Aktualizace Spec II pro Gran Turismo 7 je zatím největší ve hře






Věděli jsme, že dostaneme rozsáhlou aktualizaci Gran Turismo 7 ve čtvrtek, i když jsme nevěděli, co to přinese víc než sedm aut. Přestože těchto sedm vozů je pozoruhodných – mezi ně patří Mercedes 190E Evo II, Lexus LFA, Tesla Model 3 – vývojář Polyphony Digital má jasně větší aspirace na aktualizaci 1.40, což se odráží v přezdívce opravy: Spec II. Téměř každé Gran Turismo z éry po PS2 dostalo Spec II a takové rozšíření konečně přichází GT7 tento týden přináší novou trať, nové režimy, plné vydání pokročilých protivníků GT Sophy AI a spoustu změn v kvalitě života, které fanoušci jistě ocení.

Auta jsme už samozřejmě probrali, i když jsem si jistý, že vám nebude vadit nějaká pastva pro oči před vydáním opravy zítra ve 4:00 v noci. Kromě toho je toho tolik k vybalování. Začneme Lake Louise Track, trojicí sněhových okruhů zahrnujících krátkou a dlouhou verzi a také tri-ovál. GT7 byl k off-roadovému obsahu poněkud laxní, takže přidání nového prostředí a typu povrchu do hry je skvěle vidět.

Co jiného? No, po časově omezené ukázce na začátku tohoto roku je tu rozšíření oponentů AI „GT Sophy“. Gran Turismo průměrné počítačem řízené závodníky nebyly vrcholem série. Jistě, mohou být rychlé, ale jen zřídka poskytují autentický zážitek z toho, jak by skuteční řidiči reagovali na vaše pohyby na trati. Sony se to rozhodlo napravit vývojem své technologie GT Sophy s cílem „předstihnout nejlepší světové řidiče“ podle společnosti. Náhled odhalil, že noví oponenti AI mohou být trochu také dobré, i když stále přispívají k mnohem dynamičtějšímu závodu. To by se dalo považovat za úplné vydání GT Sophy, protože se nyní bude hodit do více než 340 vozů – asi 70 % GT7 celý seznam vozů – a devět kurzů, podle Sony AI.

Budete také moci závodit v rychlých závodech proti Sophy o navýšení kreditů. A i když je to jistě zklamání, Sophy to úplně nenahradí GT7 tragická základní umělá inteligence napříč kampaní pro jednoho hráče, její existence přinejmenším znamená, že si můžete užít pořádnou akci kolo na kolo, kdykoli se vám zlíbí, když ty klasické závody „honit králíka“ obzvlášť zestárnou.

Když už o tom mluvíme, Polyphony přidal dalších 20 ras v průběhu kariéry, které nebudou těžit z robotů poháněných Sophy, ale stále poskytují tolik potřebnou podporu pro herní knihovnu událostí pro jednoho hráče, která byla jednou z nich. GT7 největší nedostatky při spuštění. Ty jsou uvedeny níže a stojí za zmínku, že Polyphony považuje Clubman Cup+ a GT Cup Gr. 3 závody „expertní“ akce. To znamená, že pravděpodobně využijí starty na startovním roštu a budou mírně zábavné soutěžit:

  • World Touring Cars 900: Trial Mountain / Nurburgring / Suzuka Circuit / Autopolis
  • X2019 Nations Cup: Interlagos Circuit / Sardegna Road Track / Dragon Trail / Trial Mountain Circuit / Lake Maggiore Circuit
  • World Rally Challenge Gr. B: Lake Louise
  • Japonský 4WD Challenge 600
  • Závod pick-upů: Lake Louise
  • Clubman Cup+: Watkins Glen International / Special Stage Route X / Fuji Speedway / Monza Circuit
  • GT Cup Gr. 3: Mount Panorama / Daytona International Speedway / Deep Forest Raceway / Red Bull Ring

Ale počkat, je toho víc! Nyní můžete snadno určit, jaké závody jste v kariéře ještě neabsolvovali, díky nové obrazovce „Adresář událostí“. Jo, vypadá to jako maličkost, ale způsob GT7 rozděluje série událostí na základě umístění, spíše než seskupování podle samotných sérií, bylo hodnocení pokroku trochu složitější pro ty z nás, kteří jsou zvyklí vybírat „4WD Challenge“ zpět v GT3 a GT4 a dělat všechny ty závody v pořádku. Teď budeme moci.

Seznam pokračuje. Je tu další 50 licenční testy, nyní pod štítkem „Master License“, jako by původních 50 her nebylo dostatečně vzrušujících. Navzdory mému dlouhodobému nadšení pro Gran Turismo jsem vždy cítil, že je potřeba zvláštní druh masochisty, aby si je skutečně užil, ale každý po svém. Místa schůzek, zvláštní funkce určená ke shromažďování hráčů v místnostech, aby mohli snadno shromažďovat hry ve stylu hotlappingu a hangoutů, se nyní nazývá Paddocky a umožňuje vám na první pohled vidět jízdy účastníků v roztomilém pohledu typu parkoviště.

GT5 Sezónní akce jsou zpět v podobě týdenních výzev, které udělují ruletové lístky a další odměny za dokončení. Zdá se, že se jedná o rasy stažené z herní knihovny a také o některé příležitostné nové, které se budou měnit, jak bylo uvedeno, na týdenní bázi. Ne nepodobné Forza Horizon Festivalové playlisty, mohou dát hráčům důvod se každý týden přihlásit tím, že jim za jejich oddanost slibují dobroty.

Photo Mode nyní dává fotografům možnost fotografovat s ještě delšími časy závěrky než dříve, mezi 1 sekundou a 1/30 sekundy, zatímco Scapes přidal jako místo konání tokijské studio Polyphony Digital. A v neposlední řadě režim rozdělené obrazovky pro majitele PS5 nyní podporuje závodění čtyř hráčů, nikoli standardní dva. To je u Gran Turismo poprvé a obzvlášť nečekané, vzhledem k tomu, jak místní multiplayer pomalu upadl v nemilost vydavatelů od příchodu online hraní na konzolích.

Takže ano – je toho tu opravdu hodně a je to ještě větší překvapení, protože uplynulo 19 měsíců od GT7 první vydání v březnu 2022. Podpora po spuštění není v dnešní době neobvyklá, zejména ne pro živé služby typu GT7i když získat největší aktualizaci hry mnohem více než o rok a půl později by mělo potlačit veškeré obavy hráčské základny, GT7 je blízko smrti. Zítra, 2. listopadu, si budete moci vychutnat veškerý nový obsah a funkce od 4:00 východního času.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com