprava je navržena tak, aby nevybledla, takže zůstane vizuálně odstrašující po dlouhou dobu. Je to uživatelsky přívětivé zařízení a není příliš těžké, takže se v případě potřeby snadno pohybuje.

Jednou nevýhodou je, že mechanismus zámku není příliš bezpečný. Také klíče nejsou nejlepší kvality a mohou se rozbít, pokud si nedáte pozor. Návod je také trochu chudší.

Náš verdikt

OxGord Heavy-Duty Wheel Lock vyhrál náš výběr za nejlepší cenu. Pokud hledáte základní zámek kol přívěsu, je to vaše nejlepší volba.

Nejčastější dotazy

Otázka: Proč bych měl používat zámky kol přívěsu?

A: Moderní auta a některá, která jsou několik let stará, mají ve své konstrukci zabudovanou spoustu zařízení proti krádeži. Může vám však usnadnit noční spánek, pokud máte ještě jeden odstrašující prostředek, díky kterému bude krádež vašeho auta mnohem těžší.

Pomáhají také zabránit tomu, aby se vaše auto rozjelo. Starší auta mohou trpět neúčinnými parkovacími brzdami. Pokud k vozidlu připevníte zámek kola přívěsu, jedná se o dodatečné opatření proti sjetí z kopce.

Protože většinu zámků kol přívěsu lze roztáhnout nebo stlačit, aby se vešly na širokou škálu pneumatik, můžete zámek kol přívěsu snadno použít na téměř cokoliv. Ať už jej použijete na svém stávajícím vozidle nebo si jej ponecháte pro další, budete jej mít vždy k dispozici. I když se můžete smát a ukazovat, když vidíte někoho nastartovaného za parkování na špatném místě, víte, že v dohledné době nikam nepojede. To je pravděpodobně stejná myšlenka, jakou mají zloději, když vidí vaše auto nastartované.

Otázka: Prodávají výrobci náhradní klíče samostatně?

A: Obvykle ne. Můžete snadno zavolat výrobci a promluvit si se zástupcem o objednání dalšího páru, ale pravděpodobně vám nebudou moci vyhovět. Pokud se obáváte, že ztratíte klíče, připravte si doplňky, jakmile dostanete zámky kol přívěsu do ruky.

Otázka: Jaké jsou tipy pro používání zámků kol přívěsu?

A: Pokud hledáte jiný způsob, jak zabezpečit své vozidlo před zloději, podívejte se na zámky volantu. Fungují podobně jako zámky kol přívěsu a zabraňují otočení volantu o více než několik stupňů. Lze je snadno umístit a vyjmout během několika minut a lze je uložit za přední sedadla, když se nepoužívají.

U přívěsů, které jsou skladovány po dlouhou dobu, můžete také investovat do zámků závěsů. Podobně jako zámky kol přívěsu tyto zámky závěsu znefunkční závěs. Při použití v kombinaci se zámkem kola přívěsu (nebo dvěma) mohou zámky závěsu účinně odstrašit zloděje.

Nenechávejte cennosti v přívěsu. Pokud máte přívěs pojištěný, lze jej v případě krádeže snadno vyměnit. V případech, kdy nemůžete snadno odstranit to, co jste uložili v přívěsu, přidejte další vrstvy zabezpečení, jako jsou zámky více kol, zámky závěsů a dokonce i visací zámky na zadních a/nebo bočních dveřích.

Zámky kol přívěsu lze použít na karavanu nebo karavanu na kempování. Ve skutečnosti by zámky kol mohly být skvělou duální investicí. Spíše než jen zajistit své vozidlo, můžete jej také stabilizovat, aby zůstalo na místě, kde jste jej zaparkovali. To je užitečné zejména tam, kde kempovací místa nemusí být zpevněná.

Otázka: Kolik zámků kol přívěsu bych si měl koupit?

A: Doporučujeme nejprve zakoupit pouze jeden zámek kola přívěsu. Bez ohledu na to, jaký typ si vyberete, můžete s ním chvíli pracovat a zjistit, které funkce se vám líbí a které ne. Pak, pokud budete mít pocit, že potřebujete zakoupit další zámky kol přívěsu, budete vědět trochu více o tom, jaké typy preferujete a jaké funkce potřebujete.

Otázka: Jak zjistím, zda určitý zámek kol přívěsu bude pasovat na můj vůz/kamion/přívěs?

A: Při pohledu na potenciální zámky kol přívěsu zvažte vlastnosti. Ujistěte se, že jste zkontrolovali maximální šířku, kterou je zámek kola schopen obepnout, a porovnejte ji se šířkou pneumatiky vašeho vozu.

Otázka: Zabrání zámky kol přívěsu krádeži auta?

A: Ano i ne. Zámky kol přívěsu jsou snadno vidět, což svědčí o tom. Přidávají další krok pro každého, kdo se rozhodne, že prostě musí mít vaše vozidlo, takže mu trvá déle, než dokončí krádež (což vám také může poskytnout více času na zavolání policie). Stejně jako jakékoli jiné zařízení proti krádeži mohou zámky kol přívěsu ovlivnit, ale nejsou zárukou.

Otázka: Jak nainstaluji zámek kola přívěsu?

A: Nejprve otevřete zámek kola přívěsu na požadovanou šířku. Umístěte dvě klešťová ramena kolem pneumatiky skrz paprsky kola. Nejlepší je najít místo mezi paprsky, které je blízko země, aby se snadněji instalovalo. Jakmile umístíte ramena tam, kde je chcete, jednoduše je jen trochu utáhněte, aby se nestáhly z pneumatiky, a pak je zamkněte, pokud jsou tak vybaveny.

Otázka: Poškodí zámky kol přívěsu moje vozidlo?

A: V závislosti na typu zámku kol, který si koupíte, byste se neměli bát poškození svého vozidla. Pečlivá instalace pravděpodobně zabrání jakýmkoli problémům s vaším kolem a/nebo pneumatikou. Většina zámků kol přívěsu bude potažena ochrannou vrstvou, která by neměla zanechat žádné stopy, pokud se dostanou do kontaktu s vaším vozidlem.

Otázka: Mohu použít zámek kola přívěsu proti krádeži k bezpečnému uložení své točnice/obytného vozu?

A: Ano. Většinu zámků kol přívěsu lze použít na libovolný počet kolových vozidel, od osobních a nákladních až po čtyřkolky a točnice. Bez ohledu na to, jaký styl nebo značku si vyberete, měli byste být schopni nainstalovat svorku nebo botku nebo umístit zámek ve stylu vzpěry mezi dvojité nápravy pro maximální bezpečnost.

Q: Nebudou zloději jen odvrtávat zámek na zámku kola přívěsu?

A: Toto je možnost. Nicméně i ruční vrtačky vydávají docela dost hluku, takže je nepravděpodobné, že by je zloději použili, pokud zrovna nechtějí vaše auto. Většina zámků je také odolná proti vypáčení. Pokud se toho obáváte, zvažte další bezpečnostní opatření, která budou fungovat jako zálohy.

Naše recenze jsou založeny na kombinaci praktického testování, odborného vstupu, hodnocení „moudrosti davu“ od skutečných kupujících a našich vlastních odborných znalostí. Vždy se snažíme nabízet originální a přesné průvodce, kteří vám pomohou najít ty nejlepší tipy.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com